Broj poruka : 65 Datum upisa : 08.01.2012 Lokacija : NOVI SAD
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pon Jan 23 2012, 16:42
ma drugar isao sam u sabac preko VENCA(preko fruske gore) sa cetvoro odraslih osoba u kolima neznam da li si ikad isao preko njega strmije nemere biti NUBIRA NE OSETI!!!ubedjen sam da nesto nije u redu ali ako si zadovoljan potrosnjom ok doduse tvoj je i karavan tako da mora vise da trosi...
Megasp Naprednjak
Broj poruka : 1323 Datum upisa : 12.05.2011 Godina : 40 Lokacija : Uzice
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pon Jan 23 2012, 17:03
Par dana me zezao step motor i juce sam uhvatio malo vremena i ocistio sam ga sa wd40 kao i usisnu granu gde ide.Samo sam ga skinuo i isprskao sa wd 40 i malo cackalicom ono krupnije,a iz njega izlazilo crno kao nafta.Vratio ga i sve radi OK ler sada normalan.Inace za neupucene evo snimak neispravnog iliti zaprljanog step motora.Inace kada sam upalio auto non stop ide gore dole,i kada sam uzeo da snimim on stoji malo povisen,dao sam gas pa sam ga ja digao na 3000 obrtaja a posle je sam setao od 700-1300,evo kako to izgleda
Posto mi se odavno vuku greske na automobilu za airbag i chack lampica dok napravim da mi radi na benzin pa cu na dijagnostiku.U uzicu nema daewoo program.Najblize sam nasao u cacku ovlasceni chevrolet diler u cacku,poslao sam mail i odgovorili su mi da moze samo da se najavim jedan dan ranije,rade daewoo.Cena dijagnostike je 2000.
memara007 Početnik
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pon Jan 23 2012, 17:33
jbg u novom sadu je 1000din...
Megasp Naprednjak
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Uto Feb 14 2012, 21:21
Konacno gotov projekat osposobljavanja nubire na benzin.Majstor me je izasao 9600 dinara a delovi 4000+2000.Moja nije imala prekidac,a u rezervoaru je bilo katastrofa.Kada je samo otvorio to je tako smrdelo da mi se povracalo.Kupio sam pumpu novu tj samo ulozak 3500 din,iskoristio sam onu plastiku okolo,ali dok sam cistio jer je bilo katastrofa pa sam kod komsije u ultrazvucnij kadi oprao(mala kadica pa je trajalo) spadne mi negde da ne primetim neki deo sto ide sa pumpe na poklopac valjda,i uglavnom meni taj deo treba jer trpi veliki pritisak.Nema nigde da se kupi zasebno a ovi sto prodaju polovne nece niko da proda samo celu pumpu za 50e.Ode covek kod majstora i naprave mi deo na strugu i funkcionise.Propala instalacija oko pumpe -trula,sredjeno i to.Prekidac je da se svaki put pali na benzin i blinka crveno,kada dam gas na 2500 obrtaja prebaci se na zeleno i radi na plinu.Ima samo jedno dugme koje kada se pritisne prebaci da radi samo na benzinu slovo S i to je to.Instalacija sto je isla do prekidaca koja je prespojena da bi palio na plin nastavljana po tri puta -sredjeno i to.Rezervoar je zapekao smrad ne mogu da opisem,crno kao nafta a bogami i smrdi kao nafta malo,5 litara benzina da se opere a nije moglo sve pa je isao i u perionicu da sapere nesto i opet benzinom.Sve vraceno na mesto,napravljena pumpa sredjene instalacije ,oprane dizne,stavljen prekidac,rezervoar vracen upali ga na benzin ne radi jedna dizna 3 rade.Uf vec se nema ni para,kaze covek takva situacija ali nista nemoj narucivati skinucu ja opet nju da je opet operem i proradi!!!Voala!!!Gotovo sve ali ja ne mogu da mrdnem iz te ulice jer je pod ledom a velika uzbrdica,i prosla masina za ciscenje tuda pa je i moglo,ali svuda nabila okolo tako da jedva prodjem sa kolima da ni oesak ne moze pored mene.Napred nazad,prokliza kreni stani cimaj okreci pod rucnom izvucem se nekako i stigoh kuci.Zamenio sam i filter goriva on je bio 500.Ociscen mi je i protokomer koji je bio prljav pa je drzao cesto otvoren leptir i troskario vise.Auto ima lep zvuk onako ujednacen,lepo i ide mada nisam ga bas po ovom ledu ni zaletao.Kupio sam i sredstvo za ciscenje sistema wurth oko 500 din i nasucu jos jedno 10 l vec sam sipao 10L,i da ga provozam jedno 30 km da se malo to procisti. Da rezimiramo
delovi filter goriva 500din nova pumpa-ulozak 3500 din sredstvo za ciscenje benzinskog sistema 500 din 15l benzina 2000 din
Majstor 9600 dinara uradio sledece:
Ugradjena pumpa napravljen deo za pumpu koji fali ociscene dizne opran rezervoar sredjena instalacija oko pumpe bila je trula sredjena instalacija oko plina ociscen egr ventil ociscen protokomer proverena struja na kolima proverio ceo auto, u dobrom tanju preporuka zamena ulja filtera ulja i dihtung poklopca dekla tu pusta ulje to moze i na prolece i filter kabine cu da zamenim.Eto jedino sto mi ne radijeste plovak jer ne znam koliko imam benzina tako da cu sipati pomalo pa mozda ga nekad i napunim .Ali mogu da zivim i sa tim jer cu uglavnom voziti na plin .Toliko za sada oko moje nubire jer sam se istrosio pa dok se ne izadje iz minusa nista se ne radi na kolima bar nesto vece a ostalo je sto sam napisao i pragove da zamenim i to je to.Kada se setim treba da zamenim sijalicu za jedno rikverc svetlo i videh malopre da mi ne radi svetlo za tablicu.Ali te sitnice polako videcemo uglavom sada radi i to je to za sada.
Zaboravih merena i kompresija 10 11 dobra je.
memara007 Početnik
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Čet Feb 16 2012, 10:09
druze da te pitam u vezi pumpe da li ona ima samo dve zice plus minus i to je to posto skidao sam moju radi samo direktno ali ima jos nekih zica odnosno 4 znam da su neke za plovak kog nemam zute i zelene cini mi se ali neznam da li su sve za plovak ili neka treba i za pumpu i kad dam kontakt merio sam unimerom nema nikakve struje,neznam da li znas da li je to zbog toga sto je i kod mene kao i kod tebe sto je bilo direktno spojeno na gas pa zato nema struje ili?ali uglavnom me zanima dve zice na pumpu plus minus i to je to... I SVAKA CAST SAD SI SREDIO AUTO...
Megasp Naprednjak
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Čet Feb 16 2012, 10:36
Majstor je radio ali pumpa ima + i - 2 zice.E sad ni meni ne radi plovak ali sta cu,na onom plasticnom kucistu je to pa sad ne znam da li je na njemu ili sama instalacija
memara007 Početnik
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Čet Feb 16 2012, 13:48
aha e nek sam i to resio samo jos da vidim zasto nema struje do dzeksne bitno mi je da pumpa radi...
Megasp Naprednjak
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Čet Feb 16 2012, 19:33
Evo kako izgleda taj prekidac ima samo slovo S koje regulise ako hoces da palis na pin ili benzin i da li ces voziti na plin ili benzin
memara007 Početnik
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Čet Feb 16 2012, 20:41
super je ako ima i opciju da palis direktno na plin ako nekad nedaj boze imas problem sa benzinskim sistemom...
Megasp Naprednjak
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Čet Feb 16 2012, 21:20
Ma da!Inace pali na benzin blinka crveno i na 2500 prebaci na plin sija zeleno.Pritisnes na kratko dugmence i prebaci na benzin i sija crveno.Kada se pali znaci blinka crveno zadrzis 2-3 sekunde ist to dugme i onda blinka zelene i pali na plin i vozi na plin osim ako opet ne pritisnes da se vozis na benzin.E sad to mi je bila jedna od vecih muka,ostalo sitnice.Ako cete da radite napisao sam koliko sta oko 150e komplet ali uradis da valja.Meni je detaljno radio a nije mi ni trebao auto + sneg nece ni da izadje bio je 10 dana kod majstora.MORA sve da se sredi i dati 30 e vise da ne boli glava kasnije.Zao mi je samo sto mi ne radi plovak pa ne znam stanje benzina ali ako nekad bude viska para(znam i sam da je laz jer viska nikad nema) probacu sa jednim da sredim i plovak.
Megasp Naprednjak
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Čet Feb 23 2012, 21:32
Stranica pre ove ima slika kako izgleda zanja prskalica a meni trt!Nista od toga!
Skinem brisac da vidim i nema pa nema kao da mi fali neki deo Moracu na kompresor da produvam ovu rupicu u sredini da vidim mozda krene voda odatle,jer kada pritisnem za prskanje zadnjeg cuje se motorcic z zzzzzz ali ne prska nista
Megasp Naprednjak
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Sub Feb 25 2012, 18:04
Izlazi voda na onu rupicu sti se vidi.E sad izgleda da meni fali prskalica tj taj deo sto treba da se nasrafi gde se vidi navoj.Hm sad to naci...tj nece niko prodati nego se mora nesto improvizovati
serhio011 Napredni član
Broj poruka : 501 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 49 Lokacija : BEOGRAD-MML
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Sub Feb 25 2012, 19:23
Mozda ima u prodavnicama auto-delova , jesi li zvao
Megasp Naprednjak
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Sre Feb 29 2012, 18:20
Nasao sam neku prskalicu koja mi odgovara zbudzicu nekako u nedelju ili u subotu ako budem stigao.Nego sad me zeza nesto drugo.Kada sam napravio auto na benzin,pali na cvrgu i po - i sada u + super.Ali prvi put odem da naspem i nasuh 25L plina reko mozda se potrosilo nije bio pun radio u prazno i tako,ali opet mi se ucini mnogo.Naspem pun sto kazu do cepa,odem u pozegu sto je 25 km od Uzica u 5 noga na vrhu gasa 70-80km/h bez preticanja opustena voznja.Kada sam se vratio naspem 7,5 l plina za 50km znaci na 100km trosi 15 L???Toliko je stalo opet do cepa,aj da testiram gradsku voznju,krenem pun i po gradu sam imao dosta gradskih relacija uglavnom po 2-3-4 kmi sada posto je velika potrosnja ne mogu da cekam 100mk izmerim na 30 km i naspem 9L,ZNACI IZADJE 30L NA 100KM.Auto ide normalno ne gusi se,ne trese ne trokira ima miran rad sto bi rekli sapuce ali potrosnja nije normalna.Pre sredjivanja kada je palio na olin otvoren put je trosio 9l lpg mesovite oko 13 l I to mi je ok.Auto star 14 godina 1,6 16v karavan i ne ocekujem manje.Idem sutra kod majstora koji mi je oporavio na benzin da vidimo sta je,inace je ok covek nije bezobrazan,ja sam probao sa sapunicom oko cepa i na boci i ne vidim da curi igde. Niti se oseca plin niti me zeza auto naravno osim potrosnje.
Megasp Naprednjak
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Čet Mar 01 2012, 17:38
Pih nista ne uradih kod majstora.Proverismo celu instalaciju i bocu i nigde ne curi,isparenja na auspuhu ok,miran stabilan rad sve ok ne trese ni kada se klapna za detonaciju otvori a ranij jeste,nema detonacija.E sad ne znam sta vise da radim,kaze ,zavisi od pumpi koliko ti je pritisak kad sipa,jednom su u bocu od 30l nasuli 42 tj naplatili su 42l.Znam i ja sad za oscilacije ali bas tolike cisto sumljam.Kaze nije ti merodavno to dosipanje isprazni bocu pa meri.I sad cu voziti dok sve ne potrosim i na svakoj pumpi cu da sipam 10l i da vidim koliko cu gde da predjem.bem ti plin vise a benzina ne mogu da naspem pun da merim jer mi dosta para izadje,motor je dobar tiho i ravnomerno radi,zamenjene su gumice ventila,vodena pumpa zupcasti kais,isparivac presao samo 1500 km lovato,mesovite voznje je trosio oko12 kada je tek zamenjen,sta se desi da odjednom duplira potrosnju.Sve je ok izuzev potrosnje.
Megasp Naprednjak
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Mar 02 2012, 11:58
Resio sam da idem sutra u Cacak u servis kotlajic.Jer mi je puna boca,i sada da je praznim pa punim kosta.Uglavnom u servisu imaju jednu bocu koja se premeri i stave mi nju umesto moje i ja vozim nekih 20-30 km i izmeri se opet i vidim koliko mi trosi.Usluga je 500 dinara.Naravno pre svega da se pregleda opet plin i ostala sranja da se proveri opet na curenje.A kad sam vec u cacku mislio sam da odem u ovlasceni servis da uradim dijagnostiku.Auto trade je ovlascen servis,on mi je najblizi,jer u Uzicu nisam nasao dijagnostiku za daewoo.Kod njih kosta 2000 ali sta ces,bar da mi resetuju airbag koji mi bode oci i komp neka resetuju mozda bude bolje.Ima li neko da mi preporuci nekog majstora u cacku koji ima dijagnostiku mozda prodjem i za 1000,jbg nema se love,pa svaki dinar vredi. Dodato: Ups izgleda da necu raditi dijagnostiku jer sada sam zvao i ranije su mi rekli 2000 sada je 3000 dinara i rade dijagnostiku celog automobila.
Poslednji izmenio Megasp dana Pet Mar 02 2012, 12:54, izmenjeno ukupno 1 puta
Boca Član
Broj poruka : 106 Datum upisa : 29.03.2011 Lokacija : Beograd - NBGD
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Mar 02 2012, 12:44
Prijatelju. Mnogo jednostavnije je, a i mnogo će ti biti jeftinije da se pomiriš sa time da te potkradaju na tng-u.
bokilava Član
Broj poruka : 491 Datum upisa : 17.12.2010 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Mar 02 2012, 13:57
bravo. ne bacaj pare bzvz cim tebi u bocu od 30l stane 42 to je cista kradja, ne bi smelo u bocu da stane vise od 80% kapaciteta zbog sigurnosti i multiventil tad sam prekida punjenje
dixy Moderator
Broj poruka : 495 Datum upisa : 09.08.2010 Godina : 43 Lokacija : Beograd-Dobanovci
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Mar 02 2012, 14:09
Razumem da kradu, ali zar 40% ???
Megasp Naprednjak
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Mar 02 2012, 14:09
Ma videcu boki jer nikada nisam ispraznio i napunio celu jer je radi samo na plin i morao sam uvek da imam plina sada mogu da je ispraznim jer radi na benzin.Nego ajde opet da sve proverim,a najvise me nervira potrosnja da je nesto neispravno da mi trese auto ili curi ili bilo sta,u sustini meni auto radi ok i sve je super smao sto trosi nenormalno.Sto bem li ga.A inace sam sipao na istoj pumpi i na istom pistolju,i trosio je 14 kako sad 30?Nego ima li neko nekoga sa dijagnostikom za daewoo u Cacku kad vec idem tamo posto u Uzicu nisam nasao,da mi resetuje airbag itd.To otprilike kosta oko 1000 kinti,mnogo mi da dam 3000 u ovlascenom jeste da pretresu ceo auto ali znam i ja sta mu fali e to sto nemma love da sve sredim to je druga stvar,u sustini treba da platim da mi kazu ono sto i ja znam jbg bedak.Aj boki podseti me negde si pominjao oko ali to idle learning je koliko kontam za ler ne za ukupan rad motora?Nesto Ovako e sad je za efi valjda je isto i za ostale mada meni auto ima jako miran i uravnotezen rad i hladan i topao,i na benzinu(bez lambda sonde)i na plinu isti rad.To i ja kazem dixy .Sto bi rekao Velja Ilic citiram: Aj da kradete po malo,pa da razumem,ali vi bre preterujete.
Ja sam ubedjen da je neka glupost koja me j___ u mali mozak.Ima li ko nekoga sa dijagnostikom u cacku da mi resetuje greske?
Boca Član
Broj poruka : 106 Datum upisa : 29.03.2011 Lokacija : Beograd - NBGD
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Mar 02 2012, 14:37
Vidi. U vezi toga što ti nije jasno kako ti jedan da troši 14, a drugi dan 30 litara, a sipao si na istoj pumpi... Uopšte nije važno da li si sipao na istoj pumpi. To što oni rade, ne rade konstantno. I može veoma lako da ti se desi da jedan dan dobiješ npr. 20 litara, a već sledeći dan 10 litara - a za iste pare. U bocu od 30 litara, ne može da stane 42 litra, pa ne znam šta da mu radiš. Jednostavno, fizički - NE-MO-ŽE ! Kao što kaže bokilava, ne bi trebalo ni da ti stane više od 80 % iz bezbednosnih razloga , što ti izađe nekih 24 litre, ali moguće je sipati i "preko" ventila, ali plafon 30 litara. Sve više od toga SU TE OPELJEŠILI NA TVOJE ROĐENE OČI
dixy Moderator
Broj poruka : 495 Datum upisa : 09.08.2010 Godina : 43 Lokacija : Beograd-Dobanovci
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Mar 02 2012, 14:56
Vidi bilo koga ko ima Bosch KTS, iz mog iskustva svi mogu da ocitaju gresku airbag-a. Ja imam rucni skener koji cita motorne greske (samo njih). Konektor je standardni OBD 2, tako da ne stoji prica o "specijalnom" tipu konektora, to majstori eksperti koriste da dignu celu pricu na jedan visi nivo. Samo nadji ko ima neku jacu univerzanu dijagnistiku. Samo imaj na umu da je ono sto ti placas ustvari uredjaj; pitanje je koliko ti majstori stvarno znaju da tumace rezultate koje dobiju. Oni uredjaj koriste samo da resetuju gresku, a u 99% slucajeva ne pogledaju "zamrznute podatke", tj one parametre sistema u momentu kad se greska javila, a to bi moglo da im ukaze na uzrok greske- dakle otklanjaju posledicu a ne uzrok!
Megasp Naprednjak
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Mar 02 2012, 15:13
Pa to kazem onda ne sipa recimo 30L vec naplati a opet previse je morate priznati.Pa sta da je prazan,a to cu uraditi ispraznim naspem 10 pa da vidim koliko gde prelazim.Dixy ma znam kakav specijalan konektor obd 2 je standard daewoo mercedes nema veze bitan je software,i sto kazes vecina samo resetuje,bar da ga resetujem a za greske mogu da se nadju kodovi u autodati i na netu.Ma videcu ljudi sta se desava pa javljam.
serhio011 Napredni član
Broj poruka : 501 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 49 Lokacija : BEOGRAD-MML
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Mar 02 2012, 20:16
Sto se tice sipanja plina na pumpi - redovan sam na samo jednoj MBG pumpi i za plin i za benzin , imam tocak bocu u koju je uvek , kad je punim , stalo 26 litara . Jednom prilikom , dakle na istoj pumpi , brojac otkucao 32 litra , ja kod sefa kaze mi da se pismeno zalim , uzmem racun ajd sutra ajd prekosutra al' predjem 320 km sa tim rezervoarom tako da od zalbe nije bilo nista . E sad sta se desilo taj put da je stalo toliko ne znam al' izgleda da me nisu zeznuli .
Megasp Naprednjak
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Sub Mar 03 2012, 18:06
Evo ovako.otisao sam u servis Kotlajic u Cacku.Nisu mi nista radili na autu nego smo umesto moje boce stavili neku njihovu za merenje.Boca neka crvena kao mala za kucu sto se koristi mislim na oblik samo.I izmerili smo tezinu sa bocim na nekoj vaki kg/l ne znam kako se zove i odem ja da se provozam nekih 30 KM.Vratim se skinemo bocu i izracuna se potrosnja od 9,7L plina na 100km.Isao sam do ulaska u ovcar banju i vozio u petoj i 50 km/h da ga malo ugusim i 100km/h ali uglavnom oko 70-80.Nabijao sam malo obrtaja i cetvrtom oko 80 u svim rezimima voznje i tolika je potrosnja.E sad znaci da na pumpama deru ubise sa kradjom+losiji plin jer sam osetio da je auto malo zivlji.Oni imaju neku malu cisternu i kaze da uzimaju drzavni gas,ne uzimaju od privatnika.Posto mi sada radi na benzin,ispraznicu bocu do kraja pa cu na meni najblizim pumpama sipati u praznu po 10 l da vidim koliko kilometara mogu da predjem na kojoj pumpi.Uslugu sam platio 500 dinara sa sve plinom,proverili na curenje i nema nigde,ipak je moj majstor dobro odradio posao.Skidao mi je filter vazduha da vidi da nije zapusen kanal i nije sve je ok,medjutim ja kada sam video u kakvom je stanju,odmah sam otisao u euro 07 i kupio novi kao bolji champion po ceni od 720 din, ima je neki i za 560din.Majstor mi rece moze ovaj jos,ma jok fali mi 1/4 filtera odoh ja po drugi.U prodavnicu sam isao bez filtera i auto ide bolje izuzev na leru Uostalom pogledajte o cemu se radi
a evo ga i novi vs stari
Uzrok stanja starog filtera koji je presao oko 2500km su detonacije kojih je bilo dosta.Sada sam se resio detonacija
Sponsored content
Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri
Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri