MarkoKsh Početnik
Broj poruka : 3 Datum upisa : 14.03.2012
| Naslov: Potrebna pomoc Pet Mar 24 2017, 19:19 | |
| Ovako prvenstveno pozdrav svima, imam jedan problem. Imam Matiza 2001 godiste ventilator ne pali i skala je na granici crvene, promenio sam termodavac ali opet nista se ne menja kada se izvuce dzek ventilator non stop radi i jedino tako kontrolisem temperaturu, inace termostat se lepo otvara i ispravan je. Zna li neko sta moze da bude ? da li je mozda problem taj da je kompjuter zapamtio gresku i da je potrebna dijagnostika da se obrise ? Unapred Hvala !!! | |
|
daki_nis Član
Broj poruka : 155 Datum upisa : 10.01.2011
| Naslov: Re: Potrebna pomoc Pet Mar 24 2017, 23:18 | |
| Pozz, kompijuter nije zapamtio tu gresku sigurno, koji si davac stavio? Ako je neki Opelov hoce da je u startu los. Nabodi dijagnostiku pa prati temp, trebalo bi da upali v entilator na 96-97c | |
|
MarkoKsh Početnik
Broj poruka : 3 Datum upisa : 14.03.2012
| Naslov: Re: Potrebna pomoc Sub Mar 25 2017, 20:48 | |
| Stavio sam od njega sto je nosio i dalje ne pali ventilator pa sam mislio da je komp zapamtio gresku i ne reaguje a ne mogu nigde da nadjem ko radi obd1 dijagnostiku nema niko kabli za matiza.. | |
|
dixy Moderator
Broj poruka : 495 Datum upisa : 09.08.2010 Godina : 43 Lokacija : Beograd-Dobanovci
| Naslov: Re: Potrebna pomoc Sre Apr 05 2017, 06:11 | |
| I ja sumnjam da imaš grešku zapamćenu, pogotovo što je obd1 sistem. Kod njih se greške iščitavaju "spajalica" metodom: prespojiš spajalicom ulaze 5 i 6 na dijagnostičkom konektoru i gledaš koliko puta će check lampica da trepne. Svaki kod se sastoji iz dva broja - npr 25- trepne dva puta, napravi kratku pauzu pa još pet puta. Ukoliko daje kod 12 četiri puta uzastopno, nemaš grešaka. Ako ima grešaka, obrišeš ih tako što otkačiš akumulator i ostaviš nekoliko minuta Na slici ćeš videti koje pinove prespojiti [You must be registered and logged in to see this link.]Najlogičniji problem bi bio upravo senzor temperature rashladne tečnosti. Možda bi problem mogao biti, napamet govorim, do samog ventilatora, tj prekidača koji ga uključuje i isključuje ili instalacije. | |
|
ML19 Početnik
Broj poruka : 92 Datum upisa : 04.11.2016 Godina : 29 Lokacija : SRB
| Naslov: Re: Potrebna pomoc Čet Apr 06 2017, 09:01 | |
| Tacno i meni je tako za auto samo dijagnostika... | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Potrebna pomoc | |
| |
|