| pritisak u rashladnoj tekucini | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
RADIC Početnik
Broj poruka : 3 Datum upisa : 22.03.2013 Godina : 37 Lokacija : Koper,Slovenija
| Naslov: pritisak u rashladnoj tekucini Pet Mar 22 2013, 06:55 | |
| Pozdrav svima.Imam matiza 1999 godiste i 110000 km i pre par dana mi je poceo izbijat vodu na cep na boci od vode i kad ga upalim dok je hladan trese se par minuta dok se ne zagrije pa onda radi normalno.Dali je neko imao slican problem,dali mozda imaju kakvu manu na tim kilometrima ili je to nesto slucajno. Pisem iz slovenije,ovdje su majstori katastrofa pa bi stvarno trebao vasu pomoc.Hvala | |
|
| |
djordje1953 Početnik
Broj poruka : 15 Datum upisa : 09.02.2013 Godina : 71 Lokacija : okolina kragujevca Drača
| Naslov: Re: pritisak u rashladnoj tekucini Pet Mar 22 2013, 08:32 | |
| Najverovatnije da vam je otisao dihtung na glavi motora koji je probio prema rashladnoj tecnosti,a moze da se desi i da ode u ulje. Sto pre kod majstora da ne dodje do hidro udara i vece havarije! | |
|
| |
gebee&co Početnik
Broj poruka : 44 Datum upisa : 03.03.2012 Godina : 58 Lokacija : Jagodina
| Naslov: Re: pritisak u rashladnoj tekucini Pet Mar 22 2013, 12:00 | |
| Da je otisao dihtum glave ima par simptoma prvi je pojava bele skrame na cepu za dolivanje drugi je kada nabija pritisak u crevima to se lako da proveriti stisnu se creva ako su tvrda onda je to to kod tebe mislim da je neki senzor u pitanju jer kada se zagreje fino radi ako izbaca vodu na cepu mozda sam cep dotrajao i ne moze vise da drzi pritisak naj jednostavnije da zamenis cep posude mislim da nije skup. | |
|
| |
djordje1953 Početnik
Broj poruka : 15 Datum upisa : 09.02.2013 Godina : 71 Lokacija : okolina kragujevca Drača
| Naslov: Re: pritisak u rashladnoj tekucini Pet Mar 22 2013, 12:46 | |
| Moguce je i to,ali ovi simptomi pri prvom hladnom paljenju mi ukazuju da mozda u nekom od klipova ima malo vode pa kad to izbaci onda radi normalno,no u svakom slucaju kod majstora na dijagnostiku da se tacno utvrdi sta je! | |
|
| |
RADIC Početnik
Broj poruka : 3 Datum upisa : 22.03.2013 Godina : 37 Lokacija : Koper,Slovenija
| Naslov: Re: pritisak u rashladnoj tekucini Pet Mar 22 2013, 16:48 | |
| E kad ste tako fino odgovorili evo vam jos vise podataka. Cep od ulja je bel,boca od vode je prljva i antifriz je prljav ali nije mi jasno da ulje stoji na istom mestu niti ga manjka,niti ga ima viska pa mi nije jasno kako antifriz moze biti umazan ako negubi ulje a vodu gubi.....i jos nesto probao sam odvrnuti cep sa boce ali kad ga upalim radi jednih 15 sekundi i pocne izbacivat vodu ali ne malo izbacuje kao da je fontana. | |
|
| |
Radan Napredni član
Broj poruka : 793 Datum upisa : 16.08.2010 Godina : 48 Lokacija : Grocka,Umcari
| Naslov: Re: pritisak u rashladnoj tekucini Pet Mar 22 2013, 19:30 | |
| I to znaci da ima mnoooogo pritiska.Gekno ti dihtung i resavaj to sto pre. | |
|
| |
gebee&co Početnik
Broj poruka : 44 Datum upisa : 03.03.2012 Godina : 58 Lokacija : Jagodina
| Naslov: Re: pritisak u rashladnoj tekucini Sub Mar 23 2013, 13:40 | |
| Evidentno je riknuo dihtum jos uradi jednu stvar skini sve svecice i vidi kakve su ako na njima imas sakupljeno kao kamenac samo crne boje to sigurno nije dobro odi i uradi dih glave. Samo nemoj da dozvolis da te majstor voza sve sto treba da uradi je skidanje glave ravnanje glave novi dihtum i obavezna zamena ulja filter ulja i svecice. Takvi kvarovi su da kazemo normalni negde si ga pregrejao i otisao dihtum. Mislim da sam bar malo pomogao. A da u vezi hidro udara potrebna je poprilicna kolicina vode da bi doslo do udara ovako voda koja se javi ujedno i sagori sa benzinom zato nepravilan rad u svkom slucaju bolje odradi to i miran si. | |
|
| |
Megasp Naprednjak
Broj poruka : 1323 Datum upisa : 12.05.2011 Godina : 40 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: pritisak u rashladnoj tekucini Sub Mar 23 2013, 19:26 | |
| - gebee&co ::
- Evidentno je riknuo dihtum jos uradi jednu stvar skini sve svecice i vidi kakve su ako na njima imas sakupljeno kao kamenac samo crne boje to sigurno nije dobro odi i uradi dih glave. Samo nemoj da dozvolis da te majstor voza sve sto treba da uradi je skidanje glave ravnanje glave novi dihtum i obavezna zamena ulja filter ulja i svecice. Takvi kvarovi su da kazemo normalni negde si ga pregrejao i otisao dihtum. Mislim da sam bar malo pomogao. A da u vezi hidro udara potrebna je poprilicna kolicina vode da bi doslo do udara ovako voda koja se javi ujedno i sagori sa benzinom zato nepravilan rad u svkom slucaju bolje odradi to i miran si.
i mozes jos kad vec to radis da zamenis i dihtubg usisa i gumice ventila.Nije neka investicija a znaci za auto,kada se vec otvara... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: pritisak u rashladnoj tekucini | |
| |
|
| |
| pritisak u rashladnoj tekucini | |
|