Daewoo Srbija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srpski forum o daewoo automobilima.

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Problem sa ler gasom

Ići dole 
+6
tosha
Radan
Blackeyed
EMCOKAS
daki_nis
bojanr
10 posters
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
bojanr
Početnik
Početnik

Broj poruka : 2
Datum upisa : 28.08.2012
Godina : 48

Problem sa ler gasom Empty
PočaljiNaslov: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyPet Apr 26 2013, 19:37

Vozim lanosa 1.4 vec godinu dana i nisam imao nikakvih problema do danas.Sada mi se desava kada upalim da motor jedno minut radi normalno na 900 obrtaja i posle toga sam digne broj obrtaja na 1500.To se desava i kada je na benzinu i na plinu.Ocistio sam mu step motor ali i dalje se isto ponasa.Dali neko ima resenje za ovaj problem.Hvala unapred Problem sa ler gasom 134767

Resio sam problem,nije u pitanju step motor,nego je napuklo neko crevo od sto vodi od Erg ventila do glave.Zamenio crevo i auto radi ko sat.

Poslednji put izmenio bojanr dana Čet Maj 02 2013, 11:51, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
daki_nis
Član
Član

Broj poruka : 155
Datum upisa : 10.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptySub Apr 27 2013, 08:38

bojanr ::
Vozim lanosa 1.4 vec godinu dana i nisam imao nikakvih problema do danas.Sada mi se desava kada upalim da motor jedno minut radi normalno na 900 obrtaja i posle toga sam digne broj obrtaja na 1500.To se desava i kada je na benzinu i na plinu.Ocistio sam mu step motor ali i dalje se isto ponasa.Dali neko ima resenje za ovaj problem.Hvala unapred Problem sa ler gasom 134767

drugi step
Nazad na vrh Ići dole
EMCOKAS
Početnik
Početnik

Broj poruka : 15
Datum upisa : 01.06.2012
Godina : 41

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyUto Apr 30 2013, 15:32

da daki je dobro rekao uzmi drugi step motor mada je se mom drugu slicno desavalo samo sto je negde vukao fals vazduh pa su mu obrtaji divljali bio mu se probusilo neko crevo vakum neznam tacno ali najpre probaj da zamenis motor.Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
bojanr
Početnik
Početnik

Broj poruka : 2
Datum upisa : 28.08.2012

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyČet Maj 02 2013, 11:54

bojanr ::

Resio sam problem,nije u pitanju step motor,nego je napuklo neko crevo od sto vodi od Erg ventila do glave.Zamenio crevo i auto radi ko sat.
Nazad na vrh Ići dole
Blackeyed
Član
Član

Broj poruka : 165
Datum upisa : 18.04.2012

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyPon Sep 30 2013, 11:00

Ima par nedelja da  je auto počeo povremeno da se ugasi sam na leru. Nije svaki dan ali se dešava sa vremena na vreme.

Čitam ovde da treba da se očisti step motor, jel može neka pomoć, gde se tačno nalazi taj step motor? Jel ima noko uputstvo oko toga ?
Nazad na vrh Ići dole
Radan
Napredni član
Napredni član
Radan

Broj poruka : 793
Datum upisa : 16.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyPon Sep 30 2013, 16:24

Uf bre bleki pa nisi ti novajlija.Tih tema oko step motora ima nekoliko.Mislim da je Megasp par puta slikao a jednom postavio i video-klip na tu temu.https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nY81KLm4iH8 i imas i ciscenje step motora također u režiji Megasp-a https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ytDJfEiHXD0#t=19
Nazad na vrh Ići dole
Blackeyed
Član
Član

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyPon Sep 30 2013, 18:20

Radane, u pravu si,

zbunilo me što na temi za Lanos nema nekih detaljnih uputstava a malo-malo neko pita oko step motora (IAC ventil).

Elem, hvala na snimcima!

Za laike (ka što sam ja) evo malo upoznavanja sa materijom: Link
Nazad na vrh Ići dole
Radan
Napredni član
Napredni član
Radan

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyPon Sep 30 2013, 20:48

Blackeyed ::
Radane, u pravu si,

zbunilo me što na temi za Lanos nema nekih detaljnih uputstava a malo-malo neko pita oko step motora (IAC ventil).

Elem, hvala na snimcima!

Za laike (ka što sam ja) evo malo upoznavanja sa materijom: Link
Koristan link sve lepo objasnjeno bravo
Nazad na vrh Ići dole
tosha
Član
Član
tosha

Broj poruka : 409
Datum upisa : 25.09.2012
Godina : 62

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyPon Sep 30 2013, 21:01

Поздрав обојици! bravo
Nazad na vrh Ići dole
LANOS TNG
Početnik
Početnik
LANOS TNG

Broj poruka : 30
Datum upisa : 21.05.2013
Godina : 39

PočaljiNaslov: zdravo i ovde   Problem sa ler gasom EmptyPon Okt 07 2013, 08:32

Pozdrav svima Smile

ja sam otvorio i novu temu ali isto i ovde cu da prenesem moj problem Smile

Juce sam ga ocistio stepm motor kao sto sam naso na ovaj forum, najverojatno kako auto je kupen nije uopste cisten.Primetio sam da ima malo poboljsanje ali ponovo kada je hladan motor,dali na benzin ili plin isto je,sauk ne odradi bas najbolje,ne prima gas i ako prvo ne nabijes malo gas pa da krenes gasi se auto...cak i kada stoji u mesto i radi zna nekad da se ugasi.Tako je sve dok se ne ugreje motor,posle automatski se prebaci na plin i sve je kao sto treba. 

Jel mozda neko ima neku ideju sta bi moglo da bude?Mozda neki senzor ... ili nesta drugo ?
Nazad na vrh Ići dole
banjalucanin1986
Početnik
Početnik

Broj poruka : 4
Datum upisa : 06.11.2013

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyPet Nov 08 2013, 13:31

Meni je znalo tako trokirati i kad ne namjestim obicni filter zraka,a pored njega ima jos milion stvari i crijeva :-\..ocistio sam i ja step malo,cisto pokupio masnocu, iako mi je dobro vuklo,al sad je jos bolje..medjutim,kada se iskljuci step i odes na dijagnostiku,racunar pokazuje da ima gresku u radu.Jednom sam ga iskljucio zbog potrosnje i ako niste znali,2l manje trosii bez njega,ali zato ima tu gresku pri radu..nisam pametan sta uraditi,ovako srche oko 12l plina...
Nazad na vrh Ići dole
Blackeyed
Član
Član

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyPet Nov 08 2013, 19:35

Jel ti gasni uredjaj sekvent ?
Nazad na vrh Ići dole
banjalucanin1986
Početnik
Početnik

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyUto Nov 12 2013, 20:19

Ne,obicni brc fabricki ugradjen.Kazem,manja je potrosnja kada se iskljuci step,nema onog drzanja ler gasa na visokom itd,tako da se nakupi oko 2l pri normalnoj voznji..ali koliko je sad to ok,hmm
Nazad na vrh Ići dole
Blackeyed
Član
Član

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyČet Nov 14 2013, 06:40

Samo da se razumemo, sekvent je sistem a ne marka. Znači, pitanje je da li imaš sistem sa diznama i gasnim "kompjuterom" ?

Ako kažeš da je fabrički onda bi morao da bude sekvent. Problem je kada su ranije budžili običan vakumski sistem na kola koja nemaju karburator, onda ECU kola ne može da dobro podesi parametre rada dizni, vazduha itd... Iskaču greške, troši kao lud itd...
Nazad na vrh Ići dole
banjalucanin1986
Početnik
Početnik

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyČet Nov 14 2013, 07:10

Kazem obicni brc,misleci na rasplinjac samo,jbg navika :-).U Italiji je ugradjen plin.Znam kakav je sekvent,rekao bih ti ;-).pozz
Nazad na vrh Ići dole
Blackeyed
Član
Član

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyČet Nov 14 2013, 07:26

Onda bi možda trebao naći majstora koji ima softver za tvoj BRC, da vidi kakva je mapa u gasnom  računaru, moguće je da su neki parametri razdešeni...

Čudno što imaš visok ler, to ne bi trebalo da zavisi da li voziš na gas ili benzin, ako je sve dobro podešeno.
Nazad na vrh Ići dole
Radan
Napredni član
Napredni član
Radan

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyUto Feb 18 2014, 07:15

Nema ler gasa uopšte.Upali ali odmah gasi.Kad pritisnem papučicu gasa upali i radi normalno,znači na 1500 obrtaja i na više dok držim gas radi,čim pustim gasi se.Skidao sam IAC očistio isprskao ono sve kako bi trebalo ali nema pomoći.Izgleda da je crko skroz  glavom u zid glavom u zid glavom u zid 
Nazad na vrh Ići dole
Blackeyed
Član
Član

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyUto Feb 18 2014, 13:16

Pa ne bi trebalo da je taj IAC ventil nešto skup...Jednostavna je zamena, ne treba da plaćaš ruke.

Bilo bi dobro kada bi mogao od nekog da pozajmiš ventil samo za probu, da budeš sigura da je baš on u kvaru...
Nazad na vrh Ići dole
Radan
Napredni član
Napredni član
Radan

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyČet Feb 20 2014, 14:44

Probali smo sa drugim step motorom,nije do njega  Evil or Very Mad 
Nazad na vrh Ići dole
Blackeyed
Član
Član

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyPet Feb 21 2014, 06:32

E,jbg... Jesi li očitavao greške sa računara ? Možda će tu biti neka informacija koja može pomoći u utvrđivanju kvara.
Nazad na vrh Ići dole
Radan
Napredni član
Napredni član
Radan

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyPet Feb 21 2014, 07:44

Još nije ,neznam više ni gde da ga oteram na dijagnostiku
Nazad na vrh Ići dole
Radan
Napredni član
Napredni član
Radan

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptySub Feb 22 2014, 14:23

E ovako.Moj step motor je ipak ispravan (kao i Dixijev  cheers ) ali je bio problem u jednoj žičici od četiri koje ulaze u IAC ventil.Skoro je bilo neprimetno a majstor je to utvrdio unimerom merenjem napona ili otpora od kompa do džeka.Srećom prekid nije bio dublje u instalaciji pa nije zahtevalo ni mnogo vremena,ali se svejedno nije video jer je bio u onom bužiru.I opet bez aparature i šeme a i znanja teško da bi se otkrio kvar.Eto još jedno iskustvo pa ako neko bude imao sličnih problema neka obrati pažnju i na to  study .
Nazad na vrh Ići dole
pedjica
Član
Član
pedjica

Broj poruka : 154
Datum upisa : 01.03.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyUto Feb 25 2014, 18:44

Radane, šta je IAC ventin i gdje se nalazi, pošto meni kad prikočim na plinu se ugasi auto,
ili kad se zaustavljam ispred semafora, pa iz 3 u 2 na motorno kočenje se isto ugasi, naročito kad je hladan, kad se zagrije onda štuca... a na benzinu stisnem gas i ništa jedno sekund sekund i po pa tek onda počne da penje obrtaje i da ide kako treba...
Nazad na vrh Ići dole
Radan
Napredni član
Napredni član
Radan

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptyUto Feb 25 2014, 18:52

IAC ventil je ono što često zovemo step motor.
Nazad na vrh Ići dole
pedjica
Član
Član
pedjica

Broj poruka : 154
Datum upisa : 01.03.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom EmptySre Feb 26 2014, 20:14

Hvala... U tom slučaju onda ništa, jer mi je majstor extra očistio isti, tako 
čitso sumnjam da je do njega problem....
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Problem sa ler gasom   Problem sa ler gasom Empty

Nazad na vrh Ići dole

Problem sa ler gasom
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
 Similar topics
-
» Par starih-novih problema sa Ler gasom
» problem sa ler gasom ?
» MALI PROBLEM SA LER GASOM
» problem sa visokim ler gasom i "trzanjem" u voznji
» lanos 1.4 55kw problem, problem, problem!!!

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Daewoo Srbija :: Modeli :: Daewoo Lanos-
Skoči na: