Daewoo Srbija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srpski forum o daewoo automobilima.

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Trza povremeno i obara obrtaje brzo

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
Andrija1985
Početnik
Početnik
Andrija1985

Broj poruka : 18
Datum upisa : 24.10.2016

Trza povremeno i obara obrtaje brzo Empty
PočaljiNaslov: Trza povremeno i obara obrtaje brzo   Trza povremeno i obara obrtaje brzo EmptyPon Okt 24 2016, 09:00

Zdravo narode,evo vec nekih dva meseca imam problem na Daewoo tacumi 1.8 98hp.
Naime pali extra,super radi kada je hladan,kada se ugreje,to jest u prvih 10 minuta voznje,samo krene da
stuca kao lud,obara obrtaje jako brzo i netsbilno radi na leru,usput i na auspuh jako smrdi(i na benzinu i na gasu).
To traje jedno vreme i onda samo proradi (nekada posle minut a nekada posle 10-15),i kasnije radi normalno.
Menjao sam celu klapnu leptira sa senzorom klapne i step motorom(posto je sve komplet),senzor bregaste(jer je to bilo pokazalo na dijagnostici) ali isto.Check lampicu mi ne pali(ili je crkla),inace kada mi se to desava nemoguce je voziti na oko 2000-2500 obrtaja,trza ubija.Molio bih za pomoc da ne bacam pare,jer ako odem kod nekog majstora ima da mi zameni trista cuda bez potrebe!
Unapred hvala Andrija
Nazad na vrh Ići dole
ceeronne
Početnik
Početnik
ceeronne

Broj poruka : 59
Datum upisa : 25.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Trza povremeno i obara obrtaje brzo   Trza povremeno i obara obrtaje brzo EmptyČet Okt 27 2016, 22:16

Savetovao bih te da ga opet prikacis na dijagnostiku, jer moze da bude vise stvari u pitanju a da nebi nagadjao ili sredjivao jednu po jednu.
Moze da bude prvo do kablova i svecica pa zatim ako je to uredu moze da bude bobina (najverovatnije je do bobine po onome sto si opisao), postoji mogucnost da je neka dizna crkava.
Ako ti javlja gresku p0300 a zamenio si svecice i kablove onda je sigurno do bobine, klapnu si dzaba menjao jer da je do nje samo bi drzao ler gas veci ili manji jer je na njoj takozvani motorizovani leptir koji kontrolise sam sebe a na njemu ima TPS senzor pozicije klapne koji kaze kompu koliko je klapna otvorena da bi smesu prilagodio a posto ti nije davao gresku za TPS senzor nije bilo potrebe za menjanjem sem ako ti nije drzao veliki ili mali ler gas ili sam drzao gas sto bi onda bila indikazija za zamenu.
Dakle ja bi proverio bobinu, evo kako da je najlakse proveris i to ce ti pokazati dali ima potrebe da je testiras i drugim metodama.
Skini bobinu posto ces tesko doci do konektora, uzmi unimer i namesti ga da meri do 20 Kilooma (uglavnom je na unimerima tako na nekim starijim je mozda do 10 kilooma bitno je da je podesen da meri vide od 10) zatim dotakni sekundare 1 i 4 (pise ti na bobini) i tebalo bi ako je ok da ti pokaze oko 5.5kilooma isto uradi i za 2-3. zatim podesi unimer na ome tj do 200oma i pipni na primaru tj konektoru koji napaja bobinu srednji i neku od parica levo ili desno trbalo bi kada drzis unimer konektovan 10tak sekundi da ti spusti omazu na 1om isto ponovi i za drugu paricu levo ili desno u zavisnosti koju si prvo ispitivao trebalo bida ti je ocitavanje identicno prvom tj 1om. ako ti oocitavanje nije u skladu sa ovim indikacija je da bobina nije uredu sto je opet indikacija da je proveris sa testerom varnice ako ga imas ali mozes i da je zamenis bez tog ispitivanja jer nije dobra u svakom slucaju.
pozdrav i nadam se da sam pomogao
Nazad na vrh Ići dole
Andrija1985
Početnik
Početnik
Andrija1985

PočaljiNaslov: Odgovor.   Trza povremeno i obara obrtaje brzo EmptyPet Okt 28 2016, 06:23

Hvala na odgovoru.
Skinuo sam bobinu i testirao na nacin na koji si mi objasnio.rezultati su sledeci:
na 1 i 4 sekundaru ima tacno 5.5 kilo oma na 2 i 3 ne pokazuje nista.
kada merim na konektoru na opseku od 200 oma pokazuje mi na jednom 0,7 na drugom 0.6.
Kako si mi objasnio ja bi trebao na 2 i 3 sekundaru da imam isto 5.5 kilo oma kao i na 1 i 4?Tako da ovo sto poakzuje na konektoru je zanemarljivo jer je verovatno bobina u problemu.Znaci predlazes zamenu?
Pozdrav Andrija.
Nazad na vrh Ići dole
Andrija1985
Početnik
Početnik
Andrija1985

PočaljiNaslov: re..   Trza povremeno i obara obrtaje brzo EmptyPet Okt 28 2016, 14:52

Prijatelju,krenuo kuci sa posla i opet poceo da drnda standardno i ja poludim i odem i kupim bobinu,jeste 6500 dinara ali auto sada radi kao sat i nije ni jednom zatrokirao i zezao do kuce sto se uvek desavalo makar na kratko na toj relaciji.nadam se da je problem resen.videcemo dalje,premerio sam novu ima tacno one vrednosti sto si mi opisao u odgovoru za razliku od moje stare.Hvala na podrsci i pomoci.
Nazad na vrh Ići dole
ceeronne
Početnik
Početnik
ceeronne

Broj poruka : 59
Datum upisa : 25.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Trza povremeno i obara obrtaje brzo   Trza povremeno i obara obrtaje brzo EmptyPet Okt 28 2016, 19:01

Bravo!!!
Drago mi je da sam pomogao bobina je skroz bila losa mora da ima in na 1-4 i na 2-3 po 5.5koma a na primarima po 1om a tvoja ja jednom sekundaru nije imala nista sto znaci da ti 2 i 3 svecica nisu uopste propaljivale a los ti je bio i primar jer nesme da sidje ospod 1om.
sada ti predlazem da resetujes kompjuter da bi ti se komp sam nastelovao na nove uslove rada tj normalne uslove jer je sada pokupio podesavanja i probao da se navikne na one koje si imao.

uradis sledece

Skines - klemu sa akumulatora i pazis da nedodirije klemu(podmetnes nesto plasticno, zatim pritisnes kocnicu i drzis 10 sekundi pa pustis na 10 sekundi i zatim opet drzis 10 sekundi i onda ostavis tako 1 sat posle toga je kompjuter resetovan default podesavanja onda vratis klemu i upalis i ostavis da na leru radi 15 minuta da bi pokupio informacije sa senzora i podesio ler moze da ti se desi da narednih 50-100 kilometara malo zeza na leru pogotovo kada naglo pustis gas ali to je normalno dok se komp sam ne nasteluje i prilagodi tvom nacinu voznje. nebi bilo lose znati koji uredjaj za plin imas jer ako je neki losiji moze da pobenavi dok se neuskladi mada nebi trebalo jer je to uglavnom procedura za sve ECU.
pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Trza povremeno i obara obrtaje brzo   Trza povremeno i obara obrtaje brzo Empty

Nazad na vrh Ići dole

Trza povremeno i obara obrtaje brzo
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Dihtung glave
» 1.8 2000. Tacuma trza u 4 i 5 brzini
» Lanos 1.5i trza??
» Daewoo Tacuma trza pri vožnji
» Tacuma trza na malom broju obrtaja

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu