| Broj obrtaja za vreme menjanja brzina | |
|
+4Radan Megasp dr_wuchko ArsyRuma 8 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
ArsyRuma Početnik
Broj poruka : 26 Datum upisa : 13.08.2014 Godina : 31 Lokacija : Ruma
| Naslov: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Sre Avg 13 2014, 11:06 | |
| Pozdrav! Da se predstavim, zovem se Milan, vozim Daewoo Nubira 1.6 16v sx benzin-gas. Imam problem i nadam se da ima aktivnih korisnika ,koji ce mi mozda pomoci da ga resim. Znaci u pitanju je broj obrtaja za vreme menjanja brzina. Tacnije, cim stisnem kvacilo u voznji, obrtaji skoce do 3000 obrtaja i tako izmedju svake brzine.Da li je neko imao ovakav problem ,ili mozda zna sta je u pitanju? | |
|
| |
dr_wuchko Početnik
Broj poruka : 52 Datum upisa : 21.08.2012 Godina : 39 Lokacija : Nis
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Sre Avg 13 2014, 16:52 | |
| Vrlo je moguce da je problem sa step motorom. Imas na forumu nekoliko tema o step motoru i o ciscenju. Mozda neko drugi ima neku bolju ideju, ali do tad procitaj ove teme. | |
|
| |
Megasp Naprednjak
Broj poruka : 1323 Datum upisa : 12.05.2011 Godina : 40 Lokacija : Uzice
| |
| |
ArsyRuma Početnik
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Uto Dec 02 2014, 09:26 | |
| Probao vise step motora, na svakom ista situacija, zamenio senzor leptira gasa , ista situacija, pregledao EGR ventil , ispravan, membrana funkcionise, ali problem i dalje isti. Sumnjam na neko vakum crevce , ima ih mnogo i dalje tragam... | |
|
| |
Radan Napredni član
Broj poruka : 793 Datum upisa : 16.08.2010 Godina : 48 Lokacija : Grocka,Umcari
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Uto Dec 02 2014, 11:54 | |
| Dali si bio na dijagnostici?Šta kaže? | |
|
| |
ArsyRuma Početnik
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Uto Dec 02 2014, 12:09 | |
| Upravo odoh kod majstora , da prikacimo dijagnostiku, javljam sta smo uradili cim se vratim | |
|
| |
ArsyRuma Početnik
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Uto Dec 02 2014, 12:42 | |
| Majstor raskacio dzek sa step motora, provozali krug , auto radi savrseno, obrtaji opadaju. Sto znaci problem je u step motoru , ali posto sam probao vise komada , sumnjam da nije do instalacije ... jedan od majstora rece da i kad ugradis novi step motor nije dovoljno samo da ga zavrnes i prikacis , nego i da ga nasetujes. Naravno ne zna kako se setuje na ovom automobilu, ali dao je primer sa opel suzom , na kojoj se da kontakt , pa se (dok je ugasen auto) stiska gas do daske 8 puta i jos nesto uz to. Da li je neko imao iskustva sa tim i da li je setovao to na neki slican nacin? | |
|
| |
maksa Početnik
Broj poruka : 8 Datum upisa : 29.01.2013 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Uto Dec 02 2014, 20:34 | |
| - ArsyRuma ::
- Majstor raskacio dzek sa step motora, provozali krug , auto radi savrseno, obrtaji opadaju. Sto znaci problem je u step motoru , ali posto sam probao vise komada , sumnjam da nije do instalacije ... jedan od majstora rece da i kad ugradis novi step motor nije dovoljno samo da ga zavrnes i prikacis , nego i da ga nasetujes. Naravno ne zna kako se setuje na ovom automobilu, ali dao je primer sa opel suzom , na kojoj se da kontakt , pa se (dok je ugasen auto) stiska gas do daske 8 puta i jos nesto uz to. Da li je neko imao iskustva sa tim i da li je setovao to na neki slican nacin?
Pozdrav, znam za ovo podesavanje, to je iz manual-a za Nubiru... Nadam se da ce pomoci IDLE LEARN PROCEDURE Whenever the battery cables, the powetrain control module (PCM)/engine control module (PCM/ECM), or the PCM/ECM fuse is disconnected or replaced, the following idle learn procedure must be performed: 1. Turn the ignition ON for 5 seconds. 2. Turn the ignition OFF for 5 seconds. 3. Turn the ignition ON for 5 seconds. 4. Start the engine in park/neutral. 5. Allow the engine run until the engine coolant is above 85C (185F). 6. Turn the A/C ON for 10 seconds, if equipped. 7. Turn the A/C OFF for 10 seconds, if equipped. 8. If the vehicle is equipped with an automatic transaxle, apply the parking brake. While pressing the brake pedal, place the transaxle in D (drive). 9. Turn the A/C ON for 10 seconds, if equipped. 10. Turn the A/C OFF for 10 seconds, if equipped. 11. Turn the ignition OFF. The idle learn procedure is complete. | |
|
| |
Radan Napredni član
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Uto Dec 02 2014, 21:44 | |
| Dobro a šta kaže dijagnostika?Raskačili ste džek i malo provozali i čini se da auto dobro radi.Nebi trebalo da se tako dešava,bar bi trebalo da uključi Chek lampicu ako je isključen step motor.A da je problem u instalaciji nebi bilo nikakvih promena u radu.Bojim se da vas step motor odvlači od glavnog problema.Meni je jednom bio problem u jednoj žici koja se otkačila od step motora ali tada nije mogao da održava ler gas pa sam morao "ručno" da ga održavam dok nisam rešio problem. | |
|
| |
ArsyRuma Početnik
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Sre Dec 03 2014, 09:50 | |
| Hvala makso ,sad cu odmah da probam. Ma na kraju nismo ni nakacili dijagnostiku, naravno , kad sam poceo da kocim u voznji auto samo sto se ne ugasi , jednom se cak i ugasio. Meni ne bilo mrsko ,vratim dzek na step motor kad ono obrtaji u leru nenormalni, ispod 3000 nije hteo da spusti.CHEK lampica sija, ne gasi se. Kontam da je zaglavio step i da ga odrzava na 3000, kad malo pokrenem auto oni opadnu, cim su opali ja ugasim auto i raskacim. Racunam ,vratio je step u nulu pa ce sad ostati tako,jer je raskacen . Stvarno ostalo, ali i dalje problem sa kocenjem i sa kretanjem, nema stabilan ler .Bude oko 900 obrtaja a kad krenem padne na 300 ili se cak i ugasi. Jutros vratio dzek i sad vozim tako, sa istim starim problemom(ne opadaju obrtaji kad god stisnem kvacilo u voznji) Sada cu da probam ovo setovanje od Makse ,mozda se nesto promeni. Zabavi nikad kraja | |
|
| |
Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Čet Dec 04 2014, 16:58 | |
| J a sam sumjao da me zeza komp.Desi se ponekad da mi trokira da se bori oko400 obrtaja i da se ugasi.Upalis ga on isto i benzin i plin,raskacis step motor nema razlike(treba obi sa raskacenim da odmah digne obrtaje) i nista samo se sredi tj prestane radi normalno pa posle par meseci se desi opet i tako | |
|
| |
maksa Početnik
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Ned Dec 07 2014, 03:39 | |
| Nema na cemu, nadam se da ce pomoci. Ja imam problem, doduse samo kada vozim na gas, sa obrtajima takodje, kada sa vece brzine kocim naglo i izbacim iz brzine pred zaustavljanje padnu mi obrtaji nisko, cak se desi i da se ugasi. Takodje u leru ne odrzava broj obrtaja i cuju se kao udari. Moram ga oterati kod nekog "majstora za plin" da ga nakaci na dijagnostiku. Inace na benzinu radi super, bez ikakvih problema, kao da vozim drugi auto i jaci je pri gasu dosta. | |
|
| |
Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Ned Dec 07 2014, 09:29 | |
| P;a ako je tako treba da nastelujes gas.Mozda su i membrane za zamenu | |
|
| |
maksa Početnik
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Ned Dec 07 2014, 12:54 | |
| znam da treba ali imam drugih izdataka trenutno, da kazem prioritetnijih, u najavi i set kvacila... Do proleca da isteram sa ovakvim plinom pa cu onda, nije los kada dostigne radnu temperaturu samo malo pazljivije vozim kada je hladan... | |
|
| |
Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Ned Dec 07 2014, 19:00 | |
| Ja skoro menjao set kvacila 9200 valeo | |
|
| |
maksa Početnik
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Ned Dec 07 2014, 23:11 | |
| Da li si zadovoljan, kakav je u voznji? | |
|
| |
Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Pon Dec 08 2014, 17:27 | |
| | |
|
| |
maksa Početnik
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Pon Dec 08 2014, 17:41 | |
| | |
|
| |
kruno Član
Broj poruka : 110 Datum upisa : 12.08.2016
| Naslov: obrtaji luduju Sre Avg 17 2016, 16:17 | |
| ma ne zeza te step motor jer on regulira ler gasa nista vise tebe zeza trotle senzor je r je star a on se ni ko d nubire ni kod takume ne stela jer senema sto stelovati ima dva sarafa koji precizno sjedaju na svoje mjesto i to je to . kod nekih se kola moraju sterlovati trotli ali kod deawoo ne | |
|
| |
Radan Napredni član
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Sre Avg 17 2016, 19:03 | |
| Pa ako do sad nije saznao o čemu se radi onda,onda ga yebi.Tema iz 2014-te | |
|
| |
kruno Član
| Naslov: ma vidim ja to al di su svjezi datumi . Sre Avg 17 2016, 22:00 | |
| Jebat ga niko nist ne pise novo pa odgovaram na staro.mozda nekome i taj podatak pomogne jedno ubuduce. Jer poanta je reci ovdi da svi imaju koristi a ne samo idkljucivo on. da ocu reci samo njemu napisao bi mu private poruku ovako je svima dostupno. Ne pisem ja ovo sto mi nuzda nego sto ocu pomoc onima sto znaju manje od mene a u panici su. Kuzis stari moj? | |
|
| |
Pozitivan Član
Broj poruka : 242 Datum upisa : 21.06.2011
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Pon Avg 22 2016, 15:14 | |
| Razmisljam ovako : Ako pritiskas kvacilo i broj obrtaja se povecava sta se desava kad sklonis nogu sa kvacila. Dali se isto desava kad si parkiran i istu roceduru ponavljas ili se to desava samo u pokretu to jest kad vozis. Pod jednan - koliko ja znam pored cilindra koji pritiska polugu na kvacilu nalazi se kabal lambda sonde. Pogledaj dali nema neka veza sa tim da prilikom pritiskanja klipa i poluge slucajno ne dodiruje taj kabal ili uopste nesto pomera ili struze oko njega jer ima i drugih zica koje su u njegovoj blizini. | |
|
| |
kruno Član
| Naslov: opet citam sto decke muci Pon Avg 22 2016, 15:45 | |
| dakle ocito nemate pojma cemu sluzsi i kako radi trotle senzor, da znate kako radi trotle senzor znali bi da on daje signal kompicu da upali ili ugasi step motor ili ti isv idle speed valve. dakle kad pustite gas da b i promjenili brzinu trotle se vrati na nulu a ta nulakaze kompjuteru da upali step motor i da drzi ler na 750 obrtaja ako nije upaljena klima ako je onda na 900 dakle to dvoje trotle senzor i step motor se nadopunjuju kad rai jedan neradi drugi i obratno ... zato lupetate vbez veze kad tvrdite da step motor dize obrtaje motora ...pa step motor samo propusta zrak u plenum komoru i nema nikakve veze sa benzinom a bez benzina nema ni visoklih obrtaja...dakle step motor nema veze sa benzinom .. ali vala trotl ima direktne veze s benzinom jer kako stiskate gas trotl senzor kaze kompicu da doda benzina ali ako je trotle senzor pokvaren on pocne brljaviti i slati kompicu signjal da doda benzina stalno previse daklel vi pustite gas ali trotle ostaje visokkao da drziute gas i kad stisnete kvacilo oslobodite motor opterecenja tockova i obtaji skoce odma to vam otezava saltanje i unistava paknu kvacila... i naravno trosi benzin. ni ovo da oksi senzor moze davati krivo ocitanje ne stoji jer on ne govori komopicu da mu je malo benzina, nego da mi je previse goriva... jer defold nardba za dovod benzina je uviejk veca od signala koji salje oxy senzor compu da izvrsi korekciju. kako to znate ? pa jednostavno, ako vam crkne oxy imati ce te povecanu potrosnju benzina, a to znaci da oxy javlja o visku a ne o manjku goriva u smjesi... dakle trotle senzor kaze kompicu daj vise goriva, a oxy senzor kaze kompicu daj manje goriva... osim toga oxy senzor ne radi kad je moor hladan a deckima se to stalno desava da obrtaji skacu i u voznji i na parkingu... i kad je topal i kad je hladan dakle da ponovim crko mu trotle senzor pa ostaje zaglavljen na visim obrtajima nego sto treba al imka tu jedna zaniumljivost na kojuutreba ukaaati a to ej to da kompic uvijek slusa poriooritetno sto mukae trotle a ne oxy jer oxy samo dotjeruje fino smjesu ali trotle kaze koliko snage motoru treba dakle tortle je direktna potraznja a oxy je fina regulacija te potraznje.... kad crkne oxy imati ce te par litara vecu potrosnju na sto km a kad crkne trotle imate paniku u motoru nepravilan rad, a to je to sto momak ima... | |
|
| |
Pozitivan Član
Broj poruka : 242 Datum upisa : 21.06.2011
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Pon Avg 22 2016, 15:57 | |
| ajde prevedi to trotle na nas pojma nemam sta znaci pa ne razumem sta si hteo da pojasnis. Engleski mi slabo isao | |
|
| |
veselinovic Član
Broj poruka : 175 Datum upisa : 08.12.2011 Godina : 59 Lokacija : Istocno Sarajevo
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina Pon Avg 22 2016, 18:06 | |
| Senzor polozaja klapne gasa. Obicno bude neki potenciometar na kojem se napon mijenja od oko nule ( recimo oko 0.5V) pri otpustenomgasu, do oko 5V pri max pritisnutoj papucici gasa. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Broj obrtaja za vreme menjanja brzina | |
| |
|
| |
| Broj obrtaja za vreme menjanja brzina | |
|