|
| Problem sa vučom | |
| | Autor | Poruka |
---|
zoranr64 Početnik
Broj poruka : 43 Datum upisa : 22.05.2010 Godina : 60 Lokacija : Aranđelovac
| Naslov: Problem sa vučom Sub Maj 22 2010, 18:54 | |
| Vozim Lanos 1.4 SE (2000 god) kome je naknadno ugrađena gasna instalacija.Motor na praznom hodu radi savršeno ,međutim prilikom polaska,prilikom dodavanja gasa motor kao da se "muči" i da se guši.Sve to traje najviše par sekundi a zatim pri istom položaju papučice gasa kao da probije neku blokadu i naglo krene brže (normalno).Ispočetka sam mislio da je to isključivo vezano za gasnu instalaciju međutim primetio sam da se isto javlja (ali ne u tom obimu) i pri vožnji na benzin.Ako je neko imao slično iskustvo neka me posavetuje šta da radim. | |
| | | serhio011 Napredni član
Broj poruka : 501 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 49 Lokacija : BEOGRAD-MML
| Naslov: Re: Problem sa vučom Ned Maj 23 2010, 06:48 | |
| probaj da ocistis leptir usisne grane i onaj motorcic sto je usrafljen na nju i zameni vazdusni filter ako je prljav , imam slican problem al kad sam to odradio mnogo se bolje ponasa | |
| | | zoranr64 Početnik
Broj poruka : 43 Datum upisa : 22.05.2010 Godina : 60 Lokacija : Aranđelovac
| Naslov: Re: Problem sa vučom Uto Jun 01 2010, 12:37 | |
| Stavio sam nov filter ali nema neke bitne promene.Nisam samo siguran šta podrazumevaš pod leptirom usisne grane a i ono što si nazvao motorčić -ja vidim samo neku elektro diznu ili šta li je već čiju namenu i ne znam. | |
| | | lanossx Početnik
Broj poruka : 51 Datum upisa : 24.04.2010 Lokacija : Futog
| Naslov: problem sa vucom Uto Jun 01 2010, 20:21 | |
| Desavalo mi se nesto slicno i problem je bio u siromasnoj smesi pa racunar pokupi te podatke i pokusava da to resi smanjivanjem vazduha ili benzina.Zato auto lose radi i na benzinu ako je losa smesa gasa jednostavno racunar pokusava da ispravi gresku a on ne zna da su dizne iskljucene i da usisava gas.Resetuj racunar i presteluj gas ako ti je sistem vakumski.Ako je sekvencijalni sistem to je ozbiljniji problem koji ne mozes resiti sam ili sa nekim prijateljem koji se malo razume u stelovanje gasa. | |
| | | serhio011 Napredni član
Broj poruka : 501 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 49 Lokacija : BEOGRAD-MML
| Naslov: Re: Problem sa vučom Uto Jun 01 2010, 21:21 | |
| - zoranr64 ::
- Stavio sam nov filter ali nema neke bitne promene.Nisam samo siguran šta podrazumevaš pod leptirom usisne grane a i ono što si nazvao motorčić -ja vidim samo neku elektro diznu ili šta li je već čiju namenu i ne znam.
izvinjavam se za izraz , jeste elektro dizna za protok vazduha , nalazi se sa strane usisne grane prisrafljena na dva srafa kad skines nju skini i crevo za dovod vazduha u usisnu granu sto ide od poklopca vazdusnog filtera , kad skines to crevo videces leptir koji pokrece sajla papucice gasa , to sve lepo ocistis , meni je bilo puno garezi , osetices promenu na bolje , naravno , ja sam to cistio nekim sprejom za ciscenje karburatora i pamucnom krpom {citaj stara majca}a naravno proveri kablove i svecice da li su zamascene i prljave ...............................................................ovo je ta elektro dizna | |
| | | hayyyy Početnik
Broj poruka : 32 Datum upisa : 04.05.2012
| Naslov: Re: Problem sa vučom Ned Maj 27 2012, 09:26 | |
| - serhio011 ::
- zoranr64 ::
- Stavio sam nov filter ali nema neke bitne promene.Nisam samo siguran šta podrazumevaš pod leptirom usisne grane a i ono što si nazvao motorčić -ja vidim samo neku elektro diznu ili šta li je već čiju namenu i ne znam.
izvinjavam se za izraz , jeste elektro dizna za protok vazduha , nalazi se sa strane usisne grane prisrafljena na dva srafa
kad skines nju skini i crevo za dovod vazduha u usisnu granu sto ide od poklopca vazdusnog filtera , kad skines to crevo videces leptir koji pokrece sajla papucice gasa , to sve lepo ocistis , meni je bilo puno garezi , osetices promenu na bolje , naravno , ja sam to cistio nekim sprejom za ciscenje karburatora i pamucnom krpom {citaj stara majca}a naravno proveri kablove i svecice da li su zamascene i prljave
...............................................................ovo je ta elektro dizna
treba li nakon čišćenja te elektro dizne napraviti reset i na koji način? skinuti klemu,jednu,obadvije,koliko dugo ili nema potrebe? utječe li čiščenje te dizne na potošnju benzina i plina ili samo benzin. očistio sam i unutrašnjost sprejom za karb ono unutra,klapnu,leptir i špricao unutra pa ga malo prturirao. na benzin vozim malo pa me zanima ima li utjecaja to čišćenje na vožnju plinom? | |
| | | Megasp Naprednjak
Broj poruka : 1323 Datum upisa : 12.05.2011 Godina : 40 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Problem sa vučom Ned Maj 27 2012, 17:43 | |
| Ovo sa slike je step motor,koji sluzi za regulaciju obrtaja na leru.Meni je na nubiri se zaprljao da su mnogo varirali obrtaki od 700-1700,skinuo i ocistio sa wd 40,jos bolje sprej za karburator,i usisnu koliko sam mogao,vratio na mesto upalio auto obrtaji na 800 miran auto.Inace sve sto ej napisano uputstvo je ok. | |
| | | hayyyy Početnik
Broj poruka : 32 Datum upisa : 04.05.2012
| Naslov: Re: Problem sa vučom Ned Maj 27 2012, 17:53 | |
| znači nema potrebe za resetom,ne utječe na vožnju plinom već samo na benzin? ler mi je bio dosta dobar ali sada i u vožnji radi mirnije ne trza,kako na benzin tako i na plin. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Problem sa vučom | |
| |
| | | | Problem sa vučom | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Zadnje teme | » O MeniUto Okt 29 2024, 05:17 od Lone Wolf » Dijagnostika NubiraSub Okt 19 2024, 08:35 od Pozitivan » Tacuma 1.6 Problem sa prikazivanjem brzine kretanja km-h i predjenom kilometrazomNed Apr 21 2024, 20:56 od Mile026 » Senzor pritiska ABS-a Za tacumu 1.6 16vNed Apr 21 2024, 20:54 od Mile026 » Daewoo Nubira pali teško Sub Feb 03 2024, 16:17 od neshtry » DAEWOO NEXIA 16V 66 KW DOHC NEMA VARNICU NA SVECICIČet Feb 01 2024, 20:09 od velimir__jon » KvarPon Sep 18 2023, 07:44 od djmax » ABS sistem na Daewoo nubiri 2.0 cdxČet Sep 14 2023, 19:25 od radoslav » Brojcanik KM sataSre Avg 23 2023, 09:15 od Pozitivan » Problem sa prvim palenjem na Daewoo MatizSub Dec 17 2022, 17:40 od jurus |
Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
|