joca Napredni član
Broj poruka : 507 Datum upisa : 21.09.2010 Godina : 55 Lokacija : sremska mitrovica
| Naslov: priprema automobila za zimu Pet Okt 01 2010, 04:51 | |
| | |
|
ivan85_zmaj Član
Broj poruka : 484 Datum upisa : 09.06.2010 Godina : 39 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: priprema automobila za zimu Pet Okt 01 2010, 06:01 | |
| Kod mene nema neke posebne pripreme za zimu... sipam gorivo i teram... i promenim gume... | |
|
metrocop Moderator
Broj poruka : 281 Datum upisa : 12.08.2010 Godina : 38 Lokacija : Bg
| Naslov: Re: priprema automobila za zimu Pet Okt 01 2010, 16:38 | |
| Posto sam mlad i svez vozac dobro bi mi dosli neki saveti Jel treba neki antifriz da se sipa negde ili naka posebna tecnost za stakla ili nesto slicno? | |
|
dixy Moderator
Broj poruka : 495 Datum upisa : 09.08.2010 Godina : 43 Lokacija : Beograd-Dobanovci
| Naslov: Re: priprema automobila za zimu Pet Okt 01 2010, 17:59 | |
| Trebalo bi ovako: Antifriz : destilovana voda = 50 : 50 Odnos u stvari zavisi od temperaturnih uslova. Mislim da ima tacna tabela u nekoj od knjizica koje sam postavio u sekciji "Uputstva". Nikako antifriz u rezervoar za tecnost za prozore jer etilen-glikol ume bas doooobro da se razmaze po staklu pa se onda nista ne vidi. Ima ovde finih saveta: [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
ivan85_zmaj Član
Broj poruka : 484 Datum upisa : 09.06.2010 Godina : 39 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: priprema automobila za zimu Pet Okt 01 2010, 21:39 | |
| Pa naravno, treba proveriti sa meracem na koliko ti je sada stepeni ta tecnost u sistemu. Ako vec imas antifriza trebas videti koliko je, pa mozda i ne moras da menjas. Ja to uveg gledam da bude oko -25C, a moze i vise... Nije los odnos 50:50... al opet kazem, treba podesiti da ne smrzne na niske temperature...
Sto se tice raznoraznih tecnosti nije na odmet kupiti, recimo glicerin za keder gume na vratima i za brave, da ne smrzavaju i tako... postoje i razni sprejevi za brzo odledjavanje soferke i tako dalje...
Obavezno na pogonskim tockovima zimske gume...
I eto... nema sta tu posebno da se priprema... ako je auto garaziran utoliko bolje... | |
|
joca Napredni član
Broj poruka : 507 Datum upisa : 21.09.2010 Godina : 55 Lokacija : sremska mitrovica
| Naslov: Re: priprema automobila za zimu Sub Okt 02 2010, 11:50 | |
| neke stvari su vec recene, akumulator se brze isprazni ako ga duze startujete motor bolje je vise puta i krace.ako pravite antifriz do -25 budite sigurni da vam tecnost u motoru nece smrznuti cak ako je napolju i -30 jer je ona pod odredjeni pritiskom. | |
|
serhio011 Napredni član
Broj poruka : 501 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 49 Lokacija : BEOGRAD-MML
| Naslov: Re: priprema automobila za zimu Ned Okt 03 2010, 04:42 | |
| vec sam pisao nesde da na bubanj potoku nabavih neke gume za opruge , po postavljanju istih auto se bolje ponasa al' se cuo zvuk skripanja istih , skinuh jece tocak da ih malo podmazem , pa kad sam vec skinuo rekoh da ga malo operem tuda kad imam sta i da vidim zastita nije uradjena svuda odozdo , poskidao sam onu plastiku ispod krila , ne budem lenj skinem i krilo , zastita je , bar kod mene , uradjena samo na vidnom mestu tako da sam juce na vozacevoj strani rasrafio sve sto se rasrafiti moze , na nekim mestima po karoseriji je samo osnovna boja , izmazao sam BODY 930 gde sam smatrao da treba a i malo po vec postojecoj , tako da mu to dodje jos neka u nizu od priprema za zimu pogotovo kao preventiva za SO od "azurnih"putara | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: priprema automobila za zimu | |
| |
|