| ler gas nubira | |
|
+6lanossx zeks Radan bokilava ivan85_zmaj vlajko 10 posters |
Autor | Poruka |
---|
vlajko Početnik
Broj poruka : 11 Datum upisa : 05.12.2010 Godina : 49 Lokacija : kaludjerica
| Naslov: ler gas nubira Pet Apr 08 2011, 09:43 | |
| u toku vožnje kad izbacim u ler ponekad se događa da padne broj obrtaja motora ispod normale . Ponekad se i ugasi . U pitanju je nubira 1.6 2000.godište . Isto radi i na benzinu i plinu .Ako je neko imao slican kvar nek me posavetuje šta da radim. | |
|
| |
ivan85_zmaj Član
Broj poruka : 484 Datum upisa : 09.06.2010 Godina : 39 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: ler gas nubira Pet Apr 08 2011, 10:06 | |
| Moze da bude mnogo toga... mozda je najbolje otici na dijagnostiku, pa da se lepo provere parametri u racunaru. S obzirom da isto radi i na plinu i na benzinu, moze biti i lambda sonda, i jos sto sta. Imao sam takav problem al na plinu, pa se tu recimo dosteluje na isparivacu malo i to bude ok, ne gasi se. Al posto i na benzinu zeza, onda je to vec nesto sto je zajednicki i za jedno i za drugo. | |
|
| |
vlajko Početnik
| Naslov: Re: ler gas nubira Pet Apr 08 2011, 11:23 | |
| - ivan85_zmaj ::
- Moze da bude mnogo toga... mozda je najbolje otici na dijagnostiku, pa da se lepo provere parametri u racunaru. S obzirom da isto radi i na plinu i na benzinu, moze biti i lambda sonda, i jos sto sta.
Imao sam takav problem al na plinu, pa se tu recimo dosteluje na isparivacu malo i to bude ok, ne gasi se. Al posto i na benzinu zeza, onda je to vec nesto sto je zajednicki i za jedno i za drugo. Gde se nalazi ta lambda sonda i može li se čistiti. | |
|
| |
bokilava Član
Broj poruka : 491 Datum upisa : 17.12.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: ler gas nubira Pet Apr 08 2011, 11:37 | |
| nalazi se na izduvnoj grani i tesko da mozes da je ocistis, ako ima garezi na njoj mozes da ''sprljis'' malo brenerom i to je to...ja bih ti savetovao da je prvo proveris unimerom i vidis da li je uopste ona krivac. Upali auto stavi unimer na nju i treba da ti daje napone od 0.1-0.9V | |
|
| |
Radan Napredni član
Broj poruka : 793 Datum upisa : 16.08.2010 Godina : 48 Lokacija : Grocka,Umcari
| Naslov: Re: ler gas nubira Pet Apr 08 2011, 21:41 | |
| Da tako moze da se ovlas proveri lambda sonda ali meni to lici na step motor,jer na leru samo step motor odrzava gas.Bolje ti skini step motor i ocisti ga dobro. | |
|
| |
zeks Član
Broj poruka : 211 Datum upisa : 18.07.2010 Godina : 67 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: ler gas nubira Sub Apr 09 2011, 08:08 | |
| kako ti radi auto na leru kad ga upalis dok ne vozis | |
|
| |
lanossx Početnik
Broj poruka : 51 Datum upisa : 24.04.2010 Lokacija : Futog
| Naslov: ler gas nubira Sub Apr 09 2011, 19:53 | |
| Pogledaj kako stoji kućište filtera za vazduh,dali dobro dihtuje i ona vakum crevca da nije koje spalo. | |
|
| |
joca Napredni član
Broj poruka : 507 Datum upisa : 21.09.2010 Godina : 55 Lokacija : sremska mitrovica
| Naslov: Re: ler gas nubira Ned Apr 10 2011, 04:27 | |
| meni se to na bmw 320 e30 desavalo zbog step motora. | |
|
| |
debejko Početnik
Broj poruka : 27 Datum upisa : 05.03.2011 Godina : 47 Lokacija : NBGD blok 45
| Naslov: ler Ned Apr 10 2011, 08:20 | |
| Identičan problem sam imao na Leganzi, zamenio step motor, detaljno očistio leptir, osovinu, sad je sve ok! | |
|
| |
vlajko Početnik
| Naslov: Re: ler gas nubira Uto Apr 12 2011, 17:16 | |
| - zeks ::
- kako ti radi auto na leru kad ga upalis dok ne vozis
radi dobro | |
|
| |
bokilava Član
| Naslov: Re: ler gas nubira Čet Apr 14 2011, 08:50 | |
| druze daj malo vise informacija, sto si tako skrt na slovima ne moze niko da resi to gledanjem u pasulj | |
|
| |
vlajko Početnik
| Naslov: Re: ler gas nubira Čet Apr 14 2011, 09:38 | |
| - bokilava ::
- druze daj malo vise informacija, sto si tako skrt na slovima ne moze niko da resi to gledanjem u pasulj
Izvini na skrtosti . U pitanju je daewoo nubira 2000.godiste 1.6 16v. Kad se startuje motor i ugreje na radnu temperaturu ler radi normalno.U toku voznje prilikom izbacivanja u ler dogodi se da broj obrtaja motora mnogo padne a nekad se i ugasi . Nije pravilo da stalno tako radi . Nekad se spusti na normalu a imam osecaj da se kvar pojavljuje narocito kad sa viseg broja obrtaja ( 2000 i vise ) kocis i izbacujem ga u ler . Cistio sam ler motor,leptir,zamenio filter vazduha. | |
|
| |
bokilava Član
| Naslov: Re: ler gas nubira Čet Apr 14 2011, 11:27 | |
| da li ti je mozda negde naprsla cev od usisa, ona plasticna, ili kuciste od filtera za vazduh, moze da se desi da pri vecim brzinama nabije vise vazduha toliko da obori obrtaje, pa cak i da ugasi...zato se recimo usis nikad ne okrece u pravcu kretanja nego se uvek ubaci u krilo ili okrene na dole. Jel ga odmah posle toga upalis normalno ili ima problema sa paljenjem? | |
|
| |
vlajko Početnik
| Naslov: Re: ler gas nubira Ned Apr 17 2011, 15:18 | |
| - bokilava ::
- da li ti je mozda negde naprsla cev od usisa, ona plasticna, ili kuciste od filtera za vazduh, moze da se desi da pri vecim brzinama nabije vise vazduha toliko da obori obrtaje, pa cak i da ugasi...zato se recimo usis nikad ne okrece u pravcu kretanja nego se uvek ubaci u krilo ili okrene na dole. Jel ga odmah posle toga upalis normalno ili ima problema sa paljenjem?
Nema naprslina ni na crevu ni na kucistu . Kad se ugasi posle toga normalno upali . | |
|
| |
dixy Moderator
Broj poruka : 495 Datum upisa : 09.08.2010 Godina : 43 Lokacija : Beograd-Dobanovci
| Naslov: Re: ler gas nubira Ned Apr 17 2011, 18:28 | |
| Probaj da ocistis EGR ventil. Meni se desilo par puta zbog njega (utvrdjeno u servisu). Nije trajno resenje jer kad crkne (ili krene da crkava) to je za svagda, dok ne kupis novi (ili polovan a ispravan ) ali moze da pomogne. | |
|
| |
karingornji Početnik
Broj poruka : 9 Datum upisa : 06.04.2011
| Naslov: Re: ler gas nubira Pon Apr 18 2011, 14:29 | |
| Pozdrav svima, meni se nesto slicno desavalo sa mojim vozilom(nubira 1600) na plinu,kada prebacim u ler, a nekada i kada stanem, vozilo se ugasi, upali bez problema, problem je bio u uredjaju-prekidacu (ne znam tacan naziv nalazi se u kabini) koji prebacuje sa plina na benzin i obrnuto, zamenio i nsam imao vise problema | |
|
| |
vlajko Početnik
| Naslov: Re: ler gas nubira Uto Apr 19 2011, 09:09 | |
| - dixy ::
- Probaj da ocistis EGR ventil. Meni se desilo par puta zbog njega (utvrdjeno u servisu). Nije trajno resenje jer kad crkne (ili krene da crkava) to je za svagda, dok ne kupis novi (ili polovan a ispravan ) ali moze da pomogne.
Molim te objasni mi gde se na motoru nalazi EGR ventil da bih probao da ga očistim i da vidim imali razlike. | |
|
| |
ivan85_zmaj Član
Broj poruka : 484 Datum upisa : 09.06.2010 Godina : 39 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: ler gas nubira Uto Apr 19 2011, 12:24 | |
| Evo vidi na ovoj temi... [You must be registered and logged in to see this link.]Ima slika i prica oko tog step motora, skidali smo ga i cistili, imas iskustva nasa... Pozz | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: ler gas nubira | |
| |
|
| |
| ler gas nubira | |
|