|
| Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri | |
|
+23Markonije23 Stirba dzony00 dalibor76 zakici darezzy tosha Blackeyed milan_beska Chevy magi ceronimus joca memara007 serhio011 dejandime Pozitivan Boca radoslav dixy Radan bokilava Megasp 27 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Megasp Naprednjak
Broj poruka : 1323 Datum upisa : 12.05.2011 Godina : 40 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Sep 16 2011, 16:25 | |
| Pozitivan znas li kako da se vracaju pojasevi par postova iznad sam okacio slike i ne ide mi bas u glavu sto pri kraju zapinje gde je ta opruga? Inace okrpio sam hladnjak,tj otisao kod majstora koji samo to i radi i okrpio ga je vise nema barice ispred tocka,ali mi i dalje nestaje voda. Odem do mog majstora i kaze po simptomima je dihtung glave,jer mi auto mnogo vise trosi vodu kada se vozi,kada stoji parkiran nesto malo,a ispod auta nema barice da curi.I kada palim auto malo je zvuk cudan kao da ce da se ugasi i kad das gas on na leru proradi OK.Cena glave dihtunga je 1200 din,nasao u japan partu 100 din komad gumice ventila,bolje da zamenim sada kada se otvara glava,zamena svega je 5000din,i obrada glave je 1000 din.Ukupno za ovu igranku mi treba oko9000 din,ali sta ces kad se mora,ide zima a antifriz 100% je 300-450 din on se valjda mesa destilizovanom vodom 50-50 znaci meni treba 400din dnevno samo za antifriz!Bolje ovo srediti | |
| | | Pozitivan Član
Broj poruka : 242 Datum upisa : 21.06.2011
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Sep 16 2011, 20:25 | |
| Ako imas malo klikera za mehaniku, proveri posle voznje dali je dihtung otisao. Odvrni svecice pocevsi od prvog cilindra (nalazi se tako sto se prvi racuna od zamajca prema remenici) i bateriju u ruke i dobro gledaj jedan po jedan. Kod mene sam lepo video kako voda pisa u prvi cilindar. Izgleda da su im dihtunzi slabi ili lose dimenzionisani. Ovaj sto sam zamenio je Australiski. Inace glavu nisam ravnao jer neme potrebe ravnati glavu ako motor se nije pregrevao kao sto je slucaj kod mene. Inace ako ga menjas ocisti dobro glavu i ventile pa ga namesti i zategnes svaki vijak (10 komada novih) prvo do 25Kn i tri puta po 90° bez odmora.Inace sam moju nubiru generalno sredio pre dve godine. Menjao sam donje viljuske celu izduvnu granu i dva puta zadnji izduvni lonac i katalizator i lambda sondu i set kaisa za bregastu i pumpu za vodu i obican pljosnati sa strijama kais za agregate. Dihtung glave i dihtung poklopca za ulje i jos sam dobro razradio i podmazao stezne kandze za plocice kocnica kako prednje tako i zadnje. I jos nesto sam modifikovao kod glavne remenice na radilici koja je u stvari iz dva dela. Jedan je fiksiran za radilicu i drugi je remenica kaisa a oba elementa su zalivena prstenom od gume. To moze usled ukljucenje i iskljucenja pumpe klima uredjaja da se usled starosti poremeti odnosno odlepi se i da izadje iz ose pa da seta levo desno prilikom okretanja. Inace pojas kod vozaca je los jer ne ulazi sam kao kod tebe to se moze nazvati fabricka greska ili postavljanja ili proizvodjaca. Tapacirung od platna je isto tako uzasan, nemam zivaca da ga ponovo lepim i fazoniram. Iako je star 11 godina i presao je 169 000 kilometara dobio je motor na 100 000 km doping GS 9000 koji ima dva aditiva jedan se sipa u gorivo a drugi u ulje i ponovo se moze koristiti posle prdjenih 40 000 km. Sipam mu redovno cistace dizni i sistema napajanja goriva sa wynn's clenerima a narocito kad sam u Srbiji. I za sada da kucnem u drvo nemam vecih problema. Ove godine sam mu dopunio klimu i ulje dobro je zaptiven sistem kako rece majstor. Sad je ok. Da napomenem onima koji imaju isti auto da kod mene ima jedan problem kod rucne kocnice. To je u stvari problem sto buzir desne rucne kocnice nije dobro fiksiran na izlazu za nosac koji je pricvrcen za nosac tocka i sajla se kaci na malu zakacku koja mehanicki razdvaja paknove prilikom zatezanja rucne. To u stvari dovodi da rucica rucne kocnice se podize i u jednom trenutku taj tocak vise ne koci jer se usled klimanja buzira ta mala zakacka izvadi se iz lezista. Ja sam resio tako da sam dodao jos jednu sajbnu koju sam zasekao i tako zaglavio buzir za drzac koji se nalazi na nosacu toska. | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Sep 16 2011, 20:50 | |
| Pozitivan jako lepo od tebe ali ja nemam alata ni prostora a bogami ni znanja pa tako nesto sam da prckam nije mi za zajebanciju.Znaci za pojas je tako i to je to.E da si ovde pa da odrzavas svima sa foruma.Ja kada sam uzeo auto nije ni bilo sajle od rucne pa sam to sredio a isto je moralo da se budzi sa sajbnom i zasecanjem.Ovi majstori mi odrzavaju auto i do sada je sve ok,setio sam se da jednom kada sam vozio malo duze i podignem haubu da vidim koliko ima vode culo se iz motora kao kljucanje vode .Rece mi majstor da posto kada ga upalim posle stajanja on radi jedva oce da se ugasi dok ne dam gas,da se nakupi vode u cilindru i kada dam gas da izbaci tad vod.Kada stoji skoro i da ne trosi a kada se vozi vode nestaje non stop svaki dan par puta dotacem,parkiram nema nista ispod auta da kaplje.Predhodni vlasnik i nije nesto odrzavao auto a presao je ukupno 325000km,mora malo i da se sredi.Javljam sta je bilo.Hvala na trudu druze | |
| | | Pozitivan Član
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Sep 16 2011, 21:21 | |
| Nista strasno, majstor ti mora menjati dihtung na glavi i posto je profesionalac verovatno ce ti predloziti i ravnanje iste. Niko od njih nece da ti kaze da nije potrebno da je ravnas sto znac lovu u ruke pa kod majstora | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Sep 16 2011, 21:36 | |
| 1000 din ravnanje iliti 10e,ali to radi drugi majstor.Sto se mora -mora se | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Ned Okt 09 2011, 17:38 | |
| Zamenio dihtung usisa ,dihtung glave(nije morala da se ravnja)gumice ventila rad izasao 5000 a delovi oko 2500.Sredio sve srecan ja u pm,dodjem do kuce pisa voda,crevo sto ide sa pumpe na plasticno crevo i odem do drugog jer mi je budzeno to par puta i nista,i taj drugi majstor mi nekako zbudzi neko drugo crevo i voda na mestu ne nestaje.Navikao sam se da je potrosnja za kratoke relacije i u Uzicu gde je sve brdovito 15-16l cista gradska neka ide i na 18 sta cu.Presao nekih 70km odem na pumpu i ocekujem nekih 12-13 l kad sipa i stade 28L plina,rekoh mozda radi na leru dosta dok se stelovalo i tako pa neka nema veze.Vozim se po gradu presao 58 km i krenuo u selo rekoh aj da naspem ne znam koliko ima jer mi je boca tocak 35l i naspem 21L sto znaci da mi na 100km trosi neverovatnih 36L plina.Jeftinije mi da se vozim taksijem,a voznja opustena bez cimanaj i odlaska u hi rpm.Predpostavljam da je do plina nesto tj do rasprsivaca membrane,i filter da se zamene,ali ne znam da li toiko bas mogu da uticu na potrosnju.Potrosnja se odjednom povecala,sad jurim da vratim na 15l.Sutra ce auto kod plinadzije,pa javljam sta se desava. | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Sre Okt 26 2011, 20:42 | |
| E poludeh vise sa hladnjakom.Prvi put skidanje i montiranje platim 1000 dinara krpljenje 1250 pa dok resih dihtunge provalim da i dalje curi na hladnjaku,reklamiram ode burazer da preuzme i naplati mu 500 din i opet zakrpi stim da sam ovaj put sam skidao hladnjak i vratio ga pa sam ustedeo i do sada sa mpukao 2750 din a problem isti - nestaje voda .Necu vise reklamirati,nek se nosi u pm probacu sa tecnosti za zaptivanje sto rece bokilava wurth ili liqui moly ili nesto drugo u tecnom stanju ako njih ne nadjem,a price aleva paprika,kafa,i praskovi i kuglice ne hvala i ako to ne odradi uzecu polovan hladnjak ili neki nov koji odgovara videcu sta je pogodnije. | |
| | | Pozitivan Član
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Čet Okt 27 2011, 15:06 | |
| Problem koji imas mozes videti na hladno kod mehanicara koji ima pumpu za proveru zaptivenosti sistema za hladjenje motora. Obicno se u hladan motor preko ekspanzione posude upumpava vazduh do nekih dve atmosfere, i gleda se na manometar dali gubi pritisak. Na hladno moze se videti gde tecnost za hladjenje prolazi jer ne isparava ukoliko je neka mikro pukotina. Ukoliko si zamenio dihtung na glavi nije na odmet da odvrnes sve cetiri svecice i proveris jos jednom. Hladnjaci od aluminijuma koji se danas proizvode vrlo su nezgodni za krpljenje, ja sam za to da se treba zameniti za ili nov ili polovan ispravan. | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Čet Okt 27 2011, 20:19 | |
| Nasao sam OVO sredstvo mislim da na nubiri zapremina vode je 5L a ovo sredstvo je za 10 L 250ml pa cu nasuti pola bocice.Da nije previse??Mozda je 4L vode u sistemu,a pise da moze da okrpi do 2mm pukotine a meni ne curi mnogo cak i ne vidim gde curi video sam ispodhladnjaka da se uhatilo malo.Sinoc sam nasuo punu vode i vozio sam danas auto i koliko sam nasuo toliko je i ostalo nista nije curelo.a stavicu ovo sredstvo ipak jer ne mogu da vidim gde je.A ako ne pomogne najverovatnije cu kupiti polovan jer je nov oko 150e.Pozitivan nemam ja ovde takvog majstora a i da imam trazili bi par hiljada jer nece niko da se zajebava dugo sa kolima a da te ne odere | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Okt 28 2011, 06:47 | |
| I danas mi drzi izgleda da kako kad ,A pustilo mi je kada nisam vozio auto 3 dana a vozio sam ga juce i nije nestalo vode.Ma sipacu sigurno nego me zeza sto nema bas neko uputstvo OVDE je sa sajta prevedeno preko google translate i koliko sam skontao ovo se sipa celo za hladnjak gde je sistem zapremine 10 L vode.Ako je na nubiri 4 ili 5 ja da naspem pola i necu se zajebati?Da li posle da promenim ili moze da stoji sredstvo u sistemu,ionako treba da sipam antifriz.Da li da zagrejem malo auto pa naspem sredstvo i vozim malo.Treba veceras da idem u selo sto je nekih 40 km trebalo bi da odradi do tada i je li neko probao ovakvo sredstvo? | |
| | | Boca Član
Broj poruka : 106 Datum upisa : 29.03.2011 Lokacija : Beograd - NBGD
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Okt 28 2011, 08:42 | |
| U vezi sredstava za "krpljenje" hladnjaka stvarno ne znam ništa, ali ako ti nešto znači, zapremina sistema za hlađenje na Nubiri je 7.1 litar. | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Okt 28 2011, 08:53 | |
| Jesi li siguran da je 7.1 nesto mi mnogo.Meni se cini kada sam punio sistem da je oko 5L,ali hvala za misljenje | |
| | | dixy Moderator
Broj poruka : 495 Datum upisa : 09.08.2010 Godina : 43 Lokacija : Beograd-Dobanovci
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Okt 28 2011, 08:55 | |
| Tacno ti je rekao, toliko ide, pogledaj i u knjizici koju si dobio uz auto (ako jesi), tamo imas. I u lanosa ide isto toliko. Kod Macure (Tosin bunar) u BG ima BASF antifriz G12 na akciji, 200 din/L. | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Okt 28 2011, 09:04 | |
| Onda ok ako kazete tako.Ma nemam knjizicu pa zato pitam,meni pise na bocici da je za 10L ako naspem celu nece da skodi?Bice par dana u sistemu i uzimam antifriz.U pa kod nas deru 1l g12 je 550 dinara.Potrazicu jos negde ,ima neka tecnost malo je skuplja naspe se i ne menja se 4 godine za leto zimu.Nego oko krpljenja da sipam celu? | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Sub Okt 29 2011, 19:48 | |
| Evo update.Danas sam ispustio vodu iz sistema i kupio 3L antifriza g12(crveni),i sipao destilizovanu vodu a onu bocicu za krpljenje hladnjaka srucio celu i ostavio auto da radu na leru 20 minuta i to je to.Za sada nigde ne pusta videcemo da li ce drzati provericu opet za par dana.Nego danas sam isao u cacak u servis kotlajic i zamenili mi isparivac i podesili plin i zamislite pomalo mi cureo na boci,toliko da se i ne oseca u kabini.Trosio je i kada se ne vozi .I sa tih 19-24 mesovite voznje spalo je na 10,5L na 100km.Odlepio od srece .Zeza me nesto ventilacija a radila je ok i sada duva i u prozore i u soferku i u putnike,ne znam kako ali radi odmagli i stakla sve ok.Sa tim da kada je na 1 u soferku duva blago a pojacam na 4 i dalje duva mlako na soferku a ostalo pojaca.I kada okrecem za smer ne menja se .Koliko sam kontao ranije ima neka poluga koja otvara i zatvara klapne kada se pomera polozaj pa je meni najverovatnije spala ili se slomilauglavnom ne funkcionise.Da li moze home made da se nabudzi ili ne?Predpostavljam da moram da skinem konzolu?Vec sam to radio he he ali da ne skidam dzabe ako nije tu. | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Nov 04 2011, 12:58 | |
| pre 4 meseca sam cuo zujanje kada motam volan proverim ulje za servo kad bocica prazna.Trebalo bi da se ne menja i ne nestaje servo ulje,a koliko sam procitao obicno je letva volana za remont koji je od 120-200e otprilike.Ja ne vidim gde curi,nasuo sam pre 4 meseca ulje i potrosilo mi je ne znam 1 ili 2 dc za 4 meseca.Trenutno nemam novca da radim reparaciju.Da li je mozda negde na drugom mestu pustilo,tj gde bi moglo ako nije na letvi?Sta da ocekujem koliko su otprilike druge popravke,jbg ovako ako je 1l ulja godisnje to je 500 dinara i nije strasno nego da mi se ne pojaca potrosnja ulja!Pucajte sa predlozima | |
| | | dejandime Početnik
Broj poruka : 10 Datum upisa : 15.09.2011 Godina : 49
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Nov 04 2011, 21:13 | |
| | |
| | | dejandime Početnik
Broj poruka : 10 Datum upisa : 15.09.2011 Godina : 49
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Nov 04 2011, 21:17 | |
| | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Pet Nov 04 2011, 21:24 | |
| Ne znam za gas klime,najbolje je da nadjes gde se zavrce mada ne verujem da je gas.Eto meni se skoro culo neko sistanje ali bilo je iz onog usmerivaca vazduha vakumske cevcice imaju i one su se cule,by the way meni ne radi klima.Za instrument tablu imas samo 2 krstasta srafa,mozes da skines nekom gidoricom ili malim srafcigerom.ta 2 srafa su ti gore napipaces ih njih odvijes i polako vuci ka volanu i izlazi.Imaju samo 2 kabla na zabice jedan za elektroniku drugi za km sat i ne mozes da ih pobrkas jer staje u samo jedan polozaj.I moze da se izvuce skroz bez skidanja volana samo malo zakosi i izvuces,,ma videces lako je i ja sam prvi put skidao sam nije nikakva nauka. | |
| | | Pozitivan Član
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Sub Nov 05 2011, 12:04 | |
| | |
| | | Megasp Naprednjak
| | | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Uto Nov 29 2011, 11:26 | |
| Samo da javim da sada trosi 12 l i meni super,sa obzirom da je trosio 25,cureo malo plin i kada je izgasen auto curelo na boci i zamenje isparivac,stavljen lovato,ima i snage auto ide bolje,stavljene zimske gume uzeo sam protekt i mogu reci da su super,cekam sneg da ih istestiram,mada koce ok,malo se osecaju vibracije na 100km /h mada po snegu se vozi max 80. | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Usmerivac vazduha Sre Dec 14 2011, 22:01 | |
| Eto ne radi mi usmerivac vazduha.Duva samo u soferku nekada hoce da prebaci na nesto drugo ali to je jednom od 100 pokusaja i kad god okrenem prekidac cujese kratko sistanje ssssss.Pojacavanje brzine ventilatora kao i toplo hladno radi bez problema,ali usmerivac nece pa nece.Dobro je sto je na soferku ali mi prozori ostanu zamagljeni i dok se ugreje auto dosta vremena,kad duva samo u soferku.Poslednja opcija mi je da uzmem drugu konzolu celu.Otrao sam auto kod elektricarakoji je nesto kao namestio i rekao da nece dugo drzati kada opet bude mora da se menja prekidac(koji naravno niko ne prodaje-samo celu konzolu).Moze li se sta uraditi ili da se uzme druga?(nisam bas pri novcu pa bih skaarabudzio ovu) Ovaj prekidac je problem Ovo desno je na samom prekidacu i ima kao neke kanalice i ovo crno je gumeno cini mi se,i naleze na ovo levo a ono je u nekim rupicama i sa drue strane dolaze one vakumske cevcice Evo na ovoj slici sve to samo sa kontra strane gledano Malo detaljnija slika toga sto me zeza,vidi se da je nesto masno na ovom crnom da li da ocistim ili da podmazem sa necim? | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Čet Dec 15 2011, 08:35 | |
| Malopre sam rastavio sve ocistio i ove prekidace sam podmazao nekom masti dao mi kolega, i sada bolje se lepi jedno za drugo,pa cu videti veceras kada dodjem kuci sta se desava.Vakumska creva treba da radfe cim duva u soferku.KOliko sam skontao jedno crevo je dolazni vakum a ostala usmeravaju gde ide vazduh preko usmerivaca? | |
| | | Megasp Naprednjak
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri Čet Dec 15 2011, 17:17 | |
| Podmazao ovo sa nekom masti i dalje ima problem ali nekada i prebaci sada. Mislio sam da iz onih vakumskih creva duva iz jedne a ostale preusmeravaju ali ne duva ni iz jedne cevcice A sisti najvise kada se prebaci na duvanje u vozaca,e sad definitivno me zeza prekidac jer sa tom masti malo se bolje lepi ona guma,izgleda da se ona istrosila i a to zeza,ne znam sta da radim, probacu nesto da smislim da se nategne jos malo ali ne moze vise,bar za sada nemam ideju.Ima li neko predlog? Evo snimka sta se desava najbolje se cuje na pocetku kako sisti | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri | |
| |
| | | | Dnevnik moje nubire karavan 1,6 16V SX 1998-problemi i sta je radjeno da se otklone,sve o mojoj nubiri | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Zadnje teme | » O MeniUto Okt 29 2024, 05:17 od Lone Wolf » Dijagnostika NubiraSub Okt 19 2024, 08:35 od Pozitivan » Tacuma 1.6 Problem sa prikazivanjem brzine kretanja km-h i predjenom kilometrazomNed Apr 21 2024, 20:56 od Mile026 » Senzor pritiska ABS-a Za tacumu 1.6 16vNed Apr 21 2024, 20:54 od Mile026 » Daewoo Nubira pali teško Sub Feb 03 2024, 16:17 od neshtry » DAEWOO NEXIA 16V 66 KW DOHC NEMA VARNICU NA SVECICIČet Feb 01 2024, 20:09 od velimir__jon » KvarPon Sep 18 2023, 07:44 od djmax » ABS sistem na Daewoo nubiri 2.0 cdxČet Sep 14 2023, 19:25 od radoslav » Brojcanik KM sataSre Avg 23 2023, 09:15 od Pozitivan » Problem sa prvim palenjem na Daewoo MatizSub Dec 17 2022, 17:40 od jurus |
Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
|