| u voznji sija lampica na instrument tabli | |
|
+7serhio011 ivan85_zmaj Megasp bokilava baba dixy mijat96 11 posters |
Autor | Poruka |
---|
mijat96 Početnik
Broj poruka : 7 Datum upisa : 20.06.2011
| Naslov: u voznji sija lampica na instrument tabli Pon Jul 04 2011, 11:24 | |
| da li znate sta tacno znaci lampica pokazana dole na slici??? | |
|
| |
mijat96 Početnik
Broj poruka : 7 Datum upisa : 20.06.2011
| Naslov: Re: u voznji sija lampica na instrument tabli Pon Jul 04 2011, 11:26 | |
| slika nece nesto dda se ucita ali evo ga link [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
dixy Moderator
Broj poruka : 495 Datum upisa : 09.08.2010 Godina : 43 Lokacija : Beograd-Dobanovci
| Naslov: Re: u voznji sija lampica na instrument tabli Pon Jul 04 2011, 12:52 | |
| To je CHECK ENGINE lampa! Idi sto pre na dijagnostiku da vidis koju gresku daje!
Da li imas neko neobicno ponasanje automobila? | |
|
| |
baba Početnik
Broj poruka : 31 Datum upisa : 08.04.2011 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: u voznji sija lampica na instrument tabli Pon Jul 04 2011, 18:37 | |
| u uputstvu (za Kalosa) sam procitao da je to upozorenje "check engine" vezano za elektroniku sistema i podsistema izduvnih gasova, navodno ne salju se tacni parametri, u predvidjenim okvirima, kompjuteru (za pravljenje odgovarajuce smese goriva). Motor automatski prelazi u "safe mod" i savetuje se provera.
Moguci kvar vezan je za EGR ventil (mozda treba samo da se ocisti) a mozda i za lambda sondu ... Ne znam da li to ima veze sa kvalitetom tankovanog goriva ... Ja imam isti problem i kad stigne plata moracu u servis ... | |
|
| |
bokilava Član
Broj poruka : 491 Datum upisa : 17.12.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: u voznji sija lampica na instrument tabli Pon Jul 04 2011, 20:06 | |
| signalizira gresku da neki od parametara ne valja, neka komponenta sistema ne radi kako treba ili ne radi uopste. Moze da bude bilo koji od senzora koji daju informacije ECU-u | |
|
| |
Megasp Naprednjak
Broj poruka : 1323 Datum upisa : 12.05.2011 Godina : 40 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: u voznji sija lampica na instrument tabli Uto Jul 05 2011, 06:12 | |
| - baba ::
- u uputstvu (za Kalosa) sam procitao da je to upozorenje "check engine" vezano za elektroniku sistema i podsistema izduvnih gasova, navodno ne salju se tacni parametri, u predvidjenim okvirima, kompjuteru (za pravljenje odgovarajuce smese goriva). Motor automatski prelazi u "safe mod" i savetuje se provera.
Moguci kvar vezan je za EGR ventil (mozda treba samo da se ocisti) a mozda i za lambda sondu ... Ne znam da li to ima veze sa kvalitetom tankovanog goriva ... Ja imam isti problem i kad stigne plata moracu u servis ... Meni nubira radi samo na plin,i sija mi konstantno nemam nikakvih problema,a jeste oko gasova.Ja nemam lamda sondu izvadjena,valjda crkla.Sto rece bokilava neki opd senzora te zeza,e sad koji...dijagnostika | |
|
| |
ivan85_zmaj Član
Broj poruka : 484 Datum upisa : 09.06.2010 Godina : 39 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: u voznji sija lampica na instrument tabli Uto Jul 05 2011, 12:39 | |
| Pa upravo o tome se i radi... ako nemas lambda sondu, ako je izvadjena onda zbog toga ova lampica i svetli. | |
|
| |
bokilava Član
Broj poruka : 491 Datum upisa : 17.12.2010 Lokacija : Beograd
| |
| |
ivan85_zmaj Član
Broj poruka : 484 Datum upisa : 09.06.2010 Godina : 39 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: u voznji sija lampica na instrument tabli Sre Jul 06 2011, 07:16 | |
| Da, da, znam, kod njega svetli sto nema lambda sondu, a to je isto i odgovor i za mijata, znaci moze da bude da mu je crkla lambda, ili je nesto drugo, ima mnogo toga. | |
|
| |
serhio011 Napredni član
Broj poruka : 501 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 49 Lokacija : BEOGRAD-MML
| Naslov: Re: u voznji sija lampica na instrument tabli Pon Jul 11 2011, 12:38 | |
| - ivan85_zmaj ::
- crkla lambda, ili je nesto drugo, ima mnogo toga.
eee to si dobro rekao | |
|
| |
jovanceta Početnik
Broj poruka : 2 Datum upisa : 15.07.2011
| Naslov: zdravo Pet Jul 15 2011, 20:28 | |
| Ja sam Jovan, i Vlasnik sam Daewoo Lanosa 1.5 se.Imam takodje problem sa lampicom check engine.Pali se i gasi s vremena na vreme.Ne pravi mi nikakav problem u voznji.Vec 20tak hiljada sam presao,u servisu mi kazu,da je do kvaliteta goriva.Ko ce ga znati. | |
|
| |
Radan Napredni član
Broj poruka : 793 Datum upisa : 16.08.2010 Godina : 48 Lokacija : Grocka,Umcari
| Naslov: Re: u voznji sija lampica na instrument tabli Pet Jul 15 2011, 20:36 | |
| pa neznam neverujem da bi se cesto palila zbog loseg goriva,ti verovatno menjas pumpe gde tocis gorivo ne bi trebalo da je zbog toga.Mozda ti kabl od lambda sonde ima neki mali prekid,pa povremeno ukljuci chek lampicu. | |
|
| |
milan_beska Član
Broj poruka : 116 Datum upisa : 28.08.2011 Godina : 33 Lokacija : beska(indjija)
| Naslov: Re: u voznji sija lampica na instrument tabli Ned Avg 28 2011, 22:54 | |
| znam da je off topic ali ako mozes da mi kazes kako si promenio sijalice da ti sija plavo na instrument tabli ? | |
|
| |
GTX Član
Broj poruka : 237 Datum upisa : 08.08.2011 Godina : 47 Lokacija : Subotica
| Naslov: Re: u voznji sija lampica na instrument tabli Pon Avg 29 2011, 10:50 | |
| Mozda nikako,to je slika moje table preuzeta sa drugog foruma Izvadis tablu i umesto one cetiri fabricke sijalice stavis plave LED 8-10mm sa plasticnim fasungom. Ta ista tabla sad izgleda ovako,ali je tu potrebno mnogo vise posla | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: u voznji sija lampica na instrument tabli | |
| |
|
| |
| u voznji sija lampica na instrument tabli | |
|