Daewoo Srbija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srpski forum o daewoo automobilima.

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Zamena creva za benzin

Ići dole 
4 posters
AutorPoruka
Blackeyed
Član
Član

Broj poruka : 165
Datum upisa : 18.04.2012

Zamena creva za benzin Empty
PočaljiNaslov: Zamena creva za benzin   Zamena creva za benzin EmptySre Okt 15 2014, 05:28

Puče mi jutros crevo za benzin, bar mislim da je to, nisam imao ni vremena da tačno vidim šta je, video sam da je benzin kapljao tu kod ulaza u motor dole prema alternatoru...

Elem, jel zna neko iz iskustva, da li se taj deo creva kupuje nezavisno u prodavnici guma i creva pa mu postaviš one plastične krajeve za kačenje npr. na filter goriva ili se kupuje sve zajedno kao deo?
Nazad na vrh Ići dole
Blackeyed
Član
Član

PočaljiNaslov: Re: Zamena creva za benzin   Zamena creva za benzin EmptyČet Okt 16 2014, 20:06

Ajde da odgovorim sam sebi, možda nekom zatreba...

Crevo od filtera za gorivo do usisne grane je  fiksirano sa šelnama. Znači zamena je vrlo jednostavna, otpustite šelne i svucite crevo, malo benzina će da šikne, da se ne iznenadite.

Inače, kod Lanosa se koristi crevo sa unutrašnjim prečnikom od 8mm, što se tiče dužine, 50cm je sasvim dovoljno. Što se tiče cene, ovo što sam kupio je koštalo 270 din/m.
Nazad na vrh Ići dole
Blackeyed
Član
Član

PočaljiNaslov: Re: Zamena creva za benzin   Zamena creva za benzin EmptyPon Jul 13 2015, 07:16

I opet ponovo pucanje creva! Neverovatno, kakvo se đubre prodaje kod nas.

Jutros mi je opet puklo crevo za benzin, uspeo sam nekao da ga skratim i navučem , tako sam uspeo da dođem do posla. Gledam u odsečeni deo creva, puklo uzdužno!

Kada sam ga kupovao stvarno mi je izgledalo solidno, debelo, armirano, onako baš kako treba da bude. Izgleda da je problem što se crevo na ulazu u usisnu granu stvrdne, postane krto i na kraju pukne.

Sada sam zvao Wurth, našao sam da njihova su valjda nešto kvalitetnija, videćemo...
Nazad na vrh Ići dole
banjalucanin86
Početnik
Početnik

Broj poruka : 20
Datum upisa : 04.11.2013

PočaljiNaslov: Re: Zamena creva za benzin   Zamena creva za benzin EmptySub Jul 18 2015, 06:07

Interesantno,pa i meni je uzduzno puklo
skoro,a ja mislio da je majstor namjerno
rasjekao i ne idem vise njemu :-D.
Kad ispade da pises sam sebi,pa koliko nas ima zivih na forumu =-O
Nazad na vrh Ići dole
Markonije23
Početnik
Početnik
Markonije23

Broj poruka : 79
Datum upisa : 06.08.2012
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zamena creva za benzin   Zamena creva za benzin EmptySre Jul 22 2015, 20:58

Kad smo vec kod creva za benzin, kod mene puca crevo izmedju pumpe i filtera vec 2 puta za mesec dana  affraid Ne znam o čemu se radi, da li su loša creva, preveliki pritisak ili možda zapušen filter goriva ?
Nazad na vrh Ići dole
banjalucanin86
Početnik
Početnik

Broj poruka : 20
Datum upisa : 04.11.2013

PočaljiNaslov: Re: Zamena creva za benzin   Zamena creva za benzin EmptyČet Jul 23 2015, 05:12

Kada si mijenjao filer zadnji put?Promijeni ga,za pocetak..steta sto ne idu oni providni :-)..
Ne vjerujem da pumpa moze praviti veci pritisak,samo moze vremenom da slabi..
Nazad na vrh Ići dole
Markonije23
Početnik
Početnik
Markonije23

PočaljiNaslov: Re: Zamena creva za benzin   Zamena creva za benzin EmptyČet Jul 23 2015, 07:16

Filter sam menjao prošlog leta, od tada prešao 10 000km, zamenicu ga. Razmišljam da zamenim i sva creva, možda je u nekom začepljenje...Zna li neko gde se može kupiti kvalitetno crevo tipa Wurth u BG-u ?
Nazad na vrh Ići dole
Radan
Napredni član
Napredni član
Radan

Broj poruka : 793
Datum upisa : 16.08.2010
Godina : 48

PočaljiNaslov: Re: Zamena creva za benzin   Zamena creva za benzin EmptyČet Jul 23 2015, 20:43

I ja iskreno imam osećaj ponekad da su mi sva creva od benzina popucala a i da je šupalj rezervoar negde  scratch
Nazad na vrh Ići dole
Markonije23
Početnik
Početnik
Markonije23

PočaljiNaslov: Re: Zamena creva za benzin   Zamena creva za benzin EmptyPet Jul 24 2015, 11:59

Radan ::
I ja iskreno imam osećaj ponekad da su mi sva creva od benzina popucala a i da je šupalj rezervoar negde  scratch
Bolje je da imaš samo osecaj Smile  , kod mene se videlo da šiklja glavom u zid
Zamenio sam crevo i filter pa cu videti kako ce biti. Zna li neko da li Espero 1.5 ima regulator pritiska na samoj pumpi ili na drugom mestu ?
Nazad na vrh Ići dole
Blackeyed
Član
Član

PočaljiNaslov: Re: Zamena creva za benzin   Zamena creva za benzin EmptyPon Jul 27 2015, 08:52

Teško možeš promašiti dijagnozu sa obzirom kako se oseća benzin u kabini, jasno ti je vrlo brzo da nešto nije u redu.

Inače, što se tile Wurth-a, odeš na njihov sajt, nađeš kontakt za profi šop (mislim da imaju jedan u Zemunu) i kontaktiraš ih. Pošto oni tamo prodaju to na čitav kolut, pitaj ih da ti kažu koje auto radnje od njih uzimaju to crevo za metražnu prodaju. Tako sam uradio za Novi Sad i našao crevo bez problema.
Nazad na vrh Ići dole
Markonije23
Početnik
Početnik
Markonije23

PočaljiNaslov: Re: Zamena creva za benzin   Zamena creva za benzin EmptyČet Jul 30 2015, 20:38

Blackeyed ::
Teško možeš promašiti dijagnozu sa obzirom kako se oseća benzin u kabini, jasno ti je vrlo brzo da nešto nije u redu.

Inače, što se tile Wurth-a, odeš na njihov sajt, nađeš kontakt za profi šop (mislim da imaju jedan u Zemunu) i kontaktiraš ih. Pošto oni tamo prodaju to na čitav kolut, pitaj ih da ti kažu koje auto radnje od njih uzimaju to crevo za metražnu prodaju. Tako sam uradio za Novi Sad i našao crevo bez problema.
Hvala na savetu, kupio i montirao Wurth crevo pa cu da vidim od kakvog je materijala  voznja
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zamena creva za benzin   Zamena creva za benzin Empty

Nazad na vrh Ići dole

Zamena creva za benzin
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» sema vakum creva
» espero tvrda creva za vodu