| Problem sa ler gasom | |
|
+6tosha Radan Blackeyed EMCOKAS daki_nis bojanr 10 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
bojanr Početnik
Broj poruka : 2 Datum upisa : 28.08.2012 Godina : 48
| Naslov: Problem sa ler gasom Pet Apr 26 2013, 19:37 | |
| Vozim lanosa 1.4 vec godinu dana i nisam imao nikakvih problema do danas.Sada mi se desava kada upalim da motor jedno minut radi normalno na 900 obrtaja i posle toga sam digne broj obrtaja na 1500.To se desava i kada je na benzinu i na plinu.Ocistio sam mu step motor ali i dalje se isto ponasa.Dali neko ima resenje za ovaj problem.Hvala unapred Resio sam problem,nije u pitanju step motor,nego je napuklo neko crevo od sto vodi od Erg ventila do glave.Zamenio crevo i auto radi ko sat.
Poslednji put izmenio bojanr dana Čet Maj 02 2013, 11:51, izmenio ukupno 2 puta | |
|
| |
daki_nis Član
Broj poruka : 155 Datum upisa : 10.01.2011
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Sub Apr 27 2013, 08:38 | |
| - bojanr ::
- Vozim lanosa 1.4 vec godinu dana i nisam imao nikakvih problema do danas.Sada mi se desava kada upalim da motor jedno minut radi normalno na 900 obrtaja i posle toga sam digne broj obrtaja na 1500.To se desava i kada je na benzinu i na plinu.Ocistio sam mu step motor ali i dalje se isto ponasa.Dali neko ima resenje za ovaj problem.Hvala unapred
drugi step | |
|
| |
EMCOKAS Početnik
Broj poruka : 15 Datum upisa : 01.06.2012 Godina : 41 Lokacija : Priboj
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Uto Apr 30 2013, 15:32 | |
| da daki je dobro rekao uzmi drugi step motor mada je se mom drugu slicno desavalo samo sto je negde vukao fals vazduh pa su mu obrtaji divljali bio mu se probusilo neko crevo vakum neznam tacno ali najpre probaj da zamenis motor.Pozdrav | |
|
| |
bojanr Početnik
Broj poruka : 2 Datum upisa : 28.08.2012 Godina : 48
| |
| |
Blackeyed Član
Broj poruka : 165 Datum upisa : 18.04.2012 Lokacija : Kać/Novi Sad
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Pon Sep 30 2013, 11:00 | |
| Ima par nedelja da je auto počeo povremeno da se ugasi sam na leru. Nije svaki dan ali se dešava sa vremena na vreme.
Čitam ovde da treba da se očisti step motor, jel može neka pomoć, gde se tačno nalazi taj step motor? Jel ima noko uputstvo oko toga ? | |
|
| |
Radan Napredni član
Broj poruka : 793 Datum upisa : 16.08.2010 Godina : 48 Lokacija : Grocka,Umcari
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Pon Sep 30 2013, 16:24 | |
| Uf bre bleki pa nisi ti novajlija.Tih tema oko step motora ima nekoliko.Mislim da je Megasp par puta slikao a jednom postavio i video-klip na tu temu.https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nY81KLm4iH8 i imas i ciscenje step motora također u režiji Megasp-a https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ytDJfEiHXD0#t=19 | |
|
| |
Blackeyed Član
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Pon Sep 30 2013, 18:20 | |
| Radane, u pravu si,
zbunilo me što na temi za Lanos nema nekih detaljnih uputstava a malo-malo neko pita oko step motora (IAC ventil).
Elem, hvala na snimcima!
Za laike (ka što sam ja) evo malo upoznavanja sa materijom: Link | |
|
| |
Radan Napredni član
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Pon Sep 30 2013, 20:48 | |
| - Blackeyed ::
- Radane, u pravu si,
zbunilo me što na temi za Lanos nema nekih detaljnih uputstava a malo-malo neko pita oko step motora (IAC ventil).
Elem, hvala na snimcima!
Za laike (ka što sam ja) evo malo upoznavanja sa materijom: Link Koristan link sve lepo objasnjeno | |
|
| |
tosha Član
Broj poruka : 409 Datum upisa : 25.09.2012 Godina : 62 Lokacija : Лос Алексинац
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Pon Sep 30 2013, 21:01 | |
| Поздрав обојици! | |
|
| |
LANOS TNG Početnik
Broj poruka : 30 Datum upisa : 21.05.2013 Godina : 39 Lokacija : Stip,Makedonija
| Naslov: zdravo i ovde Pon Okt 07 2013, 08:32 | |
| Pozdrav svima ja sam otvorio i novu temu ali isto i ovde cu da prenesem moj problem Juce sam ga ocistio stepm motor kao sto sam naso na ovaj forum, najverojatno kako auto je kupen nije uopste cisten.Primetio sam da ima malo poboljsanje ali ponovo kada je hladan motor,dali na benzin ili plin isto je,sauk ne odradi bas najbolje,ne prima gas i ako prvo ne nabijes malo gas pa da krenes gasi se auto...cak i kada stoji u mesto i radi zna nekad da se ugasi.Tako je sve dok se ne ugreje motor,posle automatski se prebaci na plin i sve je kao sto treba. Jel mozda neko ima neku ideju sta bi moglo da bude?Mozda neki senzor ... ili nesta drugo ? | |
|
| |
banjalucanin1986 Početnik
Broj poruka : 4 Datum upisa : 06.11.2013 Lokacija : Banja Luka
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Pet Nov 08 2013, 13:31 | |
| Meni je znalo tako trokirati i kad ne namjestim obicni filter zraka,a pored njega ima jos milion stvari i crijeva :-\..ocistio sam i ja step malo,cisto pokupio masnocu, iako mi je dobro vuklo,al sad je jos bolje..medjutim,kada se iskljuci step i odes na dijagnostiku,racunar pokazuje da ima gresku u radu.Jednom sam ga iskljucio zbog potrosnje i ako niste znali,2l manje trosii bez njega,ali zato ima tu gresku pri radu..nisam pametan sta uraditi,ovako srche oko 12l plina... | |
|
| |
Blackeyed Član
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Pet Nov 08 2013, 19:35 | |
| Jel ti gasni uredjaj sekvent ? | |
|
| |
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Uto Nov 12 2013, 20:19 | |
| Ne,obicni brc fabricki ugradjen.Kazem,manja je potrosnja kada se iskljuci step,nema onog drzanja ler gasa na visokom itd,tako da se nakupi oko 2l pri normalnoj voznji..ali koliko je sad to ok,hmm | |
|
| |
Blackeyed Član
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Čet Nov 14 2013, 06:40 | |
| Samo da se razumemo, sekvent je sistem a ne marka. Znači, pitanje je da li imaš sistem sa diznama i gasnim "kompjuterom" ?
Ako kažeš da je fabrički onda bi morao da bude sekvent. Problem je kada su ranije budžili običan vakumski sistem na kola koja nemaju karburator, onda ECU kola ne može da dobro podesi parametre rada dizni, vazduha itd... Iskaču greške, troši kao lud itd... | |
|
| |
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Čet Nov 14 2013, 07:10 | |
| Kazem obicni brc,misleci na rasplinjac samo,jbg navika :-).U Italiji je ugradjen plin.Znam kakav je sekvent,rekao bih ti ;-).pozz | |
|
| |
Blackeyed Član
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Čet Nov 14 2013, 07:26 | |
| Onda bi možda trebao naći majstora koji ima softver za tvoj BRC, da vidi kakva je mapa u gasnom računaru, moguće je da su neki parametri razdešeni...
Čudno što imaš visok ler, to ne bi trebalo da zavisi da li voziš na gas ili benzin, ako je sve dobro podešeno. | |
|
| |
Radan Napredni član
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Uto Feb 18 2014, 07:15 | |
| | |
|
| |
Blackeyed Član
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Uto Feb 18 2014, 13:16 | |
| Pa ne bi trebalo da je taj IAC ventil nešto skup...Jednostavna je zamena, ne treba da plaćaš ruke.
Bilo bi dobro kada bi mogao od nekog da pozajmiš ventil samo za probu, da budeš sigura da je baš on u kvaru... | |
|
| |
Radan Napredni član
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Čet Feb 20 2014, 14:44 | |
| Probali smo sa drugim step motorom,nije do njega | |
|
| |
Blackeyed Član
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Pet Feb 21 2014, 06:32 | |
| E,jbg... Jesi li očitavao greške sa računara ? Možda će tu biti neka informacija koja može pomoći u utvrđivanju kvara. | |
|
| |
Radan Napredni član
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Pet Feb 21 2014, 07:44 | |
| Još nije ,neznam više ni gde da ga oteram na dijagnostiku | |
|
| |
Radan Napredni član
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Sub Feb 22 2014, 14:23 | |
| E ovako.Moj step motor je ipak ispravan (kao i Dixijev ) ali je bio problem u jednoj žičici od četiri koje ulaze u IAC ventil.Skoro je bilo neprimetno a majstor je to utvrdio unimerom merenjem napona ili otpora od kompa do džeka.Srećom prekid nije bio dublje u instalaciji pa nije zahtevalo ni mnogo vremena,ali se svejedno nije video jer je bio u onom bužiru.I opet bez aparature i šeme a i znanja teško da bi se otkrio kvar.Eto još jedno iskustvo pa ako neko bude imao sličnih problema neka obrati pažnju i na to . | |
|
| |
pedjica Član
Broj poruka : 154 Datum upisa : 01.03.2011 Godina : 46 Lokacija : Podgorica
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Uto Feb 25 2014, 18:44 | |
| Radane, šta je IAC ventin i gdje se nalazi, pošto meni kad prikočim na plinu se ugasi auto, ili kad se zaustavljam ispred semafora, pa iz 3 u 2 na motorno kočenje se isto ugasi, naročito kad je hladan, kad se zagrije onda štuca... a na benzinu stisnem gas i ništa jedno sekund sekund i po pa tek onda počne da penje obrtaje i da ide kako treba... | |
|
| |
Radan Napredni član
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Uto Feb 25 2014, 18:52 | |
| IAC ventil je ono što često zovemo step motor. | |
|
| |
pedjica Član
Broj poruka : 154 Datum upisa : 01.03.2011 Godina : 46 Lokacija : Podgorica
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom Sre Feb 26 2014, 20:14 | |
| Hvala... U tom slučaju onda ništa, jer mi je majstor extra očistio isti, tako čitso sumnjam da je do njega problem.... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Problem sa ler gasom | |
| |
|
| |
| Problem sa ler gasom | |
|