| cudno zveckanje kad motam volan | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
suko Početnik
Broj poruka : 53 Datum upisa : 30.10.2010
| Naslov: cudno zveckanje kad motam volan Sre Sep 21 2011, 16:53 | |
| Pozz drugari kad motam volan u levo stojim u mestu cuje se neko cudno zveckanje,trap je znaci ceo nov od solja amortizera,amortizeri,jabucice,stabilizatori ama bas sve sad mi kaze majstor da ima lufta na letvi volana i da je to preskupo da se kupi novo oko 550 eura!!!!Drugar mi kaze da ima u Trsteniku covek koji to remontuje sa garancijom 6 meseci i kosta 100 eura,da li je to neko od vas radio na svom autu?Pozz | |
|
| |
ivan85_zmaj Član
Broj poruka : 484 Datum upisa : 09.06.2010 Godina : 39 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: cudno zveckanje kad motam volan Pet Sep 23 2011, 10:16 | |
| I kod mene se to cuje... sumnjao sam i ja da je letva, al pokusavam da ne obracam paznju... znam da je skupa opravka. Jel imas lufta u volanu ili je cvrst da tako kazem?
| |
|
| |
Aleks_BGD Početnik
Broj poruka : 20 Datum upisa : 02.05.2011
| Naslov: Re: cudno zveckanje kad motam volan Pet Sep 23 2011, 17:02 | |
| - ivan85_zmaj ::
- I kod mene se to cuje... sumnjao sam i ja da je letva, al pokusavam da ne obracam paznju... znam da je skupa opravka. Jel imas lufta u volanu ili je cvrst da tako kazem?
Cuje se i kod mene,ali ne toliko....nema lufta u volanu,nevuce u stranu teraj ko ga j..... | |
|
| |
joca Napredni član
Broj poruka : 507 Datum upisa : 21.09.2010 Godina : 55 Lokacija : sremska mitrovica
| Naslov: Re: cudno zveckanje kad motam volan Čet Okt 06 2011, 19:25 | |
| suko gde si nabavio solje amortizera kod mene se cuje desna ili ako neko zna gde ima i pozdrav svim novim i naravno starim clanovima dugo me nije bilo kuca posa kuca posao jbg.
| |
|
| |
suko Početnik
| Naslov: Re: cudno zveckanje kad motam volan Pet Okt 07 2011, 20:07 | |
| U Kraljevu autodelovi AS 036356437pozz | |
|
| |
Aleks_BGD Početnik
Broj poruka : 20 Datum upisa : 02.05.2011
| Naslov: Re: cudno zveckanje kad motam volan Uto Okt 11 2011, 19:56 | |
| - joca ::
- suko gde si nabavio solje amortizera kod mene se cuje desna ili ako neko zna gde ima i pozdrav svim novim i naravno starim clanovima dugo me nije bilo kuca posa kuca posao jbg.
Joco kod mene se necuje vise,juce sam dosao iz Leskovca i peglao sam ga jedno 160-170 i nema vise zveckanja,i onog teskog okretanja volana.Sta mu se desilo neznam,ali problem je nestao sam od sebe... | |
|
| |
joca Napredni član
Broj poruka : 507 Datum upisa : 21.09.2010 Godina : 55 Lokacija : sremska mitrovica
| Naslov: Re: cudno zveckanje kad motam volan Pet Okt 14 2011, 20:10 | |
| - suko ::
- U Kraljevu autodelovi AS 036356437pozz
koja im je cena bila ja jos nisam resio desni se cuje lepo mada volan samo kad skrecem polako bez gasa onda je malo tezi. | |
|
| |
metrocop Moderator
Broj poruka : 281 Datum upisa : 12.08.2010 Godina : 38 Lokacija : Bg
| Naslov: Re: cudno zveckanje kad motam volan Sub Okt 22 2011, 14:36 | |
| Kod mene isto ima lufta u volanu... Evo jedne stvari zbog koje moze da se cuju cudni zvuci kada se okrece volan... Proveri ulje u stiringu! To ti se nalazi sa leve strane kad otvoris haubu... Hoce nekad da se cuje kada ulje padne ispod minimuma... | |
|
| |
suko Početnik
| Naslov: Re: cudno zveckanje kad motam volan Pon Okt 24 2011, 17:12 | |
| ulje je na maksimumu to smo prvo uradili i ocistili filter koji se nalazi tu,ali zveckanje je i dalje tu i poceo je da vuce u levu stranu! | |
|
| |
metrocop Moderator
Broj poruka : 281 Datum upisa : 12.08.2010 Godina : 38 Lokacija : Bg
| Naslov: Re: cudno zveckanje kad motam volan Sre Okt 26 2011, 23:16 | |
| Hmmm ne znam sta bi moglo biti... Moja Leganca prmecujem sve vise "pliva" dok je vozim... | |
|
| |
Compus_Sui Početnik
Broj poruka : 27 Datum upisa : 04.08.2011 Godina : 50 Lokacija : Sombor
| Naslov: ulje Sub Nov 26 2011, 10:53 | |
| Kako je naziv ulja posto sam proverio kod mene je ispod minimuma.I da citao sam na nekom forumu da ako je se doliva treba podici oba prednja tocka i sa upaljenim motorom motati levo i desno da se istera vazduh iz sistema,e sad da nebude rekla kazala ima li neko sigurnu informaciju o nacinu dolivanja? | |
|
| |
Korf Bania Početnik
Broj poruka : 10 Datum upisa : 08.11.2014 Godina : 63 Lokacija : Hrvatska
| Naslov: Re: cudno zveckanje kad motam volan Sub Nov 08 2014, 23:31 | |
| To što se čuje kad okrećete volan u stajanju i sporom kretanju,je suv tarni ležaju u vrhu prednjih amortizera.
Dakle potrebno je skinuti amortizer skinuti oprugu a zatim odvojiti ležaj koji je u plastičnom prstenu.Skinuti plastiku koja se lako odvaja i podmazati tovatnom masti.Iskoristiti priliku za zamenu možda još nečeg na točkovima.Letva volana nije....,i ona ne škripi ona se reparira zamenom gumica i brtvi ukoliko pušta ulje,i svakako klizača ukoliko imaju lufta,novi ne smeju imati lufta.Servis letve ne bi smeo biti više od 40 eura,pa čak i manje.
A to ako se teško okreće volan automobila,može biti a on je i najćešći uzrok suv krst osovine volana.Najbolje skinuti osovinu sa krstom(lako se skida)i podmazati WD-40 i uljem za finu mehaniku.Ili još bolje zameniti krst koji nije skup,jeftin a isplati se.
Poslednji izmenio Korf Bania dana Čet Feb 11 2016, 14:17, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Dopuna) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: cudno zveckanje kad motam volan | |
| |
|
| |
| cudno zveckanje kad motam volan | |
|