| daewoo nubira 1.6 | |
|
+19Stirba Megasp serhio011 Pozitivan veteran borcham zeks mali debejko bokilava radoslav daki_nis Radan pedjica joca metrocop ivan85_zmaj dixy lazarijus 23 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
bokilava Član
Broj poruka : 491 Datum upisa : 17.12.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Sre Apr 06 2011, 22:14 | |
| - daki_nis ::
- to ti je regulator pritiska goriva i nema veze sa tim sto auto nece da ti pali i trokira. kad je on neispravan auto hoce da trosi malo vise zato sto ne otvori ventil da se gorivo vraca nazad u rezervoar ali tad auto radi na malo vecim obrtajima
regulator pritiska i te kako ima veze sto auto nece da pali, pa i sa potrosnjom, a ti pedjice prelistaj malo videces da sam ti negde vec napisao da je moguce da je on problem. Ne znam samo kako ga dobijas kuckanjem | |
|
| |
pedjica Član
Broj poruka : 154 Datum upisa : 01.03.2011 Godina : 46 Lokacija : Podgorica
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Čet Apr 07 2011, 06:33 | |
| Jesi, Boki, pa ja i spomenuh da mi je neko rekao za to.... Nego ne znam kako da skinem, da probam da ga podmžem, očistim ili već.... Jer ako on ne dozvoljava povratak goriva u rezervoar, gorivo nega gdje bez da ide na sagorijevanje, zbog čega mi smrdi izduv... Ovo pričam logički, ne zato što znam... Nisam majstor i ne razumijem se, pa pitam, smijem li ja to probati sam da skinem i očistim, ako se uopšte smije čistiti.... | |
|
| |
daki_nis Član
Broj poruka : 155 Datum upisa : 10.01.2011
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Čet Apr 07 2011, 08:02 | |
| bolje oteraj kod nekog majstora da ti to proveri jel ti nece naplatiti mnogo. tanko crevo levo od krstastog srafa koji se vidi kod tebe na slici. a podignes zadnje desno sediste i ispod tepiha imas crnu plastiku. skines nju i onda imas jedan dzek sa 4 zice i dva konektora u koja su ubodena creva. izvadis ne izlaz za u motor nego povratno treba da ima strelica i vidi dal se visak goriva vraca u rezervoar | |
|
| |
bokilava Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Čet Apr 07 2011, 08:44 | |
| moze on da vraca, ali u teoriji recimo, na tek nekom vecem pritisku nego sto treba, i sta onda, imas gorivo nazad a on i dalje naliva dizne...idi kod nekog majstora da ti proveri to, sto kaze daki nece ti mnogo naplatiti, a mozda ima i drugi da ti da na probu | |
|
| |
pedjica Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Apr 22 2011, 14:10 | |
| Dragi moji drugari.... Evo opet mene.... Kao što sam rekao da zbog određenih zdravstvenih razloga moram da vodim računa o finansijama, pa je sve kasnilo i sve sam morao da radim s jednim drugom.... Evo šta smo odradili, šta se dešava, i do kojih smo zaključaka došli.... Prvo sam odradio ono što ste me savjetovali, očistio RGL ili kako li već, nikako da naučim kako se zove, i evo slika rezultata našeg rada... ovako je izlgedao kad smo ga skinuli i mjesto gdje je stajao... klip od membrane smo jedva mogli da pomjeramo koliko je bilo gareži.... nakon podmazivanja klip odlično pomjerao membranu i pravio vakum .... zaboravio sam slikam ventil, ali evo njegovo mjesto nakon čišćenja.... međutim ništa nismo napravili.... i dalje iz auspuha ubija živo gorivo, na turiranje izbacuje crni dim i vodu, vjerovatno kondez... lijepo ide, prede kako radi.... desise po malo da zavija, ali će to biti najvjerovatnije od lošeg goriva... juče su bile preostale samo dvije stvari kao moguće rješenje problema: 1. Da vuče negdje falš vazduh, a da mi ne umijemo da nadjemo to mjesto.... 2. Da pišaju dizne... Onda nam je sinula još jedna ideja Da me slagao majstoj i da mi nije probio katalizator, već da se on začepio i pravi mi sve ovo.... I sinoć mi se javio jedan prijatelj iz BGD-a i rekao da su upravo odradili auto kao moje, sa ogromnom potrošnjom, problem je bio u davaču temperature bloka motora, koji ide na comp, da je crkao i da stalno pojačava smješu je signalira da je motor hladan.... Šta vi mislite.... | |
|
| |
zeks Član
Broj poruka : 211 Datum upisa : 18.07.2010 Godina : 67 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Apr 22 2011, 16:24 | |
| | |
|
| |
joca Napredni član
Broj poruka : 507 Datum upisa : 21.09.2010 Godina : 55 Lokacija : sremska mitrovica
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Apr 22 2011, 17:41 | |
| - zeks ::
- ima logike
slazem se | |
|
| |
borcham Početnik
Broj poruka : 19 Datum upisa : 09.02.2011 Godina : 46 Lokacija : Nis
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Apr 22 2011, 17:52 | |
| Evo šta kaže Auto Data na problem mirisa benzina A evo kako se proverava senzor | |
|
| |
ivan85_zmaj Član
Broj poruka : 484 Datum upisa : 09.06.2010 Godina : 39 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Apr 22 2011, 18:08 | |
| A gde se nalazi ovaj senzor? | |
|
| |
pedjica Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Apr 22 2011, 18:14 | |
| A gdje je pozicioniran ovaj senzor, da znam da mogu odmah sjutra da ga skinem i odem da kupim novi.... | |
|
| |
borcham Početnik
Broj poruka : 19 Datum upisa : 09.02.2011 Godina : 46 Lokacija : Nis
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Apr 22 2011, 19:40 | |
| Evo kako je obeleženo u Auto Dati. Mada najbolje neko da slika na nubiri ko zna gde je. | |
|
| |
bokilava Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Apr 22 2011, 22:28 | |
| obicno se nalazi na kucistu termostata, ili na samoj glavi, a ovde na slici se nalazi na usisu gde nema ni kapi rashladne tecnosti:) edit: zaboravio sam da napisem da za espera nov kosta 600 dinara, ja ga skoro menjao | |
|
| |
daki_nis Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Sub Apr 23 2011, 06:08 | |
| dodje na glavi odmah ispod usisne grane. zavuces ruku od strane alternatora i videces | |
|
| |
pedjica Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Čet Maj 05 2011, 17:24 | |
| Ja ga ljudi naći ne mogu, kupio sam ga danas, i još po internetu čitao o tom uredjaju, i kad on crkne, smrdi zivo gorivo, crni dim, i skače potrošnja, ali 40 minuta smo ga trazili danas i ne nadjosmo ga.... Moze li neko, ako mu nije problem, ko zna gdje je da slika apartom i postavi sliku ovdje, da je odštampam pa da probam to sam da zamijenim.... Unaprijed hvala.... E da, u PG košta 10 €. | |
|
| |
daki_nis Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Čet Maj 05 2011, 22:06 | |
| - pedjica ::
- Ja ga ljudi naći ne mogu, kupio sam ga danas, i još po internetu
čitao o tom uredjaju, i kad on crkne, smrdi zivo gorivo, crni dim, i skače potrošnja, ali 40 minuta smo ga trazili danas i ne nadjosmo ga.... Moze li neko, ako mu nije problem, ko zna gdje je da slika apartom i postavi sliku ovdje, da je odštampam pa da probam to sam da zamijenim.... Unaprijed hvala.... E da, u PG košta 10 €. pa druze ako nemozes naci jedan davac odi kod majstora daj 2e za pivo zamenice ti za 5min. sa strane gde je alternator zavuci ruku ispod prve dizne otprilike u tom pravcu na dole ispod usisne grane naci ces davac. prvi blizi alternatoru je sa jednom buksnicom samo znaci ne taj nego pored njega. ne postoji drugi ne mozes da pogresis | |
|
| |
pedjica Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Maj 06 2011, 06:34 | |
| Daki, ti si zaboravio da ja imam majstore koji gledaju za sve da uzmu 15-20 €, to 5 minuta rada, to ne postoji u mom gradu... Za šta god dovedeš auto " A boga mi je tu dosta posla, moraš ga ostaviti do sjutra", a onda već znaš i sam kako ide kad dodje vrijeme naplate.... | |
|
| |
daki_nis Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Maj 06 2011, 07:18 | |
- Daki, ti si zaboravio da ja imam majstore koji gledaju
za sve da uzmu 15-20 €, to 5 minuta rada, to ne postoji u mom gradu... Za šta god dovedeš auto " A boga mi je tu dosta posla, moraš ga ostaviti do sjutra", a onda već znaš i sam kako ide kad dodje vrijeme naplate.... Hahahaha... e onda bogami trazi pa ces naci. nista komplikovano objasnio sam ti najprostije | |
|
| |
pedjica Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Maj 06 2011, 07:36 | |
| Puno ti hvala Daki, sad kad znam gdje da tražim, lako ili lakše ću ga naći, samo mi reci, koji je broj ključa koji je potreban za skidanje ili može rukom? Pošto kad sam ja gledao taj dio usisna grana i te kako smanjuje radni prostor.... čisto da znam čime da se naouružam osim strpljenjem )) | |
|
| |
pedjica Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Maj 06 2011, 09:51 | |
| nisam gledao jer sam na poslu, ali s obzirom da sjećam da je taj dio nepristupačan (ili mi se učinilo) mora li da se skida usisna grana? Baš bi odgovarala slika, tražio sam internetu nema nigdje.... | |
|
| |
daki_nis Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Maj 06 2011, 18:22 | |
- nisam gledao jer sam na poslu, ali s obzirom da
sjećam da je taj dio nepristupačan (ili mi se učinilo) mora li da se skida usisna grana? Baš bi odgovarala slika, tražio sam internetu nema nigdje.... mora da se skine ceo motor salom se, naravno da se ne skida grana. gurni neku lampu iza alternatora i videces gde je a kad vidis gde je naci ces nacina i da ga skines a da ne moras da rasturas nista | |
|
| |
pedjica Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Maj 06 2011, 18:50 | |
| za svaki slučaj, da vidiš koji ja motor imam | |
|
| |
pedjica Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Pet Maj 06 2011, 18:51 | |
| koliko sam shvatio ispod svega ovoga se nalazi to čudo.... hehehehehhe | |
|
| |
pedjica Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Sub Maj 07 2011, 06:55 | |
| Ništa Daki, nadjoh nekog majstora u ovlašćenom Ševrolet servisu za 10 € mi je zamijenio. Čim ga je skinuo sa dizalice, izbacio je malo crnog dima, ali poslije toga skoro ili se uopšte ne osjeća gorivo na auspuhu, te mi je ostalo sad samo da vidim kako i koliko će da mi troši.... Svima puno hvala na savjetima, naročito tebi Daki, što si imao živaca za sve moje postove.... | |
|
| |
daki_nis Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Sub Maj 07 2011, 07:59 | |
- Ništa Daki, nadjoh nekog majstora u
ovlašćenom Ševrolet servisu za 10 € mi je zamijenio. Čim ga je skinuo sa dizalice, izbacio je malo crnog dima, ali poslije toga skoro ili se uopšte ne osjeća gorivo na auspuhu, te mi je ostalo sad samo da vidim kako i koliko će da mi troši.... Svima puno hvala na savjetima, naročito tebi Daki, što si imao živaca za sve moje postove.... Nema na cemu, tu smo da pomognemo e sad sto ja to naplacujem u nisu 200-300din da to zamenim jbg | |
|
| |
pedjica Član
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 Sub Maj 07 2011, 12:45 | |
| Ovi ga popeli na dizalicu, uzeli gedoru, zamijenili, spustili, punih 10 min, jer mi je rekao da sačekam.... E sad pošto je to dio sa elektronikom, je li potreban reset ECU, mislim skidanje klema, ili ne treba, s obzirom da je davač u pitanju ? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: daewoo nubira 1.6 | |
| |
|
| |
| daewoo nubira 1.6 | |
|