Daewoo Srbija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srpski forum o daewoo automobilima.

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Osvetljenje na tabli

Ići dole 
+5
bokilava
pedjica
lanossx
poštar68
ivan85_zmaj
9 posters
AutorPoruka
ivan85_zmaj
Član
Član
ivan85_zmaj

Broj poruka : 484
Datum upisa : 09.06.2010
Godina : 39

Osvetljenje na tabli Empty
PočaljiNaslov: Osvetljenje na tabli   Osvetljenje na tabli EmptyPet Nov 26 2010, 23:12

Imam jedan mali problem, nije nista strasno, al bilo bi lepo da ga sredim... malo je iritirajuci.

Zapravo kad upalim svetla u kabini na tabli sve svetli i to je ok.
Medjutim, sijalica koja osvatljava ovaj deo (vidi sliku) za temperaturu, polozaj strujanja vazduha i brzinu ventilatora, gubi kontakt. Tako da recimo ja malo jace pretisnem ovu plastiku ili ove tockice i onda to zasvetli. Al posle nekog trenutka u toku voznje opet se zamraci, izgubi se kontakt.
I onda opet tako moram da pritisnem da bi zasvetlelo, pa to zna malo da iritira ili nocu da odvlaci paznju u toku voznje, posto ne vidim sta i kako podesavam.

Jel zna neko kako se skida to i kako da dodjem do tih sijalica iza, tih zica, kontakta i tome slicno...?

Neznam kako da pridjem tome? Jel neko zna kako se ovo demontira???

Evo i slike neke, nasao sam na internetu, identicna je sa mojim autom.

Osvetljenje na tabli Capturenb
Nazad na vrh Ići dole
poštar68
Početnik
Početnik

Broj poruka : 97
Datum upisa : 27.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje na tabli   Osvetljenje na tabli EmptySub Nov 27 2010, 14:30

Majstor mi je nedavno na Tacumi menjao sajlu ventilacije. Kutiju ventilacije koja je slicna kao na tvom vozilu skinuo je tako sto je zavukao srafciger u donju ivicu kutije i lagano povukao sebi, tako da se ne osteti rub plastike. Slicno kao kad otvara kuciste daljinskog upravljaca za TV ili mikser.
Nazad na vrh Ići dole
lanossx
Početnik
Početnik
lanossx

Broj poruka : 51
Datum upisa : 24.04.2010

PočaljiNaslov: Osvetljenje na tabli   Osvetljenje na tabli EmptyNed Nov 28 2010, 15:57

Kod mene malo drugačije izgleda.Skine se maska oko radio-kasetofona,i radio.Ideš odozdo prema gore,imaju neki šrafovi ili zakačke ne sećam se tačno.Nije problem izvući taj ceo deo,problem su sajle od vruće-hladno i usmerivača vazduha.Jako su kratke i ne pristupačne a moraju se odvrnuti šelne koje drže kućište sajli.Ja sam probao pa odustao zbog sajli.Možda pokušam opet kada mi bude dosadno.
Nazad na vrh Ići dole
pedjica
Član
Član
pedjica

Broj poruka : 154
Datum upisa : 01.03.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje na tabli   Osvetljenje na tabli EmptyPet Mar 25 2011, 19:47

Konkretno kod table koja je na slici, ima plastični okvir oko prekidača, kasetofona i ide u lijevu stranu prema volanu, to može i rukom ili polako šrafcigerom da se skine. Nakon toga, taj dio gdje su prekidači koji su zaokruženi imaš 4 šarafa da bi izvadio prekidački modul. Tačno je da su sajle kratke, ali najveći problem nastaje kada treba da se otvori modul, jer su sijalice u njemu. Ja i moj drug smo se mučili jedan dan, ali nismo uspjeli ništa da uradimo. Kao da treba (a ne znam trebali) skinuti prekidače (isčupati ih) da bi se modul otvorio.... Ja sam dotle stigao, nadam se da sam bio od pomoći....

I imam jedno pitanje, da li kod Nubire 1.6 karavan svijetle ablenderi, odnosno one sličice na njima?
Nazad na vrh Ići dole
bokilava
Član
Član
bokilava

Broj poruka : 491
Datum upisa : 17.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje na tabli   Osvetljenje na tabli EmptyPet Mar 25 2011, 21:52

nemojte da mi uzmete za pravo, ali mislim da bi se sijalice trebale promeniti samo sto iscupas prekidace, odnosno mislim da su sijalice u samim prekidacima...ali opet kazem nisam siguran
Nazad na vrh Ići dole
diskretni_heroj
Početnik
Početnik

Broj poruka : 66
Datum upisa : 15.03.2011

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje na tabli   Osvetljenje na tabli EmptySub Okt 29 2011, 10:50

Zna li neko kako se taj deo vadi na daewoo nexia-i?
Meni na prvom regulatoru ne svetle 1,2,3 dok 4 svetli i ostali regulatori normalno svetle.
Kako rece ivan iritirajuci problem pogotovo nocu
Nazad na vrh Ići dole
dr_wuchko
Početnik
Početnik

Broj poruka : 52
Datum upisa : 21.08.2012
Godina : 39

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje na tabli   Osvetljenje na tabli EmptyPet Okt 04 2013, 16:58

Pozdrav drugari! Tema je dosta stara, ali nekako ostala nedorecena.... Smile  Jel neko na kraju uspeo da otvori prekidacki modul? Pokusao sam da menjam sijalice ali bez otvoranja modula, pincetom sa zadnje strane. Uspeo sam da izvadim jednu, ali mi je druga ispala iz pincete i sad je unutar modula i ne mogu da je izvadim! glavom u zid
Nazad na vrh Ići dole
dixy
Moderator
Moderator
dixy

Broj poruka : 495
Datum upisa : 09.08.2010
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje na tabli   Osvetljenje na tabli EmptyPon Okt 07 2013, 10:32

Ja sam menjao te sijalice i nešto se ne sećam da je bio veliki problem. Veći je bio problem da nađem sijalice za prekidač za sva 4 migavca i zadnju maglenku. Kad raskačiš sajle i skineš prekidački modul sve je lako. Mislim da se poklopac drži na 4 šrafa. Sa prednje strane se skida ručica za recirkulaciju vazduha (tačnije samo njen deo koji je spolja, drži se na zubu). Modul se otvara podvlačenjem šrafcigera, lagano jer se i dugmad za klimu i odmagljivač zadnjeg stakla isto drže na zubu, pa dok škljocne. Sijalice su neke standardne, znam da sam je imao u kompletu.
Nazad na vrh Ići dole
tosha
Član
Član
tosha

Broj poruka : 409
Datum upisa : 25.09.2012
Godina : 62

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje na tabli   Osvetljenje na tabli EmptyNed Okt 13 2013, 20:33

Ту би требало да су убодне Т5
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje na tabli   Osvetljenje na tabli Empty

Nazad na vrh Ići dole

Osvetljenje na tabli
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» LED osvetljenje
» Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri
» Led osvetljenje u kabini
» u voznji sija lampica na instrument tabli
» Signalizacija na kontrolnoj tabli

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Daewoo Srbija :: Mehanika :: Kvarovi-
Skoči na: