| Ciscenje dizni | |
|
+7neshtry dixy joca mladja983 dexns ivan85_zmaj zilevig 11 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
zilevig Početnik
Broj poruka : 27 Datum upisa : 25.07.2010 Godina : 46 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Ciscenje dizni Ned Jul 25 2010, 16:50 | |
| Pozdrav vozim Kalosa sa ugradjenim gasom,zadovoljan sam sa autom u potpunosti,ali uvek postoji ali... Naime imam problem sa jutarnjim palenjem auta kada je auto hladan i to samo po hladnom vremenu. Takodje slabije mi radi u tom trenutku na benzinu,a cim prebaci sekvent na gas nema vise problema. Sipao sam i winsov preparat za ciscenje dizni ali nije bilo nekog bitnog poboljsanja. Ako neko zna dobar servis za dizne u NS-u neka pise ili da kontakt | |
|
| |
ivan85_zmaj Član
Broj poruka : 484 Datum upisa : 09.06.2010 Godina : 39 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Ned Jul 25 2010, 19:14 | |
| Ocigledno losije radi na benzin... Neznam koliko ti preparati (aditivi) mogu da pomognu oko ciscenja dizni. Doduse koliko sam ja cuo, to kad se sipa, trebas ga nagaziti negde na auto put 140km/h da bi tako izduvao i ocistio dizne. Medjutim, ja sam imao slican problem sa diznama, i lepo sam ih u servisu ocistio i sad radi bez problema. Inace, tu moze da budu i svecice, kablovi i dr.
| |
|
| |
dexns Početnik
Broj poruka : 34 Datum upisa : 07.12.2010 Godina : 46 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Uto Dec 07 2010, 21:12 | |
| - zilevig ::
- Pozdrav
vozim Kalosa sa ugradjenim gasom,zadovoljan sam sa autom u potpunosti,ali uvek postoji ali... Naime imam problem sa jutarnjim palenjem auta kada je auto hladan i to samo po hladnom vremenu. Takodje slabije mi radi u tom trenutku na benzinu,a cim prebaci sekvent na gas nema vise problema. Sipao sam i winsov preparat za ciscenje dizni ali nije bilo nekog bitnog poboljsanja. Ako neko zna dobar servis za dizne u NS-u neka pise ili da kontakt jel si ocistio dizne ? | |
|
| |
mladja983 Početnik
Broj poruka : 4 Datum upisa : 28.11.2010 Godina : 41 Lokacija : Krusevac
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Pet Dec 10 2010, 11:05 | |
| ja imam isti problem sa paljenjem ujutru kada je auto hladan,tek na trece cetvrto startovanje upali,cistio sam dizne zamenio pumpu,filter goriva,svecice i kablove,ali bez uspeha,imam utisak kao da mu fali sauh,inace vozim matiza 800cm3.ako je neko naso resenje za ovaj problem molim da javi | |
|
| |
ivan85_zmaj Član
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Pet Dec 10 2010, 12:56 | |
| - mladja983 ::
- ja imam isti problem sa paljenjem ujutru kada je auto hladan,tek na trece cetvrto startovanje upali,cistio sam dizne zamenio pumpu,filter goriva,svecice i kablove,ali bez uspeha,imam utisak kao da mu fali sauh,inace vozim matiza 800cm3.ako je neko naso resenje za ovaj problem molim da javi
A jesi terao ti to u servis na dijagnostiku? Kladim se da treba da se nasteluje paljenje. Obidji ti neki malo bolji servis koj ima dijagnostiku. | |
|
| |
mladja983 Početnik
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Pet Dec 10 2010, 13:34 | |
| obisao sam dva servisa u Krusevcu i jedan u Cacku,tada su mi rekli da skinem benzinske dizne jer prva ima premasnu smesu,sto sam i uradio,ali opet isto,s'tim sto kad upali prvi put posle celog dana pali normalno,dok je bilo toplije palio sam ga direktno na plin i upali iz prve.kada zaverglam prva tri puta ujutru on upali ali se odma ugasi cetvrti put upali pocne malo da trese orzi obrtaje na 700-800 i onda posle pola minuta podigne na 1300 i radi normalno...ako neko zna nekog majstora u okolini Krusevca ...rado bih ga posetio | |
|
| |
ivan85_zmaj Član
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Pet Dec 10 2010, 13:42 | |
| Jeli prijatelju, a jel ti to njega pokusavas da startujes ujutru na plin ili benzin??? | |
|
| |
mladja983 Početnik
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Pet Dec 10 2010, 14:04 | |
| ma na benzin,na plin radi super | |
|
| |
joca Napredni član
Broj poruka : 507 Datum upisa : 21.09.2010 Godina : 55 Lokacija : sremska mitrovica
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Pet Dec 10 2010, 20:05 | |
| ja se izvinjavam drustvo jednom sam pisao i poslao ceo prilog o plinu 12min. sto sam radio,e tacke palenja na plinu i benzinu nisu iste i u kompu to pravi zaje... sa dolaskom zime to se utrostrucuje.na starim vozilima je ista stvar(platine i elektronci) samo sto njih ne kontrolise komp koji u svakom trenutku ocitava odredjene podatke pa se to manje primeti.zato moja leganza plinski uredjaj videti nece narocito sad sa cenom od 72din. | |
|
| |
dixy Moderator
Broj poruka : 495 Datum upisa : 09.08.2010 Godina : 43 Lokacija : Beograd-Dobanovci
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Sub Dec 11 2010, 18:39 | |
| Kad pre stig'o plin na 72???
| |
|
| |
joca Napredni član
Broj poruka : 507 Datum upisa : 21.09.2010 Godina : 55 Lokacija : sremska mitrovica
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Sub Dec 11 2010, 22:25 | |
| - dixy ::
- Kad pre stig'o plin na 72???
u sremskoj mitrovici tacnije 71,5din. ako nesto znaci 0,5din. | |
|
| |
zilevig Početnik
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Ned Dec 12 2010, 10:44 | |
| Pozdrav svima. Dizne sam ocistio i naravno dobio poboljsanje u vidu mirnijeg i ravnomernijeg rada motora na benzinu. Ipak problem sa startovanjem hladnog motora je i dalje prisutan,kao sto neko rece kao da mu fali sauh. Cuo sam da postoji neka procedura za palenje ujutru tj.koriscenje sauha,a to je da dva tri puta stisnemo do kraja pedalu gasa i onda starujemo auto.Nekad mi se cini da da to radi a nekad i ne bas. Da li neko zna kako se steluje sauh kod Kalosa | |
|
| |
ivan85_zmaj Član
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Ned Dec 12 2010, 13:31 | |
| Ja pretpostavljam da je to automatski sauh, i da tu nema nekog posebnog stelovanja tipa, srafciger i kljuc. To mora na kompjuter i dijagnostika. Bar po mom misljenju, zavisi kakvo je vozilo, koj sistem. | |
|
| |
dixy Moderator
Broj poruka : 495 Datum upisa : 09.08.2010 Godina : 43 Lokacija : Beograd-Dobanovci
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Ned Dec 12 2010, 13:42 | |
| Trebalo bi da to sve odradjuje elektronika. Mislim da ove automobile ne treba startovati kao korsu A (pedala gasa do kraja pre paljenja), sto mi je i potvrdio mehanicar koji radi u "Auto-trendu" u Zemunu (bar kod Lanosa ne, senzor ocita pogresnu vednost polozaja pa se racunar "zbuni"). proveri uputstvo za upotrebu, ukoliko imas, mislim da bi se takva informacija sigurno nasla tamo.
Stelovanje sigurno ide samo elektronski, preko dijagnostickog uredjaja.
Pozdrav | |
|
| |
ivan85_zmaj Član
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Ned Dec 12 2010, 15:31 | |
| Slazem se u potpunosti da je to pogresno pretiskati gas pri paljenju. Eventualno, pri startovanju motora moze da se pritisne kvacilo, kako bi se motor startovao bez opterecenja. Samo mora na dijagnostiku da se proveri i podesi. | |
|
| |
joca Napredni član
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Čet Dec 16 2010, 21:06 | |
| bez gasa i obavezno pritisnes kvacilo oslobadjas motor nepotrabnog gubitka snage pri startovanju.okreces i menjac a ule u menjacu je mnogo gusce i zimi se narocito stegne,naravno posle minut dva se i ono ugreje taman toliko da se razredi dovoljno. | |
|
| |
mladja983 Početnik
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Čet Dec 23 2010, 12:33 | |
| ja sam resio problem,kada se izvadi plovak iz rezervoara kod povratnog voda izmedju kacenja creva i ventila za pritisak postojala je gumica koja se sve raspala i pustala pritisak stavili smo drugu i sad pali iz prve | |
|
| |
zilevig Početnik
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Čet Dec 23 2010, 16:25 | |
| Moguce je da je i kod mene taj problem,tj. slican verovatno se vrati nesto goriva iz ac pumpe pa mi treba dva tri puta da zaverglam dok ne povuce gorivo!!!!Videcu da li je to problem
| |
|
| |
zilevig Početnik
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Pon Mar 19 2012, 20:50 | |
| Prodje i ova zima ,ali ovog puta je sve proslo kako treba. Poceo sam da sipam bezolovni sa 98 oktana i ujutru pali bez problema cak i onda na mius 25!!! Inace imam sekvent | |
|
| |
neshtry Početnik
Broj poruka : 21 Datum upisa : 14.04.2011 Godina : 52
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Pet Avg 23 2013, 20:48 | |
| Za ciscenje dizni na nexiji 16v majstor mi trazi 2500-3000 din,a ove sam nasao za 4500( http://www.kupindo.com/Automehanika/13135817_dizne )samo ne znam da li pasu na motor sa 16 ventila.....Sta mi se vise isplati? | |
|
| |
bokilava Član
Broj poruka : 491 Datum upisa : 17.12.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Pet Avg 23 2013, 21:03 | |
| Naravno da ces da ocistis svoje. Iz vise razloga, ove sto kupujes nemas pojma kakve su dok ih ne stavis. Sta ako i njima treba ciscenje? Drugo, svoje kad ocistis znas na cemu si. Trece ako nisi sam skinuo, moraces da platis i da ti neko skine i montira ove koje bi kupio i to ondda vise nije 4500. Zasto bi umesto 2500-3000 davao minimum 4500??? Ocisti svoje i uzivaj u voznji. | |
|
| |
neshtry Početnik
Broj poruka : 21 Datum upisa : 14.04.2011 Godina : 52
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Pet Avg 23 2013, 22:07 | |
| thanx | |
|
| |
Goran - mugi Član
Broj poruka : 116 Datum upisa : 10.06.2013
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Ned Avg 25 2013, 06:01 | |
| - bokilava ::
- Naravno da ces da ocistis svoje. Iz vise razloga, ove sto kupujes nemas pojma kakve su dok ih ne stavis. Sta ako i njima treba ciscenje? Drugo, svoje kad ocistis znas na cemu si. Trece ako nisi sam skinuo, moraces da platis i da ti neko skine i montira ove koje bi kupio i to ondda vise nije 4500. Zasto bi umesto 2500-3000 davao minimum 4500??? Ocisti svoje i uzivaj u voznji.
Druze, odradio sam tretman ciscenjem Wins-om za 4200 u Autoprometu. Ocisti ventile, dizne i motor. Vredi svaku paru. A najbolje je da ne moras da platis ako tretman ne uspe. Za svaku preporuku. | |
|
| |
Radan Napredni član
Broj poruka : 793 Datum upisa : 16.08.2010 Godina : 48 Lokacija : Grocka,Umcari
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Ned Avg 25 2013, 07:26 | |
| - Goran - mugi ::
Druze, odradio sam tretman ciscenjem Wins-om za 4200 u Autoprometu. Ocisti ventile, dizne i motor. Vredi svaku paru. A najbolje je da ne moras da platis ako tretman ne uspe. Za svaku preporuku. Dal mogu tako da se ociste dizne ? | |
|
| |
bokilava Član
Broj poruka : 491 Datum upisa : 17.12.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Ciscenje dizni Ned Avg 25 2013, 18:35 | |
| - Goran - mugi ::
- bokilava ::
- Naravno da ces da ocistis svoje. Iz vise razloga, ove sto kupujes nemas pojma kakve su dok ih ne stavis. Sta ako i njima treba ciscenje? Drugo, svoje kad ocistis znas na cemu si. Trece ako nisi sam skinuo, moraces da platis i da ti neko skine i montira ove koje bi kupio i to ondda vise nije 4500. Zasto bi umesto 2500-3000 davao minimum 4500??? Ocisti svoje i uzivaj u voznji.
Druze, odradio sam tretman ciscenjem Wins-om za 4200 u Autoprometu. Ocisti ventile, dizne i motor. Vredi svaku paru. A najbolje je da ne moras da platis ako tretman ne uspe. Za svaku preporuku. Ne znam zasto meni pises nemam ja problema sa tim :)ja sam samo rekao coveku da je bolje da ocisti svoje za manje pare nego sto bi platio te polovne koje bi opet mozda morao da cisti | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ciscenje dizni | |
| |
|
| |
| Ciscenje dizni | |
|