| Pokazivac temperature | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
PELA Početnik
Broj poruka : 18 Datum upisa : 04.01.2011
| Naslov: Pokazivac temperature Pet Nov 18 2011, 19:42 | |
| Pozdrav svima!
U pitanju je Lanos, pokazivač temperature motora kada je ugrejan motor stoji između prve četvtine i polovine i auto radi u najboljem redu. Sada kada je temperatura malo niža i kda se auto ugreje čim upalim grejanje kazaljka se vrati na nivo prve četvrtine pa kad ugasim grejanje ona se popne gore ali nije pravilo da uvek ovako reaguje na paljenje grejanja , nekada se dešava da ne pada na prvu četvrtinu kada uključim grejanje pa ne znam u čemu je štos!? Auto radi ok bez obzira na ova dešavanja... | |
|
| |
Radan Napredni član
Broj poruka : 793 Datum upisa : 16.08.2010 Godina : 48 Lokacija : Grocka,Umcari
| Naslov: Re: Pokazivac temperature Pet Nov 18 2011, 19:48 | |
| Ako ti se to desava u voznji,a sada je bogami hladno,onda ti termostat verovatno stoji uvek malo otvoren.Probaj to isto kad ti auto stoji u mestu,kad dodje do radne temperature ukljuci grejanje pa vidi kako se ponasa kazaljka.
| |
|
| |
PELA Početnik
| Naslov: Re: Pokazivac temperature Pet Nov 18 2011, 20:06 | |
| Dešava se to isto i kada radi u mestu ali ne uvek kao što se ni u vožnji uvek to ne dešava. A kakve su posledice što je termostat uvek malo otvoren i šta misliš da bi trebalo da preduzmem ili da ništa ne čačkam jer auto radi ok? Kakve su posledice takvog termostata? | |
|
| |
Radan Napredni član
| Naslov: Re: Pokazivac temperature Pet Nov 18 2011, 20:31 | |
| Nije strasno ako je malo otvoren,mislim trebalo bi da uvek odrzava radnu temp. ali nije to bog zna neki problem.Ali tebi izgleda pokazivac nije tacan cim se to desava i kad auto stoji,jel ti greje dobro u kabini kad uljucis grejanje? | |
|
| |
bokilava Član
Broj poruka : 491 Datum upisa : 17.12.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Pokazivac temperature Pet Nov 18 2011, 20:48 | |
| Kako se ranije ponasala kazaljka? Ako je do termostata, mozda samo ponekad zaglavljuje, pa nekad skroz zatvori a nekad ne, pa otud i oscilacije kazaljke. Posledice otvorenog termostata su sporije postizanje radne temeprature (ako je uopste i dostigne), slabo grejanje u kabini, moze cak da se desi da senzor rashladne tecnosti salje tu nizu temperaturu pa da komp odredi da motor radi non stop kao da je hladan... Naravno ne treba govoriti da je za svaki motor najbolje da radi na radnoj temperaturi. Zatvoren termostat je malo zeznutija prica i to je ono cega se treba mnogo vise paziti ako termostat zaglavljuje. Voda ne moze da cirkulise i moze doci do pregrevanja motora, narodski receno ''kuvanja''. | |
|
| |
PELA Početnik
| Naslov: Re: Pokazivac temperature Pet Nov 18 2011, 20:58 | |
| Pa kad je kazaljka između četvtine i polovine bolje greje nego kad padne na četvrtinu. A kod vas gde stoji kazaljka kada je motor ugrejan? I da li zamena termostata rešava problem i koliko otprilike košta zamena? | |
|
| |
bokilava Član
Broj poruka : 491 Datum upisa : 17.12.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Pokazivac temperature Pet Nov 18 2011, 23:52 | |
| Naravno da bolje greje kad je kazaljka vise Ne znam gde stoji kazaljka, ne vozim lanosa. Zamena termostata ce resiti problem ako je problem u termostatu. | |
|
| |
metrocop Moderator
Broj poruka : 281 Datum upisa : 12.08.2010 Godina : 38 Lokacija : Bg
| Naslov: Re: Pokazivac temperature Sub Nov 19 2011, 00:28 | |
| Meni na Leganci takodje stoji izmedju 1/4 i 1/2 To mu je radna temperatura | |
|
| |
Radan Napredni član
| Naslov: Re: Pokazivac temperature Sub Nov 19 2011, 20:29 | |
| Kazaljka treba da ti stoji za svoju debljinu nize od polovine (ako si me razumeo ).Ako imas razlike u grejanju znaci da ti kazaljka ispravno pokazuje temperaturu,i da je stvar u termostatu,zameni ga i resices problem. | |
|
| |
kostas79 Član
Broj poruka : 129 Datum upisa : 02.11.2011 Godina : 45 Lokacija : beograd
| Naslov: Re: Pokazivac temperature Ned Nov 20 2011, 10:32 | |
| Ja sam imao slican problem i resio sam ga tako sto sam zamenio termostat. Jedino sto kod mene nije hteo da greje unutra. E a sad, termostat kosta 700 din. a zamena posto mora da se skida zubcasti 2500. To je moj tast uspesno uradio dzabe. HVALA MU | |
|
| |
Radan Napredni član
| Naslov: Re: Pokazivac temperature Ned Nov 20 2011, 20:28 | |
| Ne bre neskida se na Lanosu zupcasti,kod mene je 1.6 16v i zamena termostata je decja igra,dve selne skines i zamenis. | |
|
| |
Friky Početnik
Broj poruka : 43 Datum upisa : 12.11.2011 Godina : 45 Lokacija : Varaždin/Hrvatska
| Naslov: Re: Pokazivac temperature Pon Nov 21 2011, 19:42 | |
| zupcasti remen skidas samo ako mijenjas vodenu pumpu, ili agregat klime.... ako mijenjas termostat, imas za skinut jedno crijevo stegnuto shelnom i dva srafa kojim je termostat ucvrscen. info. termostat se pocinje otvarat na 87stepeni.... full je otvoren na 102stepena, a skroz zatvoren na 86. | |
|
| |
kostas79 Član
Broj poruka : 129 Datum upisa : 02.11.2011 Godina : 45 Lokacija : beograd
| Naslov: Re: Pokazivac temperature Ned Nov 27 2011, 11:18 | |
| Moj lanos je 1.4 i sigurno mora da se skine zubcasti jer je ispod zastitne plastike u motoru ugradjen termostat. Kao kod opela! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pokazivac temperature | |
| |
|
| |
| Pokazivac temperature | |
|