| Tacuma problem sa paljenjem | |
|
+3nenadrezzo Markonije23 sale021 7 posters |
Autor | Poruka |
---|
sale021 Početnik
Broj poruka : 3 Datum upisa : 25.09.2015 Godina : 41 Lokacija : backa palanka
| Naslov: Tacuma problem sa paljenjem Pon Dec 07 2015, 08:30 | |
| pozdrav svima..imam problem sa tacumom 1.6 16v od kad sam je kupio.nece da upali na prvu nikad,uvek na drugu ili da verglam dosta dugo da bi upalila.Auto ide lepo i na benzin i na gas jedino je paljenje problem.Promenjen je senzor bregaste,kablovi,svecice,ociscena lambda sonda,leptir gas,kontrolisan razvodnik paljenja.Vise nemam ideja sta da radim.Ako je neko imao slican problem neka se javi | |
|
| |
Markonije23 Početnik
Broj poruka : 79 Datum upisa : 06.08.2012 Godina : 45 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Tacuma problem sa paljenjem Pon Dec 07 2015, 09:21 | |
| Mozda benzinska pumpa ne stvara dovoljan pritisak pa joj treba duze vreme | |
|
| |
nenadrezzo Početnik
Broj poruka : 10 Datum upisa : 17.12.2014
| Naslov: Re: Tacuma problem sa paljenjem Pon Dec 07 2015, 19:35 | |
| pozdrav! vozim tacumu 2.0 već oko 5 godina,a zadnje dve unutra je mašina od evande.imao isti slučaj na obe mašine,kad je hladan zaverglam,pustim i onda upali,inače mogu verglati do sudnjeg dana,nikad nije upalio od prve. | |
|
| |
Megasp Naprednjak
Broj poruka : 1323 Datum upisa : 12.05.2011 Godina : 40 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Tacuma problem sa paljenjem Pon Dec 07 2015, 19:36 | |
| Bas to mozda vraca gorivo.Ako vraca mozes da postavis i nepovratni ventil pa da ga drzi.Probaj da das kontakt kad pumpa odzuji ti skini sa kontakta sacekaj jedno 3-5 sekundi pa opet daj kontakt i tako 3-4 puta i onda je upali.Ako odmah kresne problem je u dovodu goriva tj pritisku | |
|
| |
sale021 Početnik
Broj poruka : 3 Datum upisa : 25.09.2015 Godina : 41 Lokacija : backa palanka
| Naslov: Re: Tacuma problem sa paljenjem Sre Dec 16 2015, 09:11 | |
| pumpa je menjana prosle godine ali majstor nije zamenio odma filtergoriva nego tek kad sam ja dosao u posed auta sam ga zamenio...buni me to oko pumpe jel auto nece ni na plin da upali na prvu | |
|
| |
Markonije23 Početnik
| Naslov: Re: Tacuma problem sa paljenjem Uto Jan 12 2016, 20:21 | |
| Pre par dana resio problem sa dugim verglanjem, zamenjen regulator pritiska goriva i sad fercera. A cena prava "sitnica" 5000din(Beo tim) | |
|
| |
nenadrezzo Početnik
| Naslov: Re: Tacuma problem sa paljenjem Sre Jan 13 2016, 13:56 | |
| oprosti ,molim te, kako izgleda taj regulator pritiska i gdje se u tacumi on nalazi? | |
|
| |
Markonije23 Početnik
| Naslov: Re: Tacuma problem sa paljenjem Sre Jan 13 2016, 18:46 | |
| - nenadrezzo ::
- oprosti ,molim te, kako izgleda taj regulator pritiska i gdje se u tacumi on nalazi?
stoji na magistrali gde su dizne | |
|
| |
nenadrezzo Početnik
| Naslov: Re: Tacuma problem sa paljenjem Sre Jan 13 2016, 19:42 | |
| | |
|
| |
matrix Član
Broj poruka : 178 Datum upisa : 26.09.2011 Godina : 46 Lokacija : Banja Luka
| Naslov: Re: Tacuma problem sa paljenjem Sub Feb 13 2016, 14:04 | |
| Ako nije problem staviti sliku ovdje | |
|
| |
kruno Član
Broj poruka : 110 Datum upisa : 12.08.2016
| Naslov: sto ce ti slika pa na razvodnoj grani nemas nista drugo osim regulatora tlaka Sre Avg 17 2016, 14:44 | |
| dakle ovako ti to izgleda razvodna grana goriva je cjev kockastog oblika duzine 40 cm. sa obe njene strane se ubadaju gumena crijeva i to su ti dovod i odvod goriva sa desne stane ulazi gorivo dolaai do dizni koje su ispod te grane ima ih cetiori a na kraju te grane na ljevom kraju ti je jedno okruglo dugme izgleda ko pecurka . unjega ide tanko crijevo koje se drugim krajem ubada u grlo usisne grane na plenum komori... ta pecurkica ti ej spojena sa sjajnom selnom na saraf. i to je sve sto imas na toj grani ...pardon pored pecurke imas mali pipac ko na tocvku auta . tu se stavi mjerni uredjaj kad se mjeri tlak benzina. taj regulator pecuirkica radi na vakum preko te male tanke cjevcice . kad je vakum visok regulator se zatvori opa je odvod goriva nazad u tanka otezan a to stvara opritiswak u razvod noj grani goriva sto je i potrebno da taj pritisak spricne gorivo u cilindre. pritisak je oko 3 bara a kada das kontakr za paljenej i startas motor kompic prvo 2 sekunde pali pumpu za gorivo da ona nabije tlak u toj razvodnoj cjevi kako bi brizgalice mogle raditi. dakle pogledaj to sto sam ti opisao i nemozes fulati jer niceg drugoga tamo ni nema heheheh | |
|
| |
doskebre Početnik
Broj poruka : 2 Datum upisa : 31.08.2016
| Naslov: Ako nije regulator pritiska Pet Sep 02 2016, 17:56 | |
| Proveri dal neka dizna curi.. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Tacuma problem sa paljenjem | |
| |
|