Daewoo Srbija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srpski forum o daewoo automobilima.

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Led osvetljenje u kabini

Ići dole 
5 posters
AutorPoruka
Megasp
Naprednjak
Naprednjak
Megasp

Broj poruka : 1323
Datum upisa : 12.05.2011
Godina : 40

Led osvetljenje u kabini Empty
PočaljiNaslov: Led osvetljenje u kabini   Led osvetljenje u kabini EmptySre Mar 07 2012, 21:13

Imaju i gotovi paneli da se kupe,ali evo kako sam ja skarabudzio za 300din.
Prvo potrebno je da kupite samolepljivu led traku bele boje pola metra je oko 300-350din i to je dovoljno da uradite na tablicama u kabini i gepeku.Nemam vremena pa sam uradio samo u kabini.U sustini je jako prosto samo malo vremena i ja sam mislio kako cu da li ce stati mada kada vidite sve je prosto.Traku mozete kidati po 3 diode vidi se gde je presek i samo nastaviti zicom +na+ i - na - I na kraju umesto obicne sijalize zamotati ili zalemiti zice za struju i to je to sve funkcionise.Samo imajte na umu da sam sve sliao mobilnim i da boja ne moze bas da se verno prenese ali vidi se razlika ,malopre kada sam otisao da vidim kakva je razliak u mraku samo sam rekao vauuu.
A naravno kakav bi ovo tutorijal bio bez slika.Evo drustvo:
Prvo pokidate na po 3 diode i nastavite zicama
Led osvetljenje u kabini Imag0029
Posto je samolepljiva sto je super samo odlepite i zalepite i to je to mada sam ja nosao po dzepu pa sam stavio duplex traku mada je ista ta traka i na samoj pozadini dioda
Led osvetljenje u kabini Imag0036

I samo povezete + i - i to je sve,cak i ako okrenete kontra nece vam crci jednostavno nece raditi.Ovo je gotovo bez poklopca
Led osvetljenje u kabini Imag0037
A ovde je slika sa obicnom sijalicom
Led osvetljenje u kabini Imag0052
a ovo sa diodama
Led osvetljenje u kabini Imag0038
Nisam znao kako da vam docaram ali evo ovako:
Stavio sam ruku na zadnje sediste i slikao bez blica sa ukljucenim svetlom.Prva slika je sa obicnom sijalicom
Led osvetljenje u kabini Imag0054
A druga sa diodom
Led osvetljenje u kabini Imag0039
Kao sa blicem a ?Verujte da nije.
Opet napominjem da nije verno prikazan odnos boja ali razlike ima i te kako jedno 5x.Kad stignem sledece je gepek ono malo svetlo i u tablicama(posto mi ne radi uopste)
Nazad na vrh Ići dole
Meema
Početnik
Početnik

Broj poruka : 10
Datum upisa : 27.05.2012

PočaljiNaslov: Re: Led osvetljenje u kabini   Led osvetljenje u kabini EmptySre Sep 05 2012, 21:14

ovo mi se bas svidja Smile
mislim da nije neka velika nauka ovo napraviti, pokusacu... Deluje jako zanimljivo Smile da li mozda znas koliko je vreme trajanja ovih dioda?
Nazad na vrh Ići dole
Megasp
Naprednjak
Naprednjak
Megasp

PočaljiNaslov: Re: Led osvetljenje u kabini   Led osvetljenje u kabini EmptyČet Sep 06 2012, 06:14

Ma ja kazem kada sam ja uspeo sto necete vi?Ja nisam ni elektricar niti imam nekog dodira,sve je jednostavno malo maste i za male pare eto.Napisao sam ceo postupak.A sto se tice trajanja,pa traju duze od sijalica.
Nazad na vrh Ići dole
Meema
Početnik
Početnik

Broj poruka : 10
Datum upisa : 27.05.2012

PočaljiNaslov: Re: Led osvetljenje u kabini   Led osvetljenje u kabini EmptyČet Sep 06 2012, 22:32

ej Smile uspelo mi je, bas lepo izgleda Very Happy ranije je sve bilo mracno sad sija Smile planiram da isto to uradim za ona svetkla koja osvetljavaju tablice i u gepeku (dosta mi je slabo svetlo).. hvala na ideji Smile pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Megasp
Naprednjak
Naprednjak
Megasp

PočaljiNaslov: Re: Led osvetljenje u kabini   Led osvetljenje u kabini EmptyPet Sep 07 2012, 06:11

Prelistaj moju temu o nubiri imas sve preneto kako sam uradio ovo plus sam uradio i tablicu i gepek.
Nazad na vrh Ići dole
Stirba
Početnik
Početnik

Broj poruka : 74
Datum upisa : 18.10.2012
Godina : 37

PočaljiNaslov: Re: Led osvetljenje u kabini   Led osvetljenje u kabini EmptyČet Feb 21 2013, 19:53

Mega, nesto me zanima u vezi osvtljenja u gepeku... Naime juce nesto cackao oko Nubire, bilo lepo vreme pa rek'o neke sitnice da sredim sunny, izmedju ostalog sam sredio osvetljenje u kabini, kontakt me zezao, malo obrisao poklopac i OK je, za sad nema potrebe za LED, ali u gepeku nisam mogao da se snadjem, jer, pronasao sam mesto sa sijalicom, sijalica dobra, ali proverio sam i ne dobija struju... e to nisam uspeo detaljnije da pogledam zasto, ali cu proveriti kad budem imao malo slobodnog vremena... e sad srz mog pitanja tebi, a i ostalima koji su upuceni, kako se ukljucuje osvetjenje u gepeku, jer ja nisam video nikakvo dugme, kao na primer kad otvoris vrata, bukvalno ne postoji... OK to sto struja ne dolazi do sijalice, nego me zanima gde je dugme? (A gde je pecat?) Question
Nazad na vrh Ići dole
Megasp
Naprednjak
Naprednjak
Megasp

PočaljiNaslov: Re: Led osvetljenje u kabini   Led osvetljenje u kabini EmptyČet Feb 21 2013, 20:08

Pa vlasnici daewoo nemaju pecat smeh Nema dugme za svetlo .Na karavanu(kod mene) pali se svetlo za gepek kada se otvori gepek ili vrata(sijalica u krovu) inace sa onom sijalicom se zaista slabo vidi sa led wooow nebo i zemlja je razlika.Mada svaki auto kada mu otvoris gepek pali svetlo za isti.E sad tebi je jedini problem sto ti ne dolazi struja je sto je zica negde u prekidu proveri da nije glupost-osigurac!
Nazad na vrh Ići dole
Stirba
Početnik
Početnik

PočaljiNaslov: Re: Led osvetljenje u kabini   Led osvetljenje u kabini EmptyČet Feb 21 2013, 21:29

bravo smeh
Znaci ne postoji to neko dugme koje ukljucuje svetlo pri otvaranju gepeka? confused
sad sam zbunjen, al ajde da se vratim na tu struju sto kazes, nisam posumnjao na osiguac jer mi radi u kabini svetlo...
Nazad na vrh Ići dole
wik_so
Početnik
Početnik
wik_so

Broj poruka : 48
Datum upisa : 31.10.2010
Godina : 41

PočaljiNaslov: Re: Led osvetljenje u kabini   Led osvetljenje u kabini EmptyPet Feb 22 2013, 09:02

Kod nubire tj vecine daewoo vozila prekidac za svetlo u gepeku je u samoj bravi u vratima.
Nazad na vrh Ići dole
Stirba
Početnik
Početnik

PočaljiNaslov: Re: Led osvetljenje u kabini   Led osvetljenje u kabini EmptyPet Feb 22 2013, 11:23

wik_so ::
Kod nubire tj vecine daewoo vozila prekidac za svetlo u gepeku je u samoj bravi u vratima.

Aha , e to sve objasnjava... Pogledacu da li je tu problem...
Nazad na vrh Ići dole
markosvaba
Početnik
Početnik
markosvaba

Broj poruka : 2
Datum upisa : 04.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Led osvetljenje u kabini   Led osvetljenje u kabini EmptySub Dec 14 2013, 02:12

Lepo si se snasao  voznja

Ukoliko nekog interesuju gotova resenja nek se javi Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Led osvetljenje u kabini   Led osvetljenje u kabini Empty

Nazad na vrh Ići dole

Led osvetljenje u kabini
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri
» LED osvetljenje
» Osvetljenje na tabli
» Osvetljenje centralne konzole
» Voda u kabini

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Daewoo Srbija :: Mehanika :: Uradi Sam-
Skoči na: