Daewoo Srbija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srpski forum o daewoo automobilima.

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Alternator roblem

Ići dole 
5 posters
AutorPoruka
bokilava
Član
Član
bokilava

Broj poruka : 491
Datum upisa : 17.12.2010

Alternator roblem Empty
PočaljiNaslov: Alternator roblem   Alternator roblem EmptyUto Mar 13 2012, 11:24

Ajde ljudi ako je neko imao iskustva sa ovakvim stvarima.
Imam problem koji se manifestuje time sto mi tinja lampica od alternatora ukoliko upalim vise potrosaca. To tinjanje je jako slabo da se danju jedva primecuje al se nocu jasno vidi da lampica tinja. Radjen je alternator, tj zamenjena je diodna ploca sa reglerom, lezajevi, cetkice su ok i svi kazu da nisu za menjanje. Juce sam opet skinuo alternator i odneo kod nekog cikice koji radi samo njih i anlasere, proverio ga je na stolu, prelemio kontakte i kaze da je 99% siguran da taj alternator vise nece paliti lampicu. Ja ga jutros vratim ono opet isto, tinja. Alternator puni 14.2 u leru bez potrosaca. Kako palim potrosace tako on obara napon da bi sa upaljenom klimom, muzikom, radiom, ventilator na 3, farovima i grejacem stakla napon iznosio negde oko 12.6 -12.9 na leru. Kad dodam gas napon se penje na 13.1-13.2 ali lampica ostaje da tinja. Jel ima neko predstavu sta to moze da bude? Sta jos pored alternatora moze da prouzrokuje tinjanje lampice?
Nazad na vrh Ići dole
gebee&co
Početnik
Početnik

Broj poruka : 44
Datum upisa : 03.03.2012
Godina : 58

Alternator roblem Empty
PočaljiNaslov: Re: Alternator roblem   Alternator roblem EmptyUto Mar 13 2012, 18:00

Možda mogu da pomognem, probaj da proveriš kakav ti je kabl od minusa sa akumulatora na šasiju ili na motor (možda je zakačen na menjač) dobro očisti sve nalegajuće površine i kada montiraš nazad dobro pritegni. Jer hoće to da se javlja ako masa (minus) nema dobar spoj ili je zaprljano ili korodiralo.
Nazad na vrh Ići dole
gebee&co
Početnik
Početnik

Broj poruka : 44
Datum upisa : 03.03.2012
Godina : 58

Alternator roblem Empty
PočaljiNaslov: Re: Alternator roblem   Alternator roblem EmptyUto Mar 13 2012, 18:11

gebee&co ::
Možda mogu da pomognem, probaj da proveriš kakav ti je kabl od minusa sa akumulatora na šasiju ili na motor (možda je zakačen na menjač) dobro očisti sve nalegajuće površine i kada montiraš nazad dobro pritegni. Jer hoće to da se javlja ako masa (minus) nema dobar spoj ili je zaprljano ili korodiralo.
Nazad na vrh Ići dole
bokilava
Član
Član
bokilava

Broj poruka : 491
Datum upisa : 17.12.2010

Alternator roblem Empty
PočaljiNaslov: Re: Alternator roblem   Alternator roblem EmptySre Mar 14 2012, 08:16

hvala na odgovoru, nije bas to ali je vrlo blizu, imam gubitak napona ali na plus instalaciji, od alternatora do akumulatora. Nego mi je elektricar covek u godinama, jedva da moze da se nagne prako haube. Tako da ostaje da ja to pretresem, napomenuo mi je da je najverovatnije negde oko anlasera los kontakt i da to nejpre proverim.
Nazad na vrh Ići dole
mijat
Početnik
Početnik

Broj poruka : 53
Datum upisa : 20.06.2011

Alternator roblem Empty
PočaljiNaslov: Re: Alternator roblem   Alternator roblem EmptyNed Apr 12 2015, 20:34

nije skroz odgovarajuca tema ali da ne otvaram novu. Akumulator na nexiji 1.5 8v je za zamenu, menjan je vec jednom pa ne znam da li je stavljen odgovarajuci, ovaj koji je sada ima 55aH, koji tacno ide na nexiju?
Nazad na vrh Ići dole
Radan
Napredni član
Napredni član
Radan

Broj poruka : 793
Datum upisa : 16.08.2010
Godina : 48

Alternator roblem Empty
PočaljiNaslov: Re: Alternator roblem   Alternator roblem EmptyNed Apr 12 2015, 21:40

Pa taj ti je sasvim dovoljan....ja na Lanosu imam od 45 ah ali akumulator ima jaku udarnu snagu tako da je čak i od 45 ah sasvim dobar
Nazad na vrh Ići dole
mijat
Početnik
Početnik

Alternator roblem Empty
PočaljiNaslov: Re: Alternator roblem   Alternator roblem EmptyNed Apr 12 2015, 22:01

Hvala na odgovoru, menjam onda za isti od 55ah. Negde sam citao da nije dobro staviti mnogo jaci akumulator od originalnog pa reko bolje da pitam ako neko zna koji bi mogao da stavim.
Nazad na vrh Ići dole
veselinovic
Član
Član

Broj poruka : 175
Datum upisa : 08.12.2011
Godina : 59

Alternator roblem Empty
PočaljiNaslov: Re: Alternator roblem   Alternator roblem EmptyPon Apr 13 2015, 05:12

55 Ah je fabricka preporuka za taj model.
Tacno je da nije dobro staviti mnogo veci, ali red velicine ( pa i do dva) nije problem.
Kod tebe konkretno 55Ah, 65 Ah pa i 75Ah.
Medjutim sumnjam da ima mjesta za vece od 65Ah.
Nazad na vrh Ići dole
mijat
Početnik
Početnik

Alternator roblem Empty
PočaljiNaslov: Re: Alternator roblem   Alternator roblem EmptyPon Apr 13 2015, 09:26

Tesko da bi bilo mesta za vece, i ovako je sve tesno. hvala na pomoci, ici ce po fabriskoj preporuci od 55ah
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

Alternator roblem Empty
PočaljiNaslov: Re: Alternator roblem   Alternator roblem Empty

Nazad na vrh Ići dole

Alternator roblem
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Potreban mi je alternator za Espera 2.0

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu