Društvo ... treba mi pomoć prijatelja.....
U pitanju je Kalos '03 godište.
U poslednjih par meseci imam jako čudno lupkanje u prednjem delu automobila , e sad mislim da je iz desnog točka tj sa desne strane motora, al' nemogu tačno da tvrdim pošto je zvuk čudo pa se prenosi na sve strane naročito u limenoj kutiji poput auta
Naime o čemu se radi ... Kako auto ubrzava lupkanje se povećava , mislim više i brže lupa sa obzirom da auto ide brže , kako usporavam manje lupa , i tamo ispod 20km/h se ne čuje više. Najviše se čuje na oko 50/60 km/h. Suvozač takodje oseti lupkanje ispod nogu....
Postepeno sam krenuo sa eliminacijom nekih stvari koje sam mislio da su u pitanju :
1. Zamenio točkove(gume) levi/desni , misleći da je guma defektna - OPET LUPA
2. Otišao u servis(kod drugara) , digli ga na dizalicu vozio ga u vazduhu, znači bez otpora - OPET LUPA
3. Zamenio diskove i pločice , sve novo - OPET LUPA
Pitanja :
1. Da li može biti homo-kinetički zglob , mada u krivinama ne lupa ništa više od gore opisanog lupanja, pošto znam da kad počne da udara i klokoće kad skrećeš da je homokinetički zreo za zamenu.
2. Da li može biti lamela ili nešto oko kvačila pošto , kad naglo menjam brzine , zna nekad da ne prihvati odma' ... svestan sam da i to treba da menjam , al teram ga dok ne postane ne podnošljivo
POMOGAJTE , hoću da ga zapalim ili bacim u Dunav !