cljovanovic Početnik
Broj poruka : 25 Datum upisa : 15.01.2011
| Naslov: Poklopac glave motora Sre Dec 28 2011, 15:17 | |
| Danas sam bio na kracem putu i sve vreme puta auto je cimao i tresao dodjem kuci i krenem da gledam sta nije u redu i prometim da su šafovi na poklopcu glave motora svi do jednog skoro odvijeni. E sa nije mi jasno dali su oni mogli sami da se odviju jer ja tu nisam nista dirao. Auto mi je bio na servisu pre jedno mesec dana menjana je pumpa za vodu kaiš i španer i od tada su krenuli stalno problemi, neznam da li je majstor imao potrebe da to odvija pa to nije dovoljno stegao.Od tada ne mogu da vozim na plin jer se auto gasi pri kocenju.Interesuje me samo dali neko zna da li su ti safovi mogli da popuste sami od sebe ili to moze da se desi samo ako nisu dovoljno zategniti i kakve posledice po motor može da ostavi vožnja sa otpuštenim poklopcem glave.U pitanju je Nexia 1.5 8v. | |
|
serhio011 Napredni član
Broj poruka : 501 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 49 Lokacija : BEOGRAD-MML
| Naslov: Re: Poklopac glave motora Sre Dec 28 2011, 19:56 | |
| ako mislis na poklopac ventila , moguce da su se vremenom poodvijali , a ne verujem da ti je majstor zbog velikog servisa to dirao sem ako nije menjao dihtung , trebalo bi ih s vremena na vreme dotegnuti kad se menja dihtung
Poslednji izmenio serhio011 dana Čet Jan 05 2012, 17:25, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
bokilava Član
Broj poruka : 491 Datum upisa : 17.12.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Poklopac glave motora Čet Jan 05 2012, 00:09 | |
| svakako ti auto nije tresao zato sto srafovi na poklopcu nisu dovoljno zategnuti... | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Poklopac glave motora | |
| |
|