Daewoo Srbija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srpski forum o daewoo automobilima.

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Silent blokovi na prednjim viljuskama?

Ići dole 
+7
mmd2105
spiritussus
Boca
pekson
maksa66
Megasp
darezzy
11 posters
AutorPoruka
darezzy
Početnik
Početnik
darezzy

Broj poruka : 62
Datum upisa : 23.04.2012
Godina : 51

Silent blokovi na prednjim viljuskama? Empty
PočaljiNaslov: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyČet Dec 20 2012, 23:02

Otisli mi silent blokovi na prednjim viljuskama pa se cuje lupkanje.Zna li neko mogu li se silent blokovi menjati pojedinacno ili moraju cele viljuske da se menjaju?
Nazad na vrh Ići dole
Megasp
Naprednjak
Naprednjak
Megasp

Broj poruka : 1323
Datum upisa : 12.05.2011
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyPet Dec 21 2012, 10:51

moze naravno pojedinacno.Ja sam skoro radio ali sam reparirao je rsam uzeo druge viljuske moje bile lose.Mozes videti u mojoj temi par zadnjih strana to sam skoro radio
Nazad na vrh Ići dole
maksa66
Početnik
Početnik

Broj poruka : 7
Datum upisa : 10.10.2012

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyNed Dec 23 2012, 10:43

možeš menjati samo silen blokove bez viljuške, ja sam to radio pre pola godine, izmenjao prednje i zadnje silene za prednju viljušku (nisu isiti), balans štanglice (one šipkice), gumice balans štangle, delovi su me koštali oko 60e i majstor uzeo 40e, ja uglavnom radim sve sam što god mogu na autu ali ovde je trebalo pod presom da se uradi zamena pa sam morao kod majstora
Nazad na vrh Ići dole
pekson
Početnik
Početnik

Broj poruka : 12
Datum upisa : 21.05.2012
Godina : 45

PočaljiNaslov: Silen blokovi   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyPon Dec 24 2012, 20:52

I jos jedan prijateljski savet kada budete kupovali silen blokove: ne kupujte one standardne "korejske" jer su veoma mekani i posle samo par meseci imacete problem. Isto kao i ja, radio sam trap šre 5 - 6 meseci tj promenoi sva cetiri silen bloka na obe viljuske i tu se javio problem. Problem je da pri dodavanju gasa da bi odrzali pravac volan morate drzati u jednu stranu, prilikom popustanja pedale gasa volan se vraca u sredinu i pri kocenju opet morate kontrirati volanom. Sada kada sam pritisnuo prodavce po Bg-u rekose ima i drugih nekih evropskih nesto skupljih i "kvalitetnijih" ,a ima i nekih kineskih po smesnoj ceni. Pa sretno nam bilo. Ja sam za sada ponovio reglazu- kontrola i posto nisu prevelika odstupanja da bi mi pojeo gume bas brzo ostavio za prolece. iNace kazu da je to nubiri mana jer je teska napred a nasi putevi kao njive pa spasavajte se na vreme jer vam ne gine da sve radite duplo.
Nazad na vrh Ići dole
Megasp
Naprednjak
Naprednjak
Megasp

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyPon Dec 24 2012, 21:33

zato sam ja i radi reparaciju.A istina je da su dosta mekani to stoji
Nazad na vrh Ići dole
Boca
Član
Član

Broj poruka : 106
Datum upisa : 29.03.2011

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyUto Dec 25 2012, 09:07

Već sam spomenuo u drugoj temi da su Nubirama silen blokovi slaba tačka, a da bi to dočarao preciznije - ja sam na Nubiri u svega 60000km 4 puta menjao dotične Smile

Skoro pa ispada da bi ih trebalo menjati uz redovan godišnji servis Smile
Nazad na vrh Ići dole
spiritussus
Početnik
Početnik

Broj poruka : 2
Datum upisa : 18.08.2013
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyNed Avg 18 2013, 20:25

Evo resenja za sve vas sa Nubirom....silent blokovi su mana i nemojte uzimati originalne za nubiru jer su loseg kvaliteta.....nabavite prednje silent blokove od peugeot 206 ili 307 isti su samo su 2 mm veci ali to nije problem odete do metalostrugara i on in smanji za po 1mm u krug. a manje silent blokove na prednjoj viljusci pasu od nekog forda neznam tacno koga probajte samo je potrebno da se ubaci 1mm biksna i eto vam resenja sa silent blokovima za narednih 10 god, posle ih ponovo zamenite cheers
Nazad na vrh Ići dole
mmd2105
Početnik
Početnik

Broj poruka : 13
Datum upisa : 10.03.2013
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyPet Nov 08 2013, 16:42

ima li neko sa još pametnih ideja šta je i kako uradio sa prednjim silen blokovima.od marta ( kad sam i kupio nubiru karavan 1,6) sam već 2 puta menjao i sra... opet treba menjati.
nešto sam tražeći po internetu video da se u poljskoj rade poliuretanski silent blokovi koji su mnogo bolji od gumenih. da li to ima negde kod nas.
ovako nesto: http://mightflex.com/en/116-nubira-iii-97-03
voznja
Nazad na vrh Ići dole
dzony00
Član
Član

Broj poruka : 123
Datum upisa : 30.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyPet Nov 22 2013, 10:30

Силент блокови служе да амортизују ублаже ударе ако су ти полиутерански тврди то неће бити добро  по мени.мени су у сервису рекли да нема ту помоћи и да су испробали све и свашта и да је то фалинка код њега (пре бих рекао да је фалинка на нашим путевима) мора се пазити како се вози ауто не трпи лоше путеве рупе штруцкања.Интересује ме баш каква су искуства са тим преправљањима од других возила где је гума тврђа и трпи боље веће ударе?
Nazad na vrh Ići dole
Megasp
Naprednjak
Naprednjak
Megasp

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyPet Nov 22 2013, 21:35

Ovi rade extra LINK.Repariraju sve sto se moze.KOnkretno za nubiru moze ad audi 80 od ramena uz neku malu korekciju.Meni radili i zadovoljan
Nazad na vrh Ići dole
ivan007
Početnik
Početnik

Broj poruka : 10
Datum upisa : 16.01.2013
Godina : 42

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyPet Nov 29 2013, 18:43

Pozdrav svima. Ja sam na mojoj nubiri ugradio kineske silen blokove cim sam je uzeo. To sam uradio po savetu majstora jer mi je rekao da su mnogo izdrzljiviji u odnosu na silene nekih drugih proizvodjaca. Popravka me je kostala sa delovima, ugradnjom i reglazom 4000 din. Presao od tad oko 18000km i za sad nemam nikakvih problema. Sto se tice mog iskustva svakome bi ih preporucio!!!bravo
Nazad na vrh Ići dole
Megasp
Naprednjak
Naprednjak
Megasp

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyPet Nov 29 2013, 21:36

Pa kada je i ceo auto kosooki sto nece i silen blokovi biti od istih smeh
Nazad na vrh Ići dole
Gogy
Početnik
Početnik
Gogy

Broj poruka : 41
Datum upisa : 08.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyČet Dec 05 2013, 17:16

Ja sam se zajebo za te silen blokove jednom pa sam uzeo neke jeftine u pitanju su zadnji silen blokovi oni veci za prednje viljuske nisam preso ni ja mislim ni 2000 km i prsli nacisto ali zato sam posle kupio Febijeve (nemacke) jesu duplo skuplji ali nema da mrdne vise tako vam preporucujem sve sto kupjete i spone i kugle i silen blokove itd samo njihove jesu malo skuplji ali zato nema problema.Poz
Nazad na vrh Ići dole
Megasp
Naprednjak
Naprednjak
Megasp

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyPon Jun 09 2014, 22:17

i koliko si presao sa febijevima?
Nazad na vrh Ići dole
Gogy
Početnik
Početnik
Gogy

Broj poruka : 41
Datum upisa : 08.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyUto Jun 10 2014, 15:53

Pa otprilike jedno 20 000km nema nikakvih problema
Nazad na vrh Ići dole
Megasp
Naprednjak
Naprednjak
Megasp

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyUto Jun 10 2014, 21:25

I jos traju bas gledah febi je 1500 po komadu x4 sto je mnogo 6000din a niko ne garantuje jbg
Nazad na vrh Ići dole
Pozitivan
Član
Član
Pozitivan

Broj poruka : 242
Datum upisa : 21.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyPet Avg 19 2016, 14:32

Kupio sam pre 6 godina u beotasu u Nemanjinoj komplet viljuske nove platio oko 120€ a sad sam kupio preko interneta iz Nemacke za 82€ usteda je prilicna, pa sam ih zamenio u julu ove godine. Videcu koliko ce da traju na Srpskim putevima inace sam je vozio u Francuskoj ovih 6 godina. Posto imam dva para ovih viljuski sad cu da kupim silen blokove inace su po ceni od 4 do 7€ po komadu, presu imam pa cu sam da ovo da odradim. Ujedno cu da vidim i kvalitet ovih silen blokova koje cu da kupim preko interneta i koji se prave u Nemackoj.
Nazad na vrh Ići dole
Pozitivan
Član
Član
Pozitivan

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptySub Avg 20 2016, 09:17

Palo mi je na pamet za silen blokove od poliuretana ima li neko u Srbiji ko to pravi ili mozda zna neko ko prodaje poliuretan u tecnom stanju.
Imali neko dimenzije oba silen bloka za prednje viljuske kod Nubire 1999godiste, posto su razliciti.
Ovo me interesuje jer kod kupovine ovde preko interneta ima razlicite dimenzije.
Evo ove su aktuelne dimenzije koje sam nasao: prvi silen blok Debljina 44.6[mm] Precnik unutrasnji 12,3[mm] Spoljni precnik 49[mm]
i drugi silen blok Debljina 49 [mm] Unutrasnji precnik 16[mm] Spoljni precnik 53 [mm]
Ako ove dimenzije odgovaraju za prednje viljuske onda ukupno bi me kostale ok 32€ kao sto sam mislio da je cena oko 8€ po komadu.

Poslednji izmenio Pozitivan dana Ned Avg 21 2016, 14:21, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : dosetio sam se)
Nazad na vrh Ići dole
Pozitivan
Član
Član
Pozitivan

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyNed Avg 21 2016, 14:45

Da nebi stalno pravio izmene, pogledao sam tri sajta i evo kolike su razlike u cenama da ne poverujete.
Zato treba gledati vise sajtova sa razlicitim propozicijama pa onda da se opredelis jer kvalitet je u proseku isti a verovatno nabavljaju od istih proizvodjaca skoro svi.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pozitivan
Član
Član
Pozitivan

PočaljiNaslov: Da predjemo sa prednjih na zadnje silent blokove.   Silent blokovi na prednjim viljuskama? EmptyPet Sep 02 2016, 09:15

Bio sam na tehnickom pre nedelju dana i posto je sve bilo ok osim malog zazora na zadnjem trapu zbog dotrajalih silen blokova, kojih ? nisam bas siguran ali sam utvrdio da ih ima podosta.
Daewo nubira hatch bac 2.0 cdx 1999 godiste.
Interesuje me dali je neko vec menjao te silen blokove, jer bih hteo da ih i ja zamenim. Presu imam i volju ali nemam nove silen blokove Smile pa stoga bih da ne gubim mnogo vremena u trazenju preko interneta a vec sam se bacio na to ali bez nekog uspeha zbog toga sto su u ponudi za prednje viljuske i balans stangle ali za zadnje bas nesto i ne nadjoh.
Daewoo nubira hatchbac 2.0 cdx 1999 godiste

Poslednji izmenio Pozitivan dana Pet Sep 02 2016, 09:20, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Setio sam se koji auto imam)
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Silent blokovi na prednjim viljuskama?   Silent blokovi na prednjim viljuskama? Empty

Nazad na vrh Ići dole

Silent blokovi na prednjim viljuskama?
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» skidanje maske na prednjim vratima
» selen blokovi nubira 98god
» POMOC!!!! ZADNJI SILEN-BLOKOVI ZA LEGANZU

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Daewoo Srbija :: Modeli :: Daewoo Nubira & Lacetti-
Skoči na: